Перничанка бие детето си, снима и качва клипа във Facebook

Полицията я задържа, детето е настанено в център
Обновена: 19 юли 2020 22:10 | 19 юли 2020 21:48, Екип на Dnes.bg
89
Перничанка бие детето си, снима и качва клипа във Facebook
Снимка: Facebook

В полицията в Перник е задържана майка, която малтретира детето си. Насилието е заснето на видео от самата майка, която е качила клипа във Facebook.

Агенцията за социално подпомагане се самосезира и започна спешна проверка по случая с малтретираното в Перник дете, съобщиха от МТСП.

За случая се разбра от клип в социалните мрежи, припомнят от министерството. Веднага социални работници и служители на 1 РПУ в града са отишли на адреса на 32-годишната жена и 3-годишната й дъщеря. Те са отведени в районното управление и с тях са работили специалисти от Детска педагогическа стая. За детето е предприета мярка "полицейска закрила". То е временно настанено в Център за настаняване от семеен тип в града.

Утре започва издирването на бащата, както и другите близки и роднини. Ако такива бъдат намерени и са съгласни да полагат грижи за малкото момиче, то ще бъде настанено при тях. В противен случай ще се търси приемно семейство, за да може детето да бъде в близка до семейната среда.

Клипът беше качен в социалната мрежа преди няколко часа. На видеото се вижда как майката удря дъщеря си по тялото, лицето, крачетата за отмъщение и се заканва - "понеже баща ти не те обича, не ме обича и мене".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
41
 
! Отговори
от северозапада преди 3 години
Тая е за прибиванЬе! Направо ми е жал за детето!