Радев: Протестът е огромен капитал, може да промени съдбините ни

Президентът призова отново за оставката на правителството и главния прокурор
Обновена: 15 юли 2020 18:30 | 15 юли 2020 18:27, Камелия Цветанова
800

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев за пореден път призова за оставката на правителството и на главния прокурор в поредното си обръщение към народа.
Още по темата

Според него мобилизацията на протестиращите е огромен капитал, който може да промени съдбините на всеки българин и не е притежание на никой лидер и на никоя партия, а на целия български народ.

„Това, което става днес  по улиците е достижение на всеки български гражданин, който отстоява своето бъдеще.  Мобилизацията, която виждаме е резултат именно на това тяхно усилие. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста, това е нашата обща кауза“, коментира Радев.

Той определи като оскърбителни внушенията, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани и че са тинята на обществото.

Според него това издава арогантност и политическо безсилия.

„Лъжи, клевети и сеене на разкол“, отсече държавният глава.  

„Никога народът ни не е бил по -единен в искането си за законност, в смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот, да върне справедливостта в правораздаването. Заради това трябва да бъдем и сме длъжни на бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем предразсъдъците и задкулисието, външни сили да внасят разединение в редиците ни“, призова Радев.

Според него сметките на правителството и отказът му да чуе гласа на хората удължава кризата.

„Сегашният властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия модел минава през оставка на правителство и главния прокурор“, отсече той.

Президентът призова протестиращите и полицията за ненасилие.

„Не трябва да допускаме да се разпилява енергията за промяна“, обобщи Радев.


800
Още от Образование
250 лв. помощ и за осмокласниците, но с подоходен критерий
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
614
0
 
0
 
! Отговори
Пфу.. преди 1 седмица
Капиталист !
613
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев: Протестът е огромен капитал, може да промени съдбините ни

твоите съдбини със сигурност ще се променят в момента, в който ти падне имунитета :)
612
0
 
2
 
! Отговори
old stupid retard преди 2 седмици
До Анонимен
ти и тези като теб безспорно знаят как да стане. Смърт на фашизма - свобода на народа. И така 50 години, виза няа никого не е трябвала само да не го разстрелят на границата.
611
0
 
4
 
! Отговори
old stupid retard преди 2 седмици
До Анонимен
много ме кефи, че хора като тебе мислят че те са народа
610
1
 
2
 
! Отговори
old stupid retard преди 2 седмици
До Анонимен

мой криминални приятелю могат да ти намерят мястото и да влезеш на топло и там да видиш кон боб яде ли, дай го малко по-кротко
609
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Служих в казармата 2 години на радиостанция.Един от офицерите бе заповядал антените да се разпънат по електрпровод 110 КВ.В резултал на възникналата волтова дъга загина войник на 19 години.Офицерът не беше съден.Едва преи седмица разбрах защо.На погребението на войника били излъгали родителите,че е влязъл в трафопост! Оттогава ненавиждам военните и съжалявам,че такъв е президент на България.Военен-това е същество което само изпълнява чужди заповеди,без да мисли.
608
1
 
4
 
! Отговори
От градо преди 3 седмици
Ас ходю видю нии веке не сме от село нии сми граждане ПУ тодуруту живкууту време имайми сичко веке не е тъй туканка хортувами.
Когат има законе тугива ТреБЕ се направи социално съглашателство и да има пак по селата осци пуики олове .ли видюм Ко чте стане
607
2
 
12
 
! Отговори
Скелет преди 3 седмици
Много глупости изговори старшината. Личи си, че няма много мозък. А те го направили президент ......
606
1
 
16
 
! Отговори
Лилиту преди 3 седмици
Тоз господин много се е размечтал ... Нещо му е лятно ...
605
1
 
10
 
! Отговори
ЧЕРЕПЪ преди 3 седмици
АЗ ПИША НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ НА ТЪЛПАТА БЪЛГАРИЯ- ТУК ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ЩЕ БЪДЕ ФИГУРАНТ КАТО ПРЕЗИДЕНТА....МНОГО СЕ КЕФЯ КАК УПРАВЛЯВАМ ТЪЛПАТА....
604
2
 
