Сериозен спад на туристите по родното Черноморие

Много от хотелите така и не отвориха
20 юли 2020 13:09, Нели Христова
88
Сериозен спад на туристите по родното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Сериозен спад на туристи по българското Черноморие отчитат до този момент в туристическия бранш. Основната причина е в непрекъснато променящата се обстановка във връзка с пандемията от COVID-19. Много резервации от чужбина бяха отменени.

Курортите по Черноморието ни пустеят, пишат от БНТ.

Проблемите в туристическия сектор започнаха още в края на миналата година с фалита на най-старата в света туроператорска фирма "Томас Кук". Пандемията още повече задълбочи кризата в бранша.

Несигурността, липсата на клиенти, засилените санитарни мерки, възможността да се окажат с персонал под карантина са сред причините много от хотелиерите да не отворят това лято. Други работят, но базата им е заета между 20 и 50%.

Все пак има известна надежда за добър сезон до края на септември, като някои населени места по Южното Черноморие в момента се радват на приличен брой летуващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами кой за квот е учил. Не може спортисти, пожарникари и полицаи да управляват такъв бизнес! Фалит, распродажба, обратно в мишите дупки! Нови изучени собственици и управители, а оттам слънце, туристи и коктейли
39
0
 
22
 
! Отговори
332436 преди 3 години
ДНЕС Е ЕДИН ДОБЪР ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ ЕВРОПЕСКИ ДЕПУТАТ, НАЙ - ГОЛЕМИЯ ДЕБЕЛОСЕРЕЦ В ПОЛИТИКАТА.
38
1
 
2
 
! Отговори
Алеко преди 3 години
До Тони Да не е пълно със ...на...?
37
1
 
8
 
! Отговори
Човекът на Партията преди 3 години
Така е като не позволяват силна музика до късно и туристите се насочват към по-приемливи дестинации като Крим и Камчатка.
36
1
 
18
 
! Отговори
Баси преди 3 години
На входа на поморие стена от хора държащи табели стаи, квартири, апартаменти. Така беше преди 30 години.
35
15
 
8
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Южното черноморие е пълно !
34
0
 
30
 
! Отговори
Ни стаа така преди 3 години
Българския хотилиер расъждава така: Остава месец сезон, ще вдигна цените 4 пъти, за да избия пропуснатите месеци, накрая ще съм си с голямата печалба и си вадя парата, и си карам колата(жипа)Така става, като вместо образование, или поне курсове по хотелиерство и ресторантьорство, си ходил в залата да вдигаш щанги.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тази гара разпределителна на снимката, а един се дави до скалите!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става въпрос за хотелите по Златни, Албена, Слънчев бряг и т.н.! Вас бг туристи никой не ви брои за слива :)))
31
1
 
2
 
! Отговори
до крас преди 3 години
ти не си от Варна брат и си измисляш
30
2
 
10
 
! Отговори
Х преди 3 години
Хотелите ....остаряват без КПД.....:) ...но не всички. Доста от стаите се водят заети...без да са такива....въпросът е не кой плаща за празна стая, а от къде идват парите ....за наем на стаята/стаите....само от чисти места.
29
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
супер! Няма да им стъпим на чалго-мутро-питеците на бетономорието НИКОГА! Фалит!
28
2
 
12
 
! Отговори
До Крас преди 3 години
Много лъжеш! Или не си от Варна или не си стъпвал на плажа, защото въобще не е спокойно! Варненският плаж никога не е бил така претъпкан и то с български плажуващи и по-скоро хора от областта!Незнам каква цаца ядеш като хубава прясна цаца няма и всичката е замразена и си поръчват само хора, които не са от Варна или не знаят! Просто в морето в момента няма цаца!
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрасМидите хубави, едри викаш, хранени с кафяв планктон...
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цените са все едно пандемия е имало само по морето, а всички останали сме ударили 6-ца от тотото. Ама не беше точно така. Спасете туризма!? А те що не запазиха поне цените, и ние го отнесохме от вируса, и нашите средства са кът
25
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Морския туризъм е починал от коронавирус. Съпътстващи заболявания - алчност и недалновидност.
24
3
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 години
Но пък държат старите цени! А уж евтино а? Ама друг път!
23
2
 
21
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Радващото е , че ще има фалити на някои комунистически хотели и ресторанти ! Колкото по-малко комунисти в държавата, толкова по-голямо благоденствие ще имаме !
22
8
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Аз не вярвам. Какато каза някаквъ туристически бос през уикенда :Престанете с тази медийна негативна кампания! 60 лв за шезлонг? Ами за качеството на хотелите, плажовете, обслужването и храната, не 60 лв, ами 160 лв са малко! Освен това вярвам на мисирката на туризма и на този сайто, койо в екстаз повтаряше нейните думи, че Черноморието е залято от талази румънски туристи и всички работещи хотели са запълнение за 5 години напред!
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този сектор от икономиката можем направо да го пишем за умрял. Пустеещите курорти след години ще заприличат на изоставените градове край Чернобил ..

Спонсорирани публикации