Мачовете без публика, докато феновете не спазват мерките

При състезанията на спортистите до 18 години - по един придружител
55
Мачовете без публика, докато феновете не спазват мерките
Снимка: БГНЕС

Футболните фенове не са спазили правилата и заради това няма да има публика на мачовете. Това призна министърът на спорта Красен Кралев по време на парламентарния контрол.

Още по темата
Проблем предизвика провеждането на финалния мач за Купата на България, при който беше позволено да се допуснат повече от 1000 души в сектор. Мачът обаче беше на националния стадион "Васил Левски", който е с капацитет 43 000 души, т. е. бил е запълнен по-малко от 30% от капацитета.

Според Кралев на спортно мероприятие на открито има по-малка вероятност за разпространение на коронавирус, отколкото на закрито.

"Към финала имаше много голям интерес и беше по-опасно феновете да се струпат пред вратите на стадиона, каквато заявка бяха дали, отколкото да пуснем повече на трибуните", посочи той.

"Разчитахме на съвестта на феновете, че ще спазват мерките, но за съжаление това не се случи и заради това се стигна до забраната да се допуска публика от 10 юли на спортните мероприятия“, призна Кралев.

Той съобщи, че от вчера е позволено спортисти до 18 години да са с един придружител на състезание.

"Пандемията се отрази негативно на всички сектори, а спортът беше един от най - засегнатите. Бяха спрени всички спортни мероприятия и тренировките на спортистите, но марките които наложи правителството бяха правилни", коментира министърът.

Според него вирусът няма да изчезне за 3-4 месеца, това е новата реалност и ще трябва да живеем с него.

"Имаше поетапен план за възстановяването на тренировките на състезателите. Спортният сектор има детайлно изработени правила и мерки. Около 50 дни беше периодът на рестартиране на спорта", обясни още Кралев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете най-сетне на кукловодите, че могат да си заврат "мерките" и "новото нормално" отзад .. ДГД няма да им спазва никой нищо и да е ебт.
45
1
 
7
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Значи на стадиона не може, пред Партийния Дом може?!В Беларус мачовете не спряха дори и през март и април, в Полша също се играе пред публика. Хайде сега който иска да сравни кривата на България с тези на посочените страни! Мачовете ли са проблем?
44
1
 
7
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Значи всяка вечер няколко хиляди човека натъпкани на площада а стазионите празни. Абсолютно фатмашка логика. ОСТАВКА!
43
2
 
4
 
! Отговори
Правилно преди 3 години
Да се учат на дисциплина ***. Без казарма изпуснахме младото поколение.
42
7
 
9
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
*** що да ходят по стадионите? Всенародния президент с вдигнаст юмрук ги призова на площадите - хем да се нареват и набеснеят, хем да му подкарат воденицата. Щото нямаше чалготеки и кръчми дълго време - доскучало е на хейтири и въздухари, трябва да се позабавляват, да понабият някой полицай, да се разкършат
41
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускането на публика по стадионите беше поредната недомислица на Борисов, независимо от мнението на РИТНИТОПКОВЦИТЕ в България!!! Това е и малка част от многото причини заради които ще си замине много скоро!!!
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи до там я докарахме, че ако посмееш да кажеш, че живееш добре, здрав си, децата ти са здрави, имаш покрив над главата си и работа, ще те убият с камъни.........и ако посмееш да питаш как щом ти се оправяш в живота при същите условия, а те не могат, ще кажат - късмет си имал.....как пък все кадърните и адаптивните имат късмет, другите все някой външен фактор им криви живота??!!
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напразно се хАбите - за да се съберат агитките, не е необходимо непременно да е на мач. Справка - агитката на Левски и похода им през февруари. Най-много да ги раздразните и верно да вземат да се съберат, ама походът им тоя път ще има друга крайна точка. А и ми е много чудно как ще им обясните, че по заведения и дискотеки, включително на закрито - може, а на открито по стадионите - не.
38
3
 
2
 
! Отговори
Литекс-София преди 3 години
Плашите гаргите. То един футбол, едни емоции...,а и сега сме на морета и планини. И нещо друго - до месец епидемията ще бъде заради близостта на хората на Площада, а не от мачовете. А Вие...сте политически трупове и преяли корумпирани чички, които сте продали и майка си за нещо повече и по-дълго, особено власт над мишките в администрацията. Футбол...то, държава няма.
37
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Аз само да попитам, как върви спазването на мерките в нощните заведения?
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мачовете без публика, докато феновете не спазват мерките "..........................Какъв мощен мозък и струящ отвсякъде интелект го е измислил това! Сега да обясни как като НЕ СА на стадиона, феновете ще покажат, че спазват мерките, защото ДОКАТО не покажат, че спазват мерките, няма да ги пуснат на стадиона.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвориха дискотеки, барове и заведения на закрито - там вирус няма. Мислеха, че младите ще се юрнат да ходят там, а не на протести по площадите. Тц, не им се получи.Сега затварят стадионите - там вируса върлува. Мислят, че агитките ще поемат след мача към площадите. И тук няма да им се получи. Защото И хората, които ходят на мачове, вече са по площадите. Ако искаха, можеха да се съберат и да ходят като агитка. Ама те явно не искат и си протестират така. Туй шубето е голям страх...
34
3
 
7
 
! Отговори
VAZ 21061 183км/ч преди 3 години
В агитките има много лица, разпространяващи наркотици, пребиващи хора и вършещи само криминални дела. МВР знаят много добре кои са, и с какво се занимават, но не правят нищо по въпроса.ЗАЩО?
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анархията идва. От днес ще станете вчера. Минало
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малее, мале ... Каква поредна пандемична драма... Със или без заповед, хората доброволно много отдавна спряха да пълнят стадионите. И причината на всички е ясно, че друг по-силен вирус върлува , с абревиатура БФС (български фекален съюз)
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Организаторите трябва да допринасят за спазване на мерките! Никакви буферни сектори! Задължително поставяне на номера на местата и всеки билет с номер! Продаването на билети през две места странично и през два реда по височина! Това може да налее милиони в спорта без риск за здравето на хората. Толква е елементарно! Ние това като не можем да организираме, цяла държава ли ще държим в ред?! Всичко е пълен хаос!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
maliii...kolko svesti sa zapalili na patriarha da mu sveti i da mu e toplo....
29
4
 
6
 
! Отговори
Може би преди 3 години
Или докато кабинета е на власт.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като вица за лудите:Ще напълним басейна, когато се научите да скачате от кулата.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо..на мач не спазват ,а днес в парламента депутатчета отново без маски)