Жените, които спряха провокаторите на протеста с телата си

Кои са адвокат Онцова и адвокат Чюбатарова, които бяха част от живата верига?
18 юли 2020 19:45, Нели Христова
66

Aдвокат Онцова и адвокат Чюбатарова - това са две от жените, осмелили се да застанат с телата си пред полицейския кордон в четвъртък вечер. Разказват, че щом видели групата момчета, които направиха опит за провокации, веднага решили да вземат нещата в свои ръце.

"Нали сме дошли на мирен протест и всъщност идеята беше аз и адвокат Чюбаторова да не допускаме провокации и някакви проблеми да се получат. Имаше няколко момчета, които имаха някакви пиратки или нещо такова. Помолихме ги да ги изхвърлят и те наистина ни послушаха, тоест изглеждаха агресивни момчета, обаче подходихме с усмивка", разказа адв. Искра Онцова пред Bulgaria ON AIR.

Признават, че не изпитали страх, а по скоро удовлетворение, че с дипломация са успели да предотвратят размирици.

"Може би помогнахме по някакъв начин, защото стояхме до една група, може би бяха десетина или петнадесет момченца, набити, здрави и всичките бяха подготвени за провокации – само очите им се виждаха. Те бяха с маските, опаковани, с някакви неща тука издути отзад. Така че според мен щяха да станат проблеми", смята адв. Чюбатарова.

Признават, че са на протеста от първия му ден и ще са тук до края, защото не са съгласни с начина на управление на държавата. Те разказват с усмивка, че са готови отново да се противопоставят на провокациите, защото смятат, че ескалацията на напрежението не е правилната форма на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 57 метлани са отварай тъй
53
1
 
1
 
! Отговори
Георгиева преди 3 години
Браво на двете жени, но не мога да приема, че превръщаме националния си флаг в плажна хавлия по време на протест през последните години! Той се носи гордо и по-високо от главите ни!
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият проблем, който виждам с тези протести е че отварят път на БСП, а те не са по-различни от ГЕРБ. За сега аз не виждам алтернатива... Какъв е планът, когато падне правителството?
51
6
 
5
 
! Отговори
Разпран редактор преди 3 години
От днес съмСпоред мен точно агресия трябва, толкова години яростно ни разграбваха, много пъти беше надиган мирно вой и нищо...нека врязат хората в парламента, нека хванат някой политик и да усети цялата болка който хората таят в тях, че са ни правили на маймуни толкова години, нека има наказани с агресията на протестърите, за да стоят за назидание на следващите
50
10
 
15
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Да бе! Служебно правителство и да дадат цялата власт на руската агентура у нас?
49
10
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До АнонименСлужебно правителство е смърт за Борисов ,Пеевски ,Доган - МАФИЯТА !
48
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедовия Ами да подадат оставка ,служебно правителство и да отидат на избори . Ама не им стискааа !
47
11
 
10
 
! Отговори
БялоЗеленоЧервено преди 3 години
До АнонименМаняк, извинявай много, обаче Сидеров от 2005-та беше уникат и можеше да си напиеше буквално името в историята на България със златни букви ! Аз тогава бях малък, обаче чак мен ме зарази с патриотизъм, още когато имаше историческо предаване по СКАТ.Всички наши познати и Роднини гласуваха за него.Народът тогава много добре се ориентира, лошото е че Сидеров се продаде.
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, помните ли президентските избори, когато на кантар бяха Първанката и Сидеров. Според последни преброявания, в крайна сметка за Сидеров май са гласували тогава около 30% от българите. Е... ОК, не са 80% онези които ги каза онзи човечец преди време, ама са 30%. Как очаквате нещо хубаво да направи народ, който 30% от него е гласувал за Сидеров?
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А, онзи когото свалят, дали знае български? Щото "Пунта Мара", малко бие на махленски!"Ти си мислиш, че си наясно кой кого сваля ли? Шкембе-Билла войвода даже се е цанил за премиер, щото нещо бил май обиден заради поисканата оставка. Болен Сайдеров тоя път на кого ще угажда пак, на ДПС отново или пак на руснаците? Десница ЙОК! Левица дирижирана от огладнели от службите едно време. Само Лупи пак остава да чакате или Светльо Витков, че съвсем да цъфнете и вържете. "Тълпа" сте, казаха ви го!
44
16
 
25
 
! Отговори
дедовия преди 3 години
Най-забавното е, че хем има протест, хем по социологични проучвания Герб е с цели 10% преди БСП. Ще спечелите на следващите избори дедовия. Герб пак ще бъде 1ва сила и пак ще реди кабинет.
43
15
 
17
 
! Отговори
дедовия преди 3 години
Протест няма. БКП пази президента, за да не му осъдят съветниците. Някакви *** вечер се събират. И те не знаят защо. Явно мястото им харесва, защото ходят там вече няколко пъти.В същото време Ерменков (БСП - депутат) официално обяви, че те, БСП са "гласът на протеста".Сещате ли се сега, кой ще е бенефициента от този протест?
42
11
 
14
 
! Отговори
Демокрация преди 3 години
ГРОБАРИТЕ да се издават властта.Достатъчно се накрадаха.Пирамиди ,фараони и балъци за милиони.Бай Тошо е бледа сянка пред новите богаташи със сарай,замъци и къщи за гости.А пеехме 45 г.стигат.На ви сега.
41
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ вероятно умишлено са пуснали тук да пишат техни ***, ама са ги избрали да бъдат от по-мaлоумните и да се правят, че им пука за протестите и за хората. И нормалните да видят едни неграмотни толyпи и да си кажат... "За тия ли момчета стаа въпрос? Познавам ги, тоя единия е мноо проc!". С други думи, да се опорочи протеста когато умните хора се демотивират, че си раздават енергията за простаци, които искат да яхнат вълната на протестите. И после да се правят на "лидери". АааАхахааааа!!!
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са уцелили мястото, иначе е добре сплотени са всички срещу тиквун
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де... Ако съм на тия момчета слуга.
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако съм на тия момчета, повече няма да им стъпя на смешния протест."Кво значи "ако съм НА тия"? Научете се да говорите бе, хора! Научете български език, после мислете как да сваляте правителства.
37
11
 
4
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Нормално и желателно е да бъдат спирани вандализмът и провокациите!Ако се наложи,наистина може да се стигне до гражданска война(тия няма да се предадат лесно),но дотогава не трябва да се руши излишно,което си е пълна прос*тотия!
36
4
 
2
 
! Отговори
х преди 3 години
То тва май е новата мода, да пращат активисти от отсрещната страна, които да опорочат евентуални безредици и мигновенното удовлетворяване на исканията на протестиращите.Ако съм на тия момчета, повече няма да им стъпя на смешния протест.
35
9
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Тъй като държавата върви към фалит много скоро ще изникне въпросът кой ще бъде натоварен с данъци. Ами мислете му да не се окаже че бедни и нуждаещи са бенефициентите по европрограми за селски, градски райони, за фотоволтаици, притежатели на къщи за гости, хотели и хостели. Тогава вече ще играе голямата тояга, ***....

Спонсорирани публикации