Все повече българи избират къщите за гости в Балкана

Хотелите по Черноморието изпитват сериозни затруднения
20 юли 2020 19:13, Анисия Иванова
18

Все повече български туристи избират да почиват в къщи за гости. Причината – намират ги за по-безопасни в условията на пандемия от коронавирус. Засилва се и тенденцията българи да летуват в Гърция, въпреки оскъпяването заради PCR тестовете.

Къща за гости в Шуменско посреща клиенти не само от региона, но и от цяла България.

"От по-големите градове – Варна, Русе, Велико Търново, Бургас, Толбухин. Повечето живеят в апартаменти и къщата има друг уют. Могат да бягат децата, има градинка, има Балкан", каза пред Bulgaria ON AIR собственикът на къщата Тургай Елиманов.

За сметка на това, хотелите по Черноморието изпитват сериозни затруднения, въпреки усилията за привличане на туристи.

"За съжаление, този сезон е доста по-различен от предходните. Липсват традиционните туристи, наблягаме предимно на българския пазар за уикендите обикновено – петък, събота, неделя, и на съседните ни страни", коментира управителят на хотел в Слънчев бряг Антон Христов.

Има и такива, които предпочитат да летуват в съседна Гърция. И причината не е опасността от коронавирус.

"Условията са да не кажа 10, 20 пъти по-добри от българските. Повечето са хора като нас – със семейство, 10 или 11 часа вече утихва - няма шумни компании, няма дивотии. Почивката е пълноценна. На ден с кемпера за петимата е около 50 евро. В България е по-евтино", призна Диян Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последно съм бил на море 84-та година, като 6-годишен. Почивката на планина БЕШЕ нещо невероятно, но в последните години стана модерно да се ходи и там. Хеле пък тази година, всичко живо се засилило нагоре. Хората си мислят, че е по-безопасно, но като гледам какви тълпи са плъзнали по Рила, Пирин и Стара планина откакто се стопи снега, тази година няма да ходя... Търсете по-безлюдни места, планините тази година няма да са такива. Където и да сте, винаги има какво да се види и прави.
16
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Почивката предполага спокойствие,и уединение.Доколкото е възможно.Наличието на цял взвод шумни и подпийнали,е точно обратното на онова,което представлява една почивка.Всякакви подмятания за пенсионери и пр. глу.пости,са опит да се прикрие изкривено разбиране за това,що е то почивка.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толбухин???
14
20
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Какво уникално можеш да преживееш в пуста гора??Аз пък на морето имам уникални преживявания! С момиче на пясъка след 12 вечерта, на лунна светлина и лек бриз,....това в балкана няма как да стане! Отделно купони, запознанства, цяла вечер сме на плажа до сутринта! Явно си пенсионер и гледаш от твоята камбанария! Зимата ходим на балкан, лятото на море, другия месец сне на Гърция, там пък е мега уникално!
13
1
 
19
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Съжалявам те готин. Най -- уникалните преживявания съм ги имал точно по балканите. Но пък ако за теб само пиенето ти е интересно.... No comment
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе плащат ли ви на десетината тука дето само плюете нашето и рекламирате гръцкото. Няма друго обяснение. Българската природа е уникална и сравнение няма. Гръцката брегова ивица е огромна и наистина имо прекрасни места особено по островите , но и Бали и Азорите и Карибите и..много още са прекрасни. Та каква е тая пропагандна реклама за съседите дето е заляла тука
11
20
 
2
 
! Отговори
Е не преди 3 години
Леко тъпо е да се навреш лятото в някоя къща в някое пусто място та дори и Балкан да е!Трябва да сте поне 10 човека за да е забавно и пак не е толкова, трябва цял ден да пиеш, друго няма какво да се прави! Собствен опит!За пенсионери става!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балкана си е балкан, но нищо не може да замени морето, мидите, цацата и знойните тела по плажа!
9
2
 
10
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Тука коментират хора със сериозни отклонения. Когато отидеш да почиваш избираш да е хубаво и качествено . Българските планини са точно това. И винаги досега съм имал само 5 звездни впечатления от предлаганите ми услуги.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да почивате в къща за гости проверете дали е построена с европари защото тези къщи са все на свои партиини хора.А това е все едно да почивате в мутрохотел на бетономорието.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А те щото "къщите за гости" в балкана не са мутренски. Колко мутрополитици хванаха с европейски пари за къщи за гости. Все що е хотел е мутра в нашата измъчена родина. Ако не си с мародерите в МС никой няма да ти даде да строиш хотели
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най вече от Толбухин
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с това клише - "Там е 10-20 пъти по-хубаво".Знам почивни места в Балкана,в цяла Гърция няма да намерите такива! Нека се хвалят с морето си,като нашата природа нямат,няма и да имат!
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По българското море цените са като миналогодишните, така че да не реват много, не знам как привличат туристите, мен никой не ме привлече поне в нета, където гледам обявите... ами па свалете ги малко тия цени, ако не нека ви седят празни и хотелите, и колибите!
3
3
 
16
 
! Отговори
" преди 3 години
От по-големите градове Варна, Русе, Велико Търново, Бургас, Толбухин. !!!???
2
3
 
15
 
! Отговори
Код Кафяво преди 3 години
"Няма ДИВОТИИ", няма заустване на 100 метра навътре и да плуваме в акута!С една порция гладен човек се наяжда!Няма БЕТОН и ПОДПОРНИ СТЕНИ - ХОТЕЛИ!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учете се, хотелиери, евтиното си е евтино:"Условията са да не кажа 10, 20 пъти по-добри от българските. Повечето са хора като нас със семейство, 10 или 11 часа вече утихва - няма шумни компании, няма дивотии. Почивката е пълноценна. На ден с кемпера за петимата е около 50 евро. В България е по-евтино"