Жените, които спряха провокаторите на протеста с телата си

Кои са адвокат Онцова и адвокат Чюбатарова, които бяха част от живата верига?
18 юли 2020 19:45, Нели Христова
66

Aдвокат Онцова и адвокат Чюбатарова - това са две от жените, осмелили се да застанат с телата си пред полицейския кордон в четвъртък вечер. Разказват, че щом видели групата момчета, които направиха опит за провокации, веднага решили да вземат нещата в свои ръце.

"Нали сме дошли на мирен протест и всъщност идеята беше аз и адвокат Чюбаторова да не допускаме провокации и някакви проблеми да се получат. Имаше няколко момчета, които имаха някакви пиратки или нещо такова. Помолихме ги да ги изхвърлят и те наистина ни послушаха, тоест изглеждаха агресивни момчета, обаче подходихме с усмивка", разказа адв. Искра Онцова пред Bulgaria ON AIR.

Признават, че не изпитали страх, а по скоро удовлетворение, че с дипломация са успели да предотвратят размирици.

"Може би помогнахме по някакъв начин, защото стояхме до една група, може би бяха десетина или петнадесет момченца, набити, здрави и всичките бяха подготвени за провокации – само очите им се виждаха. Те бяха с маските, опаковани, с някакви неща тука издути отзад. Така че според мен щяха да станат проблеми", смята адв. Чюбатарова.

Признават, че са на протеста от първия му ден и ще са тук до края, защото не са съгласни с начина на управление на държавата. Те разказват с усмивка, че са готови отново да се противопоставят на провокациите, защото смятат, че ескалацията на напрежението не е правилната форма на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
17
 
7
 
! Отговори
Пръст в раната преди 3 години
Сбъркали са жените, не са в час. Момчетата не са провокатори, а анти-гербаджии, на които им писна от мирни безсмислици! Трябваше да мирнат тия жени и да думнем наглеците. Без думване тая хунта няма поместване! Блокада и думване, стига разходки!
33
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста бешв само първите два дена. Сега е просто едно овче стадо направлявано от полиция и ГЕРБ. Толкова лесно се дадоха. Смешници. Вече ще правят каквото им се нареди.
32
9
 
11
 
! Отговори
БялоЗеленоЧервено преди 3 години
Вие сте смешници.Власт с мирен протест никъде по света не съм видял да се сваля.А вие с вашите свирчици до никъде няма да стигнете, аз за това не ходя на такива протести.В България съм виждал един истински протест и той не беше в София, а в Катуница, това беше протест след който желанията на "протестиращите" бяха изпълнени мигновенно.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ЮЗУ-то ли са завършили или някой друг ПУЦ?"Ми то ЮЗУ-то и Американския са си също толкова ниска класа пуц-ове.
30
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия провокатори са пратени точно от мафията ГЕРБ, за да се оправдават, че имало провокатори!
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"mnogo e podhodiasto bg policaite da poiskat tochno sega da im plastate kato germanskite ili kato angliiskite policeiski zaplati"Нали се сещаш, че тези момчета за друго не стават освен за полицаи? В нормалния бизнес никой ги не ще. Изхвърлят ли ги от работа, алтернативите им са като през 90-те, да почнат да стават частни мутри на тоя и ония. А в онези години по-старите си спомняме как умираха като мухи. Като каубойски екшън беше. Живее им се. То превилегии, то 20 заплати, изнудване, подкупи.
28
4
 
13
 
! Отговори
Ах летете ескадрони преди 3 години
Мда ама "юмрукът" ви в Пловдив и Бургас го поосвиркаха та се поразтвори. Особено изпъкна пръста между показалеца и без имения. Казват, че го видял това от Херката.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
mnogo e podhodiasto bg policaite da poiskat tochno sega da im plastate kato germanskite ili kato angliiskite policeiski zaplati. :-))))ili da vi pusnat migrantite, a te da stachkuvat...:-))))...dokato si igraete na spasiteli s kayaka drazki...
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А кой ще ги върши делата ? Нал според твоята логИка нема научени..."Аз кога съм коментирал има ли или няма научени? Ето, ти си провокатор! И то клеветник! Опитваш се да набуташ в устата на хората думи, които не са изричали.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диляна, обичам те!
24
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко пъти през тези дни бе "изпускан момента", когато общата енергия беше като "юмрук" и наистина можеше да се случи нещо, което да помете статуквото. И всеки път светкавично се намесваха радетели за мирно и безконфликтно протестиране. Да не допускаме провокатори, да пазим полицаите и прочие приспивно бля-бля. Така че, разходките по улиците продължават, изцяло в синхрон с това, което искат мутрите: "вие си протестирайте мирно, ние ще си управляваме докрай"
23
3
 
11
 
! Отговори
Адв Хаджигенов преди 3 години
Протестира сега, че като мине съдебната ваканция и става ден година храни.Те повечето адвокати са и доктори. Доктор хонорарис кауза.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
za kakvo sa glasuvali bulgarite na poslednite parlamentarni izbori, stom casino pirat bojkovite arabi mogat da si kupuvat s hazartni pari i zlato bulgarsko pravitelstvo?! :-)))niama da pravim izbori poveche, stom arabski darjavi ste slagat i mahat bg pravitelstva.:-))))
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите са овладени от гербери и нямат никскъв шанс за сега
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ми кво да правим тогава ? Дай акъл."Ще цитирам Левски... Дела трябват, а не думи! (Значи дела трябват, а не мисиpки да цирикат пред президентството.)
19
0
 
6
 
! Отговори
Адвокатките преди 3 години
ЮЗУ-то ли са завършили или някой друг ПУЦ?
18
6
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Хептен мафията управлява държавата, друга мафия няма
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво значи "мирен протест"? Що не направят мълчалив протест направо? Да няма свиpки, вувузeли, тъпaни, да няма крясъци. Нека викове "Ооо стаавв кааа!". Нека хората просто стоят и мълчат. Ква полза от викане и надвикване? Като викахте, някой махна ли се от Народно събрание? Взимат си заплатките и не им пука за вас. Такаааа... А другата алтернатива няма да я споменавам... ;)))
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хехехе как ги хвалят само адвокатките. Това не са хора бе, това са кръвопийки. Че и имената им написали. Чакаме опашки пред офисите им. Клоуни.
15
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам хора, които са ходили на протестите и въпросните хора са големи специалисти в областите в които работят. Страшни мозъци. Но... Горкичките, просто отделяйки време за науката и за кариерата, са изпуснали някои важни моменти от това как се управлява държава. Хубаво, ще свалите мутрите от власт, а имате ли алтернатива после? Кой ще сложите? Фашистите или БСП или хептен мафията или някакви които и идея си нямат как се кара влака?

Спонсорирани публикации