Ще успее ли новото поколение да разбие системата?

Писателят Димитър Недков коментира темата
21 юли 2020 10:40, Ния Христова
63
 
Основателно ли е недоволството на протестиращите, които вече 13 дни излизат на улиците, за да поискат оставките на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев? Писателят Димитър Недков каза, че този път, за разлика от други години, протестите са на едно съвършено ново поколение.
 
"Ние, преходниците, дойдохме от един друг свят, повярвахме в някакви обещания, също протестирайки срещу нещо. Трябваше да минат тридесетина години, за да разберем, че май се самоизлъгахме", отбеляза Недков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той смята, че е възможно новият свят да се изгради от децата на сегашното поколение, които искат да унищожат системата.
 
"Голяма част от тези млади хора, които са днес отвън на площадите, пандемията ги върна тук. Какво завариха? Смачканите си родители от тази система, създадена от нас", коментира още писателят.
 
Недков се надява едно от исканията на протестиращите да е за достойно образование у нас.
 
"Младите хора трябва да знаят да правят разлика между лява и дясна партия и между лява и дясна концепция за живота", добави той.
 
Според него трябва да се показва на младите как да не повтарят грешките на поколението преди тях.
 
"Генезисът на това, което искаме днес да си отиде, започна не преди няколко години, а 2002 г. със създаването на един много интересен проект в България, официално регистриран. Надявам се и върховенството на закона да погледне в този аспект. Създаването на проекта "Глобална България", където се събраха едни хора и казаха: Дайте да използваме възможностите на глобализма", обясни гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
16
 
! Отговори
^$ преди 3 години
Информирайте се господин Недков, на каква възраст са идеолозите и лидерите на навъдилите се младежки движения - тези с юмручето специално. Всички до един са над 50 годишни, включително и на тези на "черните животи...", гей правата, антифа.. . Мнозина са лектори от университети (социалните дисциплини), имат крайно леви убеждения и промиват мозъците на младежта. Организирали са ги да създават на "революционна ситуация" на равно място, както е в завета. Употребяват ги по всички правила. Дано един ден прогледнат. Коминтерна е решил че, сега е времето да превзема света пък след него потоп.
15
1
 
11
 
! Отговори
Мама преди 3 години
Т.нар. млади хора засега са просто абстрактно понятие в политическото поле. Когато изградят структура и издигнат кандидати, достойни и способни да реализират исканията им, тогава и техните родители може да ги подкрепят. Но с плажче на площада това, боя се, няма да се случи, работа ще трябва и то много! Дерзайте!
14
5
 
5
 
! Отговори
Светльо Иванов преди 3 години
Е ДА, но какво НОВО ПОКОЛЕНИЕ като са същите които върнаха на власт Борисов с протестите срещу Орешарски
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия брътвежи ке наричат революционна романтика. Грубата действителност рязко изпарява тая романтика от революционно опиянените кухи кратуни и остава битие на шепа избрани. Факт!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите кандидати са старите измамници, вече изгонени от народа.
11
6
 
7
 
! Отговори
Паметта - отговор преди 3 години
Не се мъчи ти да контролираш паметта, особено от соц времената. Тези, които протестират са достатъчно интелигентни и можещи, знаят как да намерят истинската информация за каквото и да е. И недей да смесваш понятията и по най - неприятен начин да манипулираш. Сегашната ситуация е резултат от действията на мутро псевдо комунисти, такива дето използват левите идеи само за прикритие на хищническата си същност. Всяко нещо има край, и предните и сегашните. Дано се усетят и си отидат с мир
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо - каква система?Ако ще сменяме Борисов с Гергов или някой друг от динозаврите от БСП аз съм твърдо против.И второ - естествено е младите да поискат нещо различно. Тези, които не са живели в робството на социализма вече имат нов поглед на нещата. Каквито и да са - вярвам в младите, а не на старите много от които са възпитавани при комунизма и са с капаци на очите.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До6Проблемът е, че няма предложена алтернатива. Трябват конкретни около 200 човека. 200 имена на хора които да бъдат алтернатива за депутати, министри и заместник-министри. Предсрочните избори нямат никакъв смисъл когато няма предложена адекватна алтернатива. ГЕРБ просто отново ще бъдат избрани и тогава какво? Ще се протестира отново против демократичния избор на българите?
8
7
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 8За жалост такива като теб (мислещи) сте малко. Радвам се, че ви има все пак.
7
8
 
10
 
! Отговори
До6 преди 3 години
Какво Руско виждаш в това да издърпат ушите на крадеца и да го махнат от власта?Само не се заблуждавай че причина за това е Русия!
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля да не се говори от името на младите хора. Аз съм млад човек и категорично НЕ подкрепям това алтернативата на статуквото да е Корнелия Нинова, Радев и Слави Трифонов. Докато няма по-стойностни кандидати за следващите избори, няма как да подкрепям протестите. Нека протестиращите да издигнат конкретни кандидатури за депутати и министри и тогава да говорим отново.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли може да се намери по-голяма руска *** от Димитър Недков. Много им се иска на бг руските *** да дойдат на власт БСП и Радев ама няма да стане, българският народ не е чак толкова ***.
4
2
 
12
 
! Отговори
Бау преди 3 години
само ако е по съпровод на чалга ще разбият системата с .. гюбеци!
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твърдо Не! "човекът" Тиквун,така е обсебил всичко власт,пари медии,че просто беше невъзможно да бъде махнат от власта! ОБАЧЕ направи една малка грешка,прекалено си повярва и се противопостави на интересите на Големият брат,и точно това му изяде главата!
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младото поколение задължително трябва да промени системата за да станем цивилизована държава мутрите трябва да останат в миналото
1
7
 
12
 
! Отговори
Паметта преди 3 години
на нацията за социализма е изтрита. Комунистите направиха всичко за да ликвидират спомена и днес нашите деца се обръщат срещу нас, които жертвахме години в компромиси, за да можем най-сетне да кажем . ДА, ние сме част от Европа. Сега се надяваме да сме част и от паричния съюз, а децата ни се обръщат срещу нас и крещят заслепени от фалшиви комунистически опорки. Как да им кажем - ДА - ние сме го видяли това - години наред когато България беше на кръстопът ни дърпаха на изток - същите режисьори