Къде са лидерите на протестите? Не било ясно кой какво иска

Нямало причина синдикатите да поведели хората по улиците
408
Къде са лидерите на протестите? Не било ясно кой какво иска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов няма причина синдикатите да организират своите членове за участие в протестите, защото нямат яснота „кой какво иска да прави“.

„На мен ми е важно да знам кой какво предлага за след това! Тогава вече има всички основания организацията да се включи в такова нещо или да не се включва. Няма нито една институционализирана сила в момента, която да каже: „Ние организираме това и го организираме заради първо, второ и трето. В момента единствено може да се подозира, заради присъствието в първите дни на всякакви партийни групи, че някой преследва партийния си интерес, което си е тяхно право. Но, на нас ни е важно всички тези, които се борят, какви намерения имат за след това“, коментира той пред БНР.

Още по темата

Според Манолов поведението на хората, които обвиняват синдикатите в сговор с правителството, защото не участват в протеста, е „инфантилно“.

„Ако очакваш, че, плюейки някого, той, за да спреш да го плюеш, ще застане да ти свърши работа, която сам не можеш да си свършиш, това е незряло и инфантилно поведение. Зрелите хора, които са с акъла си, отиват и казват: „Нашите намерение за в бъдеще са следните“, коментира той.

„Още не бяха изсъхнали подписите на конституционните съдии под решението за Истанбулската конвенция и едни, които сега много напират за властта, казаха: „Ами тогава ще сменим Конституцията“. И тука тези дни вече взе да се говори „тука трябва да се смени Конституцията“. Това моята организация има ясно мнение по този въпрос - че не харесва такава идея, например“, посочи синдикалният лидер.

Според него движения като настоящите протести имат нужда от лидерство, защото в момента не се знае кой какво иска.

Манолов, който не е сигурен, че има смисъл синдикатът да влезе в активната роля и да представи социални искания на протеста.

„Рискуваме да свършим работата на някой друг без той да си го е заслужил“, призна той.

Синдикатите правят по няколко протеста на година, на които издигат исканията си, припомни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вие защо се делите?Брат, никой от гербаджиите не е чувал за Цезар. За тях това е салата с пиле. *** питай тълпите от френската революция "вие що се делите?".
313
2
 
4
 
! Отговори
Вие защо се делите? преди 3 години
Един от най-известните цитати от Цезар е Divide et impera (Разделяй и владей). Буквално този израз се превежда като "разделяй за царуване". Тази фраза, която стана крилати, означава, че ако хората са разделени помежду си, става много по-лесно за тях да се справят. В края на краищата, силата е в единство и един по един става много по-трудно за всеки човек да застане. Думите на Юлий Цезар "Разделяй и владей" и днес се използват от много лидери като основното кредо.
312
7
 
13
 
! Отговори
Лидер НАРОД преди 3 години
Лидера на ПРОТЕСТА....НАРОДА казва:ОСТАВКА на бай ***, ОСТАВКА на каскет Каренин, незабавни честни избори!!!!!Какво неясно има!!!!
311
4
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
ГЕРБ докъде докара народа, а? Да не знае какво иска, но е определено недоволен! Вече неумее да формулира с думи от герберската смрад на гюбре? Толква е задушаващо!
310
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИзбориВиж коментар 331.
309
10
 
10
 
! Отговори
Избори преди 3 години
Изборите са след 8 Месеца, през МАРТ 2021-ва. Защо е този неистов напън да се искат оставки, без какъвто и да е ясен план какво ще последва след евентуална оставка и кой конкретно ще е човека, който ще седне на премиерския стол във властта?Правителството трябва да изкара законния си 4 годишен мандат, така както е повелила волята българския народ на изборите през 2017-та година!
308
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До stiling до 320Има статии за тъмното каскетно минало в интернет. И не, не говоря за някоя от медиите на Пеевски или Киро Гела.Гешев засега не е крал много, но изпълнява очевидни политически поръчки. Сезира се съветниците на президента, ама за шиши или за чекмеджето нищо. След като плъзнаха снимки, видео и записи, защо не иде да проверки тиквения дом - с въоръжени БОП-аджии и пълен антураж? Мистерия, човек. Направо необяснимо. Сляп и глух за нашите хора, острие спрямо неудобните.
307
5
 
6
 
! Отговори
2021 преди 3 години
Един ден парламентите, ще са музей...рано или късно!
306
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв Радев, какви 5 лева (божкови явно)? Един плакат да си видял в подкрепа на Радев или БСП? Защото аз видях много срещу тях на протеста. Да си чул някой да вика "само Радев", "искаме БСП"? Ми няма как да си чул, защото не се е случило.Вожда ти да си ходи с 200 при един от интимните партньори - по избор в Барселона или в сараите.
305
4
 
4
 
! Отговори
Немо преди 3 години
Ами аз мога да му помогна на Манолов, примерно да вземем да ги разкараме тези синдикати!20 години работя в сферата на инф.технологии и комуникации и никой в нашия бранш не е чувал за синдикат!!Като се замисля, дори не познавам жив синдикален член.а за съществуването им, знам само от медийните им изяви, на които си придават важност и обясняват какви "титанични преговори" са водили в "тристранките" (на тъмно естествено).Бас държа, че не повече от 3% от работещите членуват в синдикат!
304
1
 
12
 
! Отговори
stiling до 320 преди 3 години
"Съвсем ясно е какво се иска - оставка и съд за Гешев + оставка и съд за Боко и ГЕРБ, които в сговор откраднаха държавата ни."Приятелю искам да знам за какво ще съдиш Гешев? Айди Боци ясно! Амо Гешев за какво ще го съдиш? Първо е главен прокурор от Декември миналата година и второ как той лично окраде България? И какви доказателства ще събереш, че да съдиш Главен Прокурор? Май си *** на Божков ми се струва, който и клиент на Гешев? Що не искаш да съдиве и Видинския Владика?
303
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анархияЗа кои избори говориш, селски? За същите ония, на които гробарите купуват ромски вот на кило, впрягат мъртви души и четвърт милион държавни служители, фалшифицират изборни протоколи, печатат нелегално бюлетини, разкарват чували с бюлетини с упражнено право на глас в мистериозни бусове и манипулират във всеки стадий от изборния процес от предизборната кампания до победната пресконференция ли?Бре, дай да се пробваме, със сигурност ще стане така.
302
1
 
1
 
! Отговори
майор Кот преди 3 години
Точно така ! Интелигентен човек вече рядко се срещат като тебеДо Анонимен
301
6
 
11
 
! Отговори
Раша! преди 3 години
До Анонимен 321До колкото помня пирамидите бяха при комунистите от БСП! Една част от многото схеми с които окрадаха народа!Ращката Радев иска нови пирамиди и ако може да ни натири държавата под русото на другаря Путин, че да се превърнем в една молдова на Балканите.Молдова - държава затвор и лидер по донорство на човешки органи!
300
1
 
3
 
! Отговори
глупости преди 3 години
До Анониментова са празни приказки
299
6
 
13
 
! Отговори
анархия преди 3 години
протеста е без лицев, без идеен и без форматенняма общо с протестите срещу комунизмаанархията не работи разберетеиздигнете хора, кото да имат план и идеи и после ги подкрепете на изборитетака работи обществото ниако не ви харесва това е друг върпос тогава инициирайте обществен дебат кое е най-подходящо като обществен форматанархично протестиране не върши работа просто всеки престъпник може да ви яхне и да ви използва както се и случваправителството е законно избрано има и избори...
298
0
 
8
 
! Отговори
Тук съм бе преди 3 години
Как кой - аз - Глупикян с дебелото шкембе. Грозен, но подъл и продажен - перфектената комбинация за яхване на тапанарите.
297
5
 
4
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До 319 АнонименЗащото Борисов пие само марково, а бензина го плаща народа ли? Направо е здравословно?!?
296
2
 
3
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До 319 АнонименЗащото Борисов пие само марково, а бензина го плаща народа ли? Направо е здравословно?!?
295
1
 
7
 
! Отговори
f16 преди 3 години
Футболен клуб ,КАРИЯНА,ЕРДЕН,събират повече народ!!!за качване на рейтинга на Радев предлагам да снима клип с АЗИС или реклама как се дига самолета .Тролчетата ше останат на социални.да им събираме капачки...