Борисов нареди: Студен резерв само от държавната ТЕЦ!

Премиерът поиска енергийният министър да отиде в парламента
83
Борисов нареди: Студен резерв само от държавната ТЕЦ!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов нареди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да разясни в парламента, че студен резерв ще се ползва при необходимост само от държавната ТЕЦ Марица Изток II.

Още по темата

Борисов нарежда на министъра след заседанието на правителството, което днес се провегда чрез видеоконферентна връзка, да отиде в Народното събрание.

"Сваляш студения резерв оттук насетне, студен резерв, ако е необходимо само от държавната топлоелектрическа централа. Това да стане много ясно и те държа лично отговорна", казва премиерът.

Вчера регионалната комисия одобри законови промени, според които министърът на енергетиката ще има правото да отпуска този резерв към държавната централа. Промените са внесени от ОП и ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Питащ 71Доган е шпионин на три разузнавания. На ДС , на КГБ и на Турските специални служби. При това положение всеки го иска мъртав и затова го пазят.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът в България е над седем МИЛИОНА ДУШИ , а лежащите на жълтите павета са 100-300 души. Стига сте се превъзнасяли другари, че има някакъв протест на народа. Не няма, а има на платени и купени ***.
64
0
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Винаги съм се чудил, какъв е приносът на Доган за "демократичния процес" след 89 г. в развитието на България, та оттогава непрекъснато боноси- хонорар като "консултант-философ-хидропроектант....!!!!" 1-2 млн. за язовир "Цанков камък", хотели в Девин-"Орфей"/уж на Вълканов/ и "Исмена"/заедно с Имел Етем/, сараи в София, Росенец и др. , ТЕЦ-Варна, "Булгартабак" и т. н. и т. н. Всички правителства му плащат и си затварят очите! Всички се съобразяват с него! Всички се консултират, "съветват" с този агент на ДС още от преди 89 год. ЗАЩО? ЗАЩО?
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът нареди да си ходите и да бъдете съдени да възстановите откраднатите пари.Смеете ли?
62
0
 
2
 
! Отговори
Реваншизмът преди 3 години
в случая е неуместен. Затова Борисов каза в Брюксел, че ще приеме всички варианти на "върховенство на закона". Щом ТЕЦ-а имал договор - той е получил парите си по силата на този договор. Кога и от кого е сключен той? може би това е по-интересно. На какво основание също е интересен въпрос. Доган е невинен до доказване на противното, както и всеки граждани на тази държава. Медийните забежки на главния прокурор, продиктувани от личния му характер са неуместни, дано ревизира поведението си.
61
1
 
4
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
И защо сега мутро Защо уханната Теменужка цял мандат обслужваше Доган И кога ще влезе в затвора за нанесени щети от десетки милиони лева
60
0
 
5
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Хайде Бойко, ако си мъж, сега Доган да върне и дадените вече 50 милиона за миналата година
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик напред към победа през март.
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божееее,каква снимка.Човек би си помислил,че това е най-умният мъж на планетата,решаващ световните проблеми,а не някаква проста банкянска тиква.Сигурно Севда ТВ го е снимала в тази дълбокомислена поза на ненадминат ерудит.Браво Севде,гоуема си.
57
4
 
11
 
! Отговори
Той преди 3 години
Той на тоя принцип изкара три мандата! Кражба докато ни хванат и после демонстративно взимаме мерки! Няма такава държава!
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, тя в по-горната статия разяснява. Щото е отговорна.
55
0
 
7
 
! Отговори
защо преди 3 години
Студен резерв за 57млн. лева.Не сме ли длъжни да направим обществена поръчка?!? Не трябва ли търг? Какво казва европейският съд? Пак ли ще плащаме за осъдителна присъда?
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се напиняй излишно.Скоро ще те изпратим в НЕзаслужена пенсия да си харчиш пачките в Барселона/уф,май е продал хасиендата/,защото твоето присъствие тук е като отрова за честните хора.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
германия готви отговор на краваршингтон заради санкциите на северен потока нашия близач на краварски *** какво е приготвил
52
2
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Така и така е тръгнал да изпълнява желания ,оставката ще едно добро дело.
51
2
 
5
 
! Отговори
мак преди 3 години
Цялата ви работа е такава. Излиза наяве далавера и баце нарежда и разпорежда проверка или прекратяване, народа да млъкне най-сетне, че не се трае. Сега ли се сетиха за со.ола? Не е ли късно и колко пари прибра?
50
2
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
Айде моля ти се не ни плаши с Ердоган,защото ми се по.ръща от такива като теб.Ние сме суверена държава,членка на ЕС и имаме законно установени граници.Ако властта,която и да е не може да се справи с такъв проблем ще я изметем преди мигрантите да са ни нападнали.
49
1
 
4
 
! Отговори
Доган преди 3 години
като човек, който има достатъчно пари да си купи ТЕЦ не би трябвало да има проблем да изкарва пари с този ТЕЦ и без да взима такива за студен резерв. Въобще всички тези социалистически