Туроператор поема PСR тестовете за Гърция при поне 7 нощувки

Ако тестът е положителен, се дава ваучер за друг период
16 юли 2020 10:06, Анисия Иванова
12
Туроператор поема PСR тестовете за Гърция при поне 7 нощувки
Снимка: БГНЕС

Български туроператор поема PСR тестовете за Гърция при минимум 7 нощувки.

Безплатни PСR тестове предлага един от най-големите родни туроператори. Причината е, че заради новото изискване на съседната страна за влизане през ГКПП Промахон само с отрицателен тест за коронавирус мнозина нашенци се замислиха дали да почиват това лято в гръцките курорти заради оскъпяването.

Още след като станаха ясни новите правила, потребители декларираха, че искат да анулират резервациите си, обясниха за "Труд“ представители на туристическия сектор, пожелали да останат анонимни.

В групите в социалните мрежи, посветени на ваканция в Гърция, също имаше десетки коментари, че заради скъпите тестове планираните почивки на съседното море ще бъдат отменени.

Затова и туроператорът е подписал договор с една от големите вериги лаборатории, правещи PCR тестове. За да се възползват от офертата за безплатни проби е необходимо клиентите на компанията да имат резервация за почивка с продължителност минимум 7 нощувки.

С ваучер за платена такава ваканция те могат да отидат в най-близкия клон на конкретната верига лаборатории и да си направят PCR тест, без да се налага да плащат от 130 лева до 180 лева на човек или пък да търсят съмишленици за групови пул тестове, така че сертификатът за това, че не са заразени с коронавирус да им излезе по 35-40 лева.

Офертата на туроператора за безплатен тест към резервираната ваканция е валидна, докато има изискване за предоставяне на отрицателен резултат на гръцката граница.

За изследването освен ваучера за пътуване трябва да се носи и документа за самоличност, с който ще бъде преминат гранично-пропусквателния пункт – лична карта или паспорт. И изрично да се напомни в лабораторията, че издаденият документ трябва да бъде изготвен на английски език.

В случай на положителен резултат от теста, който да попречи да се осъществи почивката в Гърция, от компанията ще издадат на своите клиенти документ за платената сума, с който да могат да отидат на мечтаната почивка в съседната държава в друг, избран от клиентите период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
11
 
! Отговори
Пътуващия преди 3 години
Който е решил да почива в Гърция не може да бъде спрян от един тест... Като видях вчера как се случват нещата на опашката, няма драма с тестовете... Преминаваха българи и румънци. В един момент гърците решиха, че ще тестват и на границата, независимо от сертификатите, които им носим... Но проблем с преминаването нямаше...После по магистралата до Атина беше супер спокойно, при този малък поток от пътуващи...
7
1
 
12
 
! Отговори
Егати кефу преди 3 години
И тази година нашите ''велики''мутро-хотелиери ще чоплят семки! ПОЧИВКА САМО В ЧУЖБИНА.
6
1
 
13
 
! Отговори
az преди 3 години
западните туристи (инглезите), са на техните си допотопни плажове на океана, на 20 градуса на темпа и 15 на водата, щото не ги пускат да летят извън чужбината. ама на теб все гърците са ти виновни! като не ти харесват ходи си в мичурина, реди се за баници сутринта и си ходи по селските кръчми да си слуашаш чалгица и да гоните прасета под масите.
5
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом гърците започнаха да се кланят и на българите - спукана им е работата. Като гледам по плажовете им, само тук-там "безстрашни" българи се излягат. Западните туристи отдавна отмениха резервациите си, ама *** иска като се излежи 5 дена там и се прибере да се похвали, че е бил на почивка у "византийско"!
4
9
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЩОМ ИМАТЕ ПАРИ ЗА ГЪРЦИЯ ЗНАЧИ ИМАТЕ ПАРИ И ЗА СКЪПАТА АЛБЕНА!!!
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои Гръцки хотелиери дават по две нощувки без пари заради тестовете дето плащаме.А наще мутрафони скубят яко!
2
27
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЧУДИТЕ СЕ КАК ДА ЗАЛЪЖЕТЕ НЯКОЙ ДА ОТИДЕ НА ГРЪЦКИЯ КАМЪНАК И ПОЛУ ИНДИЙСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ТАМ
1
3
 
15
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Бохемия, в лаборатории Рамус!