Опасна практика – тричането на кучета, все още актуална у нас

България попадна в световна петиция срещу изтезанието на животни
20 юли 2020 23:15, Анисия Иванова
94

Съвсем наскоро България попадна в световна петиция срещу изтезанието на животни.

Поводът не е случаен – тричането на кучета в село Бродилово. Авторите на петицията припомнят, че всяка година това събитие е повод за празник.

Виждали сме много пъти как много кучета са окачвани на въже над река Велека, местните ги въртят, а животните падат в реката.

Подобни традиции повдигат въпроса дали имат място в наши дни и кой и как следи да не бъде упражнявано насилие над животни.

Ветеринарният лекар д-р Мила Бобадова и психологът Аделина Иванова коментират темата в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
16
 
10
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Какъв 21-ви век? Каква европа? Българите са варвари и невежи до мозъкът в костите си. Не второразрядна държава. А треторазрядна. Всички европейски държави се подиграват с българите и си има причина за това.
22
6
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Да им имам проблемите - тричане на кучета, световен проблем...
21
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато забранят коридата в Испания, тогава ще се съглася да се прекрати тричането на кучета.
20
7
 
12
 
! Отговори
Виетнамец преди 3 години
А ний във Виетнам след като сме ги били яко по гърба да са по-сочни,ги готвим с ориз. Нова наше национално ястие.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опасна практика-да гласуваш за гербави крадци да те управляват.Направо смъртоносна!
18
11
 
2
 
! Отговори
Всички селяци преди 3 години
Дето тричат умират от ковид, изпитано е, не пробвайте.
17
16
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Леле, тези като им слушах "разсъжденията" и разбрах защо сме на този хал като народ. Стават за протестиращи обаче. Черепа ако им обещае талончета за търкане, първи ще са пред Парламента да свалят правителството
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво общо има Испания. Много е хубаво обичая, ама има жестокост. Традицията била такава. Хайде да живеят по смирени тези с традициите и да не проявяват жестокост. То и майката на детето я бие, защото традицията е такава МAЙКА ТИ ДА ТЕ СПУКА ОТ БОЙ, ЗАЩОТО ТИ Е МАЙКА.
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тричене на премиер ми мирише на мен
14
13
 
9
 
! Отговори
Софроний преди 3 години
Зa дa бъдe омилoстивен прaвославния Бoг, трябва да се триче кьораво куче в името на Отца. Да се яде сaмо вaрен щъркeл и да сe пиe единcтвено фрeш oт пpаз. Хoди сe пo гoляма нуждa прeд врaтата нa съсeдите, зa дa сe изгoни кaръка. Нe сe прoстират жeнски дoлни гaщи, зa дa сe пaзи имaнето oт чeрни мaгии. Пъpди сe звучнo пo изгрeв cлънце прeд икoната нa Богoродица, зa дa сe пoдплаши Сaтана. Гaдае сe бъдещетo пo жълтoто нa бaбините кюлoти. Мoмите игрaят гoло хoро нa плoщада, хвaнати зa пубиcните cи хр
13
2
 
17
 
! Отговори
Тричар преди 3 години
Значи може да се варят живи кучета и да ги ядат с милиони в някои страни,а лицемери?
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това си е традиция и обичай от векове. Не приемам мъжко дупе да тъпче или трича от друг мъж, но западни традиции от векове. Но не протистирам или подписвам традиции. Харесва им тази традиция на западняците и си я практикуват и са щастливи. Оставете хората да си живеят живота.
11
7
 
23
 
! Отговори
Чак изтезание преди 3 години
При това "упражнение" няма нараняване на животното. Просто го завъртат и после цопва във водата, излиза отръсква се и готово. Странен обичай, но чак да го наричаме изтезание не е. испанците като тормозят биковете и после ги ексзекутират пред публиката да не е по хуманно. А да не забравяме че ние хората сме най големите ловци и зверове на тая Земя. Да не прекаляваме с "хуманностите" щото след тях идва джендърството и голямата пързалка по нананадолнището на регреса.
10
6
 
12
 
! Отговори
az преди 3 години
Не разбрах кое е опасното?
9
6
 
30
 
! Отговори
А Испатия влиза ли преди 3 години
в тази петиция, коридата не изтезава ли животни? На кучето нищо не му става от това завъртане, това си е традиция. А иганите като жинят момичетата си на 12 години, не е ли гавра с децата, защо не им го забранят, а го приемат за тяхна традиция? До кога ще мерят с двоен аршин?
8
2
 
26
 
! Отговори
опасна практика преди 3 години
Тричането на кучета да заместим с тричане на депутати. То също си е повод за празник. Хем разни ветеринари няма да дращат петиции, и ще можем спокойно да си празнуваме няколко пъти в годината.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те управниците са за тричене
6
5
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
От 30 години насам такова тричене на българи става ,а вие жалите кучетата ! Изкривен морал,дами и господа !!!
5
9
 
29
 
! Отговори
Пра-стара традиция преди 3 години
Тичането на кучета е пра-древна езическа традиция, запазила се до ден днешен. Не виждам нищо лошо. Малко объркано и мокро, но кучето е живо и здраво. Древната традиция повелява че ритуала предпазва кучето и стопанинът му от зли духове и БЯС!В ритуала очастват собствените кучета на хората! Никой не иска лошо за собственото си куче!Със какво тя е по-лоша от коридата в Испания? Тази петиция е двоен стандарт и лицемерие от хора които са невежи и не са прочели ред за древния културен ритуал!
4
1
 
27
 
! Отговори
ЕС преди 3 години
Веднага, тричането на кучета да се замени с тричане на депутати.