Сериозен спад на туристите по родното Черноморие

Много от хотелите така и не отвориха
20 юли 2020 13:09, Нели Христова
88
Сериозен спад на туристите по родното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Сериозен спад на туристи по българското Черноморие отчитат до този момент в туристическия бранш. Основната причина е в непрекъснато променящата се обстановка във връзка с пандемията от COVID-19. Много резервации от чужбина бяха отменени.

Курортите по Черноморието ни пустеят, пишат от БНТ.

Проблемите в туристическия сектор започнаха още в края на миналата година с фалита на най-старата в света туроператорска фирма "Томас Кук". Пандемията още повече задълбочи кризата в бранша.

Несигурността, липсата на клиенти, засилените санитарни мерки, възможността да се окажат с персонал под карантина са сред причините много от хотелиерите да не отворят това лято. Други работят, но базата им е заета между 20 и 50%.

Все пак има известна надежда за добър сезон до края на септември, като някои населени места по Южното Черноморие в момента се радват на приличен брой летуващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
36
 
! Отговори
Добре е преди 3 години
До българинЗнаеш ли колко ми дреме за тези, след като на тях не им дреме за мен? Ама никак не ми дреме. Те били вложили. Аз не влагам ли като им се обадя и искам да си запазя място?Плащам им, не им мета или да мия чиниите.Давам пари. И аз влагам значи. И какво получавам? Едно голямо нищо. Мизерия получавам. Те били вложили и аз трябва да им съчувствам че нямало. Гърците и те са вложили, но там е друго посрещането, настаняването, храната, плажа. Да, те са вложили и аз там ще влагам. Има разлика
59
12
 
12
 
! Отговори
понеже преди 3 години
В всяко село в Гърция на Халкидиките има пречиствателна станция както по българското морето построиха. *** е само глупости да дрънкате без дори да си дадете труд да се замислите. В Гърция също залуства в морето, щото и там пикаят Всичко е на ями който чрез почвата отива пак там. Вода почти нямат и им я карат с цистерни който изсипват в други такива под земята в всяка къща ги има. Е представете си с каква вода готвят и се къпят, ама нали да си чешеш простия език по форумите е орестижно
58
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите нямали туристи, кеф, голям кеф. Да фалират всичките, за да се оправим.
57
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма туристи, да съборят 90% от бетона дето го изляха през последните 30 години и туристи ще се намерят.
56
3
 
26
 
! Отговори
Добре е преди 3 години
Не може тук да ми искат по 200лв. на вечер и да спя в мизерия, да ям мизерна храна, да седя на мизерен плаж и изобщо да хрантутя мизерници а в същото време на о-в Корфу, за същите пари съм си цар. Плажа ми плаж, хотела ми хотел, таверните им работят. Храната е хубава, персонала приветлив и усмихнат. Водата е чиста, кристална а в България си е кафява направо и водорасли по целия плаж и смърди. Да те е гнус да се топнеш като ти стане горещо. А в Корфу си е рай, казвам ви.
55
7
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Непрекъснато пишете за морето и жалите бизнеса там ! Защо не попитате ресторантьори и хотелиери , собственици на къщи за гости и други , вложили всичко в малки хотелчета , те как оцеляват и се справят ??! За тях важи ли апела ,,да подкрепим родното" ??!!
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях на Созопол, Градина и Бургас. През сезмицата няма хора. Не повече от 25% от миналата година. Почва да се пълни петък и събота. Повечето са младежи за купона или за една вечер семейства. Цените са се опитали да ги запазят, но не навсякъде. Половината хотели или къща са празни или не работят. В другите е много зле. И пак е скъпо за условията е качеството, Ходех до Гърция преди тестовете. Там ми излезе с окол 15% по-скъпо, на храна, плаж, хотел са по-добри. Трябваше да свалят нашите цените.
53
12
 
12
 
! Отговори
морето преди 3 години
На море съм от три седмици. На юг е пълно само *** могат да плюят. зводата е кристална, слънцето страхотно. Заведения пълни. Сервитьор с маски. Незнам защо са тези лъжи и плюнкии. На Приморско Плаж ММ безплатни чадъри и шезлонги
52
3
 
23
 
! Отговори
Добре е преди 3 години
Радвам се че хотелите им са затворени и че не работят. Супер ми е готино. То няма как да дереш кожи (50 леа за чадър и шезлонг миналата година) и са да ревеш че хора няма. Ми няма и да има. И по-зле ще стане. Ама бацето каза - къщички за птички :D Е това ще става вече от хотелчетата по морето. Нито храната им храна (всичко което е преди разваляне се пуска ол инклузив), хотелите смърдят, персонала набурсучен и все недоволен че гостите правели това и онова, плажа е канализация... аре стига вече.
51
1
 
17
 
! Отговори
Fool преди 3 години
Бизнеса веднага да реагира и да бетонира и последните плажове! Тъкмо като няма туристи може да се застрои всичкото останало свободно като място. Няма кой да ги види и да протестира, няма на кой да шумят, момента е идеален! И догодина пак ще се чудим, защо по нащо море идват само най-пропадналите английски представители.
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв ти плаж край това жп депо! Ба сии далавераджийте. Защо ли се предпочита Гърция?
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как спад? Веднага един шезлонг и барбарон по 35 лв. И рибата, че нали се взима от океана, сложете я по 58 лв. И няма да имате спад.
48
1
 
44
 
! Отговори
Жо преди 3 години
КОГАТО БЕТОНИРАХА Черноморието не се интересуваха, дали ни харесва.Сега нас не ни интересува, че мутрите губят пари.
47
0
 
20
 
! Отговори
Реват, че са бедни. преди 3 години
В Банско един продавач на бонбони споделяше, че за месец работа си избива наема за 6 месеца ( 6×1000) и другото е печалба.
46
0
 
5
 
! Отговори
Алеко преди 3 години
46 Аз все още "доволни от живота" къпещи се в канализация не познавам, а ти Тонка... А за бирата да не говорим - фалшименто;)
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***.Снощи ходих на едно заведение във варна. Рр. Поне 300 човека. Масите са *** до ***.Обслужването е на ниво. Сервитьорките са със бадж и някои с маски под брадата. Дезинфектант не видях. На нашата маса също нямаше.Едната скара с кюфтета димеше зверски на пътеката от където влизат всички. Пипнах едно кюфте да видя как е. Влиза се от едно място, излиза се пак оттам. Сафрид 300г, 7 риби 6 лв. Каменица 3 лв 500г.Мерки никакви не видях.Заведението е за 150 човека, поне 300 имаше.
44
1
 
15
 
! Отговори
Гигантоманията преди 3 години
и ол инклузива на която заложи нашия туризъм няма как да е привлекателна. Малките къщи за гости и хотели, малките ресторанти на открито нямат оплаквания от липса на клиенти. Свободните плажни зони също е нормално да бъдат предпочитани пред гъсто набучените чадъри и шезлонги. Просто другото въобще не е хигиенично, колко и печати да му слага министърката.
43
0
 
15
 
! Отговори
Божидар Петков преди 3 години
Че очаквал ли е някой, да дойдат туристи при условия на зараза? А още повече, че не всички от запад им се пие менте алкохол... :) До Крас: Всички знаем какво представлява Варненския плаж, ако това ти е критерии за добро място за плажуване, то за всяка свиння си има копаня!пп: Приятно изкарване...
42
0
 
2
 
! Отговори
Туршиеф преди 3 години
До 332436След Искра Фидосова
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АлекоНе позна Алеко. Пълно е с доволни от живота хора, весели деца и много бира и слънчице...

Спонсорирани публикации