19
 
! Отговори
плъх преди 3 седмици
Разбира се, че променя съдбините на теб, Гумена... пардон, Румена главо. Ако не са протестите, мошенико, ти трябва да отговаряш пред закона! Рано или късно товна ще стане. И колкото по-късно отговаряш за аферите си, толкова по-зле за теб. Румен Радев е шампион по криене в миша дупка. Суега се крие от закона зад гърбовете на протестаджиите.
603
2
 
20
 
! Отговори
имп преди 3 седмици
Защо Румен Радев не подаде оставка? Ами двете заплати и държавните жилища на тогавашната му любовница и сегашна жена? Преди да иска нечия друга оставка,у Радев да подаде своята!
602
1
 
16
 
! Отговори
До онзи 558 преди 3 седмици
Точно Гадев е точния човек за въжето! Предател и родоотстъпник,защитаващ интереси на чужда държава и най-вече своя. Кажи си, резидентен,с колко те позлати Божков,за ролята на фикуса в ъгъла.
601
10
 
2
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 седмици
Във всяка държава народа решава какво ще става,колко дълго и докога ще продължават определени процеси!!!!Дано българското общество да остане единно и непреклонно пред лъжливите внушения на определени лица с една единствена цел да се облаготелстват колкото се може по-дълго за сметка на недоимъка на обикновения българин!!!!Такива "лица" "паразитират" лишавайки българският народ от БЪДЕЩЕ !!!Такива "индивиди" увредиха всички системи в България!!!Радикалната промяна е належаща!!!!!
600
11
 
2
 
! Отговори
Кико преди 3 седмици
Оставка !!! Искаме си държавата
599
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 596- НЕ ЗНАМ КОГАТО ББ Е КАНДИДАТСТВАЛ В АКАДЕМИЯ МВР КАК Е БИЛО, НО В ПОСЛЕДНИТЕ 20Г В ОТДЕЛ ПОЖАРНА...СЕ ВЛИЗА С МАТЕМАТИКА И ТАМ ВЛИЗАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УМНИ МОМЧЕТА С РЕАЛНИ ПОЗНАНИЯ И ДИПЛОМИ, А ИЗЛИЗАНЕТО ОТ АКАДЕМИЯТА Е ОЩЕ ПО ТРУДНО- ИСКАМ САМО ДА НАПРАВЯ ТОВА УТОЧНЕНИЕ ЗА ДА НЯМА ЗАБЛУДЕНИ. ИНАЧЕ ТИ СИ РАЗПРАВЯЙ ГА ИМАЛО ИДНУ ВРЕМЕ...КАК ПОЖАРНИКАРИТИ БИЛИ ПРОСТИ....
598
2
 
19
 
! Отговори
рАдев преди 3 седмици
никога няма да прости на Бойко,ех Грипени,ех мечта10млн. в офшорка,но ядец,кат каза Бойко Ф та Ф,за туй ша дигаме юмрука но вече със сърп и чук,ПОБЕДА!!божКОФФФФФ.
597
0
 
28
 
! Отговори
ГРИПЕНЧО преди 3 седмици
НЕ ХАРЕСВА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НО ХАРЕСВА ЧЕРЕПА- КОЛКО ГНУСНО...
596
1
 
27
 
! Отговори
Кокоша слепота преди 3 седмици
Това е най-нелепия протест някога ! Младежи отвратени от корумпирано правителство искат правова ЕВРОПЕЙСКА държава, което разбира се няма лошо, но...Радев дебне от засада и чака да ни вкара в ЕВРАЗИЯ, чрез протеста на същите тези хора....
595
0
 
24
 
! Отговори
НОВИЯТ ГОСПОДАР преди 3 седмици
ГРИПЕНА ПРИВЪРЖЕНИК НА УПРАВЛЕНИЕ НА ТЪЛПАТА- ДЕЙСТВА ГО ЧЕРЕПА- КАКВО ПАДЕНИЕ, КАКВА ЗАЯВКА ЗА ТИРАНИЯ- ГНУСЕН ДОЛЕН ФИГУРАНТ НА МИЛИАРДИТЕ НА ЧЕРЕПА....