Къде са лидерите на протестите? Не било ясно кой какво иска

Нямало причина синдикатите да поведели хората по улиците
408
Къде са лидерите на протестите? Не било ясно кой какво иска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов няма причина синдикатите да организират своите членове за участие в протестите, защото нямат яснота „кой какво иска да прави“.

„На мен ми е важно да знам кой какво предлага за след това! Тогава вече има всички основания организацията да се включи в такова нещо или да не се включва. Няма нито една институционализирана сила в момента, която да каже: „Ние организираме това и го организираме заради първо, второ и трето. В момента единствено може да се подозира, заради присъствието в първите дни на всякакви партийни групи, че някой преследва партийния си интерес, което си е тяхно право. Но, на нас ни е важно всички тези, които се борят, какви намерения имат за след това“, коментира той пред БНР.

Още по темата

Според Манолов поведението на хората, които обвиняват синдикатите в сговор с правителството, защото не участват в протеста, е „инфантилно“.

„Ако очакваш, че, плюейки някого, той, за да спреш да го плюеш, ще застане да ти свърши работа, която сам не можеш да си свършиш, това е незряло и инфантилно поведение. Зрелите хора, които са с акъла си, отиват и казват: „Нашите намерение за в бъдеще са следните“, коментира той.

„Още не бяха изсъхнали подписите на конституционните съдии под решението за Истанбулската конвенция и едни, които сега много напират за властта, казаха: „Ами тогава ще сменим Конституцията“. И тука тези дни вече взе да се говори „тука трябва да се смени Конституцията“. Това моята организация има ясно мнение по този въпрос - че не харесва такава идея, например“, посочи синдикалният лидер.

Според него движения като настоящите протести имат нужда от лидерство, защото в момента не се знае кой какво иска.

Манолов, който не е сигурен, че има смисъл синдикатът да влезе в активната роля и да представи социални искания на протеста.

„Рискуваме да свършим работата на някой друг без той да си го е заслужил“, призна той.

Синдикатите правят по няколко протеста на година, на които издигат исканията си, припомни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните избори са проведени от АДМИНИСТРАЦИЯТА НА РАДЕВ И МИНИСТЪР НА МВР БЕШЕ АРЕСТУВАНИЯ ПАУНОВ. ТАКА ,ЧЕ ГЕРБ ПОБЕДИХА БСП съвсем законно в ИЗБОРИТЕ.
353
4
 
7
 
! Отговори
на тоя, преди 3 години
кое не му е е ясно бе.искат се нови избори след като се създадат условия за честни такива.изчистени избирателни списъци. машинно, електронно гласуване. възможност българи в чужбина да гласуват без затруднения.тези не са законно избрани. и на кьоравите им е ясно.
352
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
радеф го няма, защото никак не му е комфортно, когато го освиркват- и в Пловдив и във Варна и в Бургас, че и в Левски. В момента губи страшно много рейтинг, заради омразата която насажда сред хората.
351
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До goshoА за некадърни видео сглобки? Досъдебно производство се образува, когато има достатъчно данни за извършнео престъпление, неграмотнико. Какво е истински и какво не е се проверява после с екпертизи. Да не говорим, че в една цивилизована държава политик от такова ниво би си подал оставката НЕЗАБАВНО, независимо дали снимките/записите/видеата са истински.Ако не бяха, идва Гешев, образува дело, правят се експертизи и се доказва баце за невинен. Вместо това го видяхме да гледа като пoсран.
350
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩом си започнал "частен бизнес" през 1994, ясно ми е от кои си.
349
7
 
10
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Синдикатите са нищо повече предни платени властта! Как няма яснота какво се иска?!! Иска се оставка на мафиота Борисов, заедно с цялата шайка и смяна на модела на управление !
348
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста беше иницииран от президента, който от както е избран се дърли и разделя хората. Иска да бутне правителството, но не желае да поеме отговорността за това. Докато се оставаме политиците да ни разделят ще сме бедни и нещастни. По малко емоции и повече здрав разум е нужен.От протести винаги ще има нужда, но този е опорочен за съжаление.
347
9
 
11
 
! Отговори
Лидер НАРОД преди 3 години
Лидера на ПРОТЕСТА НАРОДА иска:ОСТАВКА на бай ***, ОСТАВКА и на ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори.
346
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ги призова да вдигат шум, защото го беше страх от Гешев.Защо си кривят душата.Не знаели за какво протестират.Биха им два шамара и се прибраха.Сега като пречат на движението и хората ще ги понатупат , защото са им понасъбрали.Натам отиват нещата.
345
12
 
21
 
! Отговори
ДОЛУ ПРОТЕСТА преди 3 години
ПРОТЕСТ БЕЗ ИДЕИ БЕЗ КАУЗА БЕЗ ЛИЦА,ПРАЗНИ ГРЪМКИ ФРАЗИ САМО, ВСИЧКИ СА МАСКАРИ И Т.Н.БАЙ-ГАНЬОВСКА ПОСТАДОЛУ ПРОТЕСТАДА НА ИЗБОРИТЕДЕЦАТА ЯЗЪК ЧЕ СТЕ ОБИКАЛЯЛИ ИЗ ЕВРОПАТА И ДРУГИТЕ МЕСТА НИЩО НЕ СТЕ ВЗЕЛИ И РАЗБРАЛИ ОТ ТЕЗИ ОБЩЕСТВА ОСВЕН НАЙ-ПОШЛОТО И ЛЕСНОТОАМАН ОТ ВНЕСЕНИ ПРОБЛЕМИ
344
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПриятел, започнах частенэбизнес 1994 г. Нещата се променят - само трябва няколко милиона българи умножено по тридесет години до бачкаме до скъсване и то тука. Еволюция, брат. Нищо не става с революция. А за парите се извиявам Нямал съм пари да ям с месеци.
343
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"КТ Подкрепа Димитър Манолов" .............ХА-ХА-ХА, на Боко подлогата.Що не попитахте направо Тома Биков та да ви тръгне играта директно?!Клоуни сте вие, "Вчера.бг."
342
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 366Добре щом се квалифицираш, но в каква среда живееш? Инфраструктурата не се купува със заплати, а се прави от правова държава! Намигачка!Ако само парите са критерия за теб, то морално и ментално си недоразвит! Можеш да си караш най модерния mercedes ама по уличните дупки!Бях преди 2г. в България с моя (платен) DB9 и ме гледаха като извънземен, а полицията ме спираше да види каква е тая кола! Живее ми се отново в България, но от такива егоисти като теб страната е вече необитоваема!
341
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще замести Гешев? Хем да ви е приятен, хем да обвинява, че и кафето да ви носи сутрин. Искахте зло куче - получихте си го!
340
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плебеите никога не раждат аристокати!От 500 годишни роби може да се очаква само ново робство, ако не се роди нов Спартак! С едноклетъчни не се спори! Къде са лидерите - едноклетъчните не могат да разберат, че става въпрос на граждански протест - без лидери!Прави се експертно правителство до тогава докато не се променят конституция, правораздаване, наказателни или други закони! Причинителите на тази ситуация са без право на пътуване в чужбина, докато не докажат милионите ? как са спестени
339
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе никой не иска да работи за 500 лева на ден !
338
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ви омръзне, ще викнем горския да ви разгони.
337
1
 
12
 
! Отговори
българи юнаци преди 3 години
Лидер е лоша дума за завистливият българин !Как може някъв да е лидер ?Та аз да не съм по малко умен от него ?
336
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПич и аз не работя за 500 лв. но учих, работих и десетина години се обучавах. Сега 500в са ми за седмица. Не си губая времето на протеста.
335
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покажете ми лидер на десет българи първо ?То всички мислат различни работи!