Ще успее ли новото поколение да разбие системата?

Писателят Димитър Недков коментира темата
21 юли 2020 10:40, Ния Христова
63
 
Основателно ли е недоволството на протестиращите, които вече 13 дни излизат на улиците, за да поискат оставките на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев? Писателят Димитър Недков каза, че този път, за разлика от други години, протестите са на едно съвършено ново поколение.
 
"Ние, преходниците, дойдохме от един друг свят, повярвахме в някакви обещания, също протестирайки срещу нещо. Трябваше да минат тридесетина години, за да разберем, че май се самоизлъгахме", отбеляза Недков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той смята, че е възможно новият свят да се изгради от децата на сегашното поколение, които искат да унищожат системата.
 
"Голяма част от тези млади хора, които са днес отвън на площадите, пандемията ги върна тук. Какво завариха? Смачканите си родители от тази система, създадена от нас", коментира още писателят.
 
Недков се надява едно от исканията на протестиращите да е за достойно образование у нас.
 
"Младите хора трябва да знаят да правят разлика между лява и дясна партия и между лява и дясна концепция за живота", добави той.
 
Според него трябва да се показва на младите как да не повтарят грешките на поколението преди тях.
 
"Генезисът на това, което искаме днес да си отиде, започна не преди няколко години, а 2002 г. със създаването на един много интересен проект в България, официално регистриран. Надявам се и върховенството на закона да погледне в този аспект. Създаването на проекта "Глобална България", където се събраха едни хора и казаха: Дайте да използваме възможностите на глобализма", обясни гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Програмист, съжалявам , че младите около теб са такива, каквито ги описваш. Тези, с които общувам аз могат да те сложат в малкия си джоб и по акъл, и по способности. Те също ровят в смартфона, но с друга цел. Не бъди толкова самовлюбен и не ги подценявай.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те може и да разбият системата , ама въпросъе какво ще построят. С лице завряно в смартфона и претенции до небето, малко тридно ще направят каквото и да е, освен голяма поразия. После разбира се, ще обвиняват родителите си, че са им оставили скапана държава, но никога себе си. :-)
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май младите се раждат корумпирани. Точно младите са олицветворение на сегашната мутренска система.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои след 30 години сте разбрали, че сте се самоизлъгали, други още тогава знаехме, че ни лъжат. Въпрос на разум.
52
1
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
до 55Как точно се развиват? Във фитнеса, или с хвърляне на салфетки по чалготеките?
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не подценявайте младите. Още не са обременени от корупция и мания за власт. И се развиват толкова бързо, колкото технологиите. Естествено, че не желаят да живеят в миналото и да бъдат част от минала закостеняла система.
50
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ЕХ ПИСАТЕЛИ -КАТО "ПИШУРКАТА" - СЪС КАДЕЛИ И ВРЕТЕНА ...ПА И С ХУРКИТЕ - ВСЕКИ "ИНТЕЛИГЕНТЕН " МЛАД ПРОТЕСТЪР СЕ Е ДОТРЕСЪЛ ОТ ЧУЖБИНА ДА ДАВА АКЪЛ -ПРЕДИ ПАК ДА ДУХНЕ , А МЛАДИТЕ МЪЖЕ В БЪЛГАРИЯ ВОДЯТ БИТКА ЗА РОДИНАТА -- ТА ДА ИМА ИЗКЛЕСЯКА , КЪДЕ ДА СЕ ПРИБЕРЕ ЗА ХЕПЪНИНГ !!!???!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце вика, че комунистите не му били давали да учи навънка, а мутрите ни разказаха играта на поколението от 70, 80 и 90-те години, направо ни убиха младостта.
48
2
 
3
 
! Отговори
До Програмист преди 3 години
Именно. Първо трябва да се научиш да мислиш за да опознаеш и анализираш каквото и да било. Тогава евентуално, може да им стане ясно че, пътят на развитието е еволюционен а не революционен. Не става с чупене и разбиване, поне не на едро както им се ще.Опитва се да им обясни че, ако не могат да си оправят стаята, няма как да оправят нищо друго, камо ли обществена система от която не разбират нищо. Но разни левичарски лектори на запад, промиват мозъците на студентите с революции, както е било преди 9ти у нас. Много от тях са платени от Китай.
47
0
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 47За да разбиеш една система трябва да я опознаеш изоснови. Корупцията е вграден дефект, но без нея цялата система не работи.А като я опознаеш ще се науичиш как да я накараш да работи в твоя ползва...... и няма да искаш да я разграждаш.На мен си ми харесва, дава ми известни предимства. Щом работи по-добре не я пипайте.
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има млади хора свестни, има и ***. Системата ТРЯБВА да бъде разбита! Отдавна е демоде. Батериите и се изхабиха. Ще успеят младите, за старите е късно, а и са корумпирани.
45
2
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До 45Те дори не познават "Системата" но искат да я променят. Но...... със чалга и късане на салфетки, фитнеси, татуировки, шмъркане и пушене на съмнителни вещества, пилене на гуми със стари БМВта система не се променя.Нито с крясъци по площадите.
44
0
 
4
 
! Отговори
До Програмист преди 3 години
Ха ха, така е. Има един интересен американски психолог Jordan Peterson, много популярен на ютуб, дава съвети на млади хора които се оплакват от системата че, ги ограничава и искат да я "счупят".Та той им предлага да започнат реформите от нещо малко - да си оправят стаята, ама много хубаво и естетично! После да погледнат към другите проблеми: образование, отношения с хората, търсене на работа.. Понеже като си решил да променяш системата на човечеството, трябва да си много точен в преценките! А как знаеш че, можеш да преценяваш голямото ако не си направил още малкото и ако не можеш даже да си
43
2
 
1
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 3 години
Аз искам да зная : ,истински ли са снимките на Борисов !? ,Истински ли е аудио записа !? , Истина ли са 65те милиона !?. Защото всичко ми прилича на борба между две мафиотски банди ; Дубай ска и Борисов ска.И съм убеден че държавните поръчки се дават на близки до властта фирми ,без никаква прозрачност. Как да вярвам на бивш комунист които вика ; "Вие комунистите". Гнусно е.
42
4
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
"Новото поколение" още не може да си изясни от какъв пол е, камо ли да разбива системи. И павилион за вестници не може да разбие, да не говорим за "СИСТЕМАТА"
41
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Не, аз съм в системата и тя унищожава всичко нормално когато си там и бързо се превръщаш в системен бот.
40
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 21Ми не стана 90та, щот подскачащите на Орлов мост имаха акъл на едноклетъчни.Колко от тях си задасоха въпроса "Защо НИТО ЕДИН от лидерите на сДС не се кандидатира по мажоритарната листа"?
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Христо Христов много злобен бейй..
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЦитирай
37
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 29Никаква лустрация не можеше да стане при сДС. Независимо дали при фифилота или който и да е друг.