Целта на протеста била промяна на моралния баланс, не политическия

Харалан Александров и Татяна Буруджиева с коментар за рокадите в МС
16 юли 2020 11:53, Анисия Иванова
61

Управляващите признаха, че готвят собствени сценарии за излизането от политическата криза. Вчера премиерът Борисов изпревари събитията с искането на оставките на Емил Караниколов, Младен Маринов и Владислав Горанов.

"Ако има добра политическа практика, която създаде Борисов, това е да се изчиства от хора, които трябва да се махнат", коментира политологът Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Още по темата

Според нея протестите няма така бързо да се свият и да излинеят, а напротив.

"Структурите на ГЕРБ не желаят правителството да си подаде оставка", поясни тя. По думите ѝ хората искат повече да ги питат, искат повече да ги чуват и това да е постоянно.

Социалният антрополог Харалан Александров коментира пред Bulgaria ON AIR, че когато улицата заяви своето участие в политическия живот, емоциите взимат връх.

"Тези хора не са там, за да променят политическия баланс. Те са там, за да променят моралния баланс. Те са съгласни с това, че потенциално едно влизане в избори в лошо време може да бъде разрушително, но казват "по-добре хаос, отколкото това", каза още той.

Според него голяма част от привържениците на ГЕРБ също имат критики към някои неизяснени отношения с ДПС.

"В тази ситуация другите двама ключови играчи - президентът и главният прокурор не изглеждат склонни към отстъпки. Единственият човек, който може да менажира това усещане за сериозно сътресение, което предстои и трябва да плати цена за това е премиерът" заяви още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
и ся ко прайм преди 3 години
През 1990 комунистите под прикритие на СДС разграбиха каквото беше останало от родината. Честните хора от няма и къде отидохме да работим в странство.Комунистите от своя страна изпратиха дечицата да умат в странство. Те обаче не се върнаха . . . И ся ко прайм? Разграбиха всичко, но сега няма кой да им работи. Дечицата заминаха и не се сещат да се върнат едно добро утро да кажат.Народа беше принуден, комунистите сами си го направиха.Явно кражбата не работи. Трябва труд.
52
1
 
4
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Затова хората са измислили правосъдната система.Както ни го е завещал Константин Велики:И отца - народното събраниеИ сина - изпълнителната властИ света го богу духа - правосъдната системаСъс законност ще се очистим от социалистическата проказа.Времето на Радев отмина. Вчерашното изказване беше последния вопъл. Следва импийчмънт и после челен сблъсък със закона.
51
2
 
5
 
! Отговори
непобедимия вирус преди 3 години
Само вируса може да надделее над всички партии в т.ч. и БКП-Герб!Бог ни даде вируси на помощ против БКП...
50
2
 
3
 
! Отговори
пак ще ни измамят преди 3 години
До ти да видишс помощта на партийни каси и футболни агитки сами ще се изберат! Не им вярвайте!
49
3
 
5
 
! Отговори
искаме си Султана! преди 3 години
Да го доведе ДПС-Догана! Защото мразим свободата и предпочитаме чуждо робство.Само външни управници на заплата във собствената ни страна могат да ни управляват.Ние се самоизяждаме и нямаме гражданско общество!
48
1
 
5
 
! Отговори
няма ли лустрация - преди 3 години
- няма думокрация! Има само агентура на ДС-КГБ............
47
2
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Радев метежника страда от остър морален дефицит а не човек притежаващ морален баланс.
46
8
 
2
 
! Отговори
Банкянской камсамоле преди 3 години
До Хасковский КамсамолеБудем вместе в тюрму !!!
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Чия власт........на обратните?
44
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, от сега нататък политиката у нас може да си остане НЕМОРАЛНА!!!!! Абе, тия мухлясали "анализатори", които така се захласват по гробаджиите и нямат НИКАКВА ПРЕДСТАВА за истинското положение на нещата ДОКОГА ЩЕ НИ ГИ ПРОБУТВАТ!??? Тия мога да си слушам и да им вярвам САМО ПОД ДЪЛБОКО ПИЯНСТВО!
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОРАЛЕН БАЛАНС ЩЕ СЕ ПОСТИГНЕ след избора на МИНИСТРИ РЕШЕТНИКОВИ И НА ШИШИ.Балансирано и одобрени от стожерите:НИНОВА,ГЕРГОВ,ДОБРЕВ, Ц.ВАСИЛЕВ,ПАУНОВ И БОЖКОВ. ВСИЧКИ ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ-1лв не са откраднали.
42
3
 
6
 
! Отговори
Пак до 23 преди 3 години
Колкото до хаоса и деградацията, те са естествено състояние на всички затворени физични системи (термодинамика) и тъй като човешкото общество не е изключение, склонността му към състоянието на безпорядък е разбираемо. В исотрически план примери колкото щеш. Единствено разумът е склонен да се противопоставя на ентропията, но този акт трябва да е целенасочен и с цената на големи усилия. В конкретиката, при имитация на дейности, плъзгане по повърхността и фокус върху личната облага какво очакваш?
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте рушели!За 5ст не сте свършили работа през живота си мамини синчета!
40
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меките китки искат да свалят властта!
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не на хаоса!Кукловодите в затвора за преврат!
38
8
 
12
 
! Отговори
бизнесмен преди 3 години
Пълни социологически глу-пос-ти.Група ми блокират Орлов мост.Аз като избирател си казвам: Бахх ти правителството, което не ми осигурява нормално предвижване.За какви масови недоволства и протести бъл-нувате.
37
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега не е време за протести и преврати ! -Света се тресе в икономическа и здравна криза !Сега ако бутнат правителството Яростни Мародери ще Ограбят Всичко ! и Пак ще се скрият в сянка като през 90 те години
36
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта е ясна - мутрите вън от властта.
35
3
 
9
 
! Отговори
До временен 23 преди 3 години
Вярно е, че поради ред причини мнозина от интервюираните рядко могат да сглобят нещо смислено за няколко секунди пред камера. Но и колцина го могат? Защото не сме пуснати по калъп и серийно производство, затова и сме различни в реакциите, мисълта или изразяването. Особено в дар словото, най-малкото щото не всекиму е дадено. От друга страна, и сам можеш да прецениш каква е вероятността репортер по време на включване да попадне на човек, можещ да изложи разбираемо и аргументирано тезата си...
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяната на моралния баланс преминава през отстраняването на тези, които се явяват лица на покварата и безчовечността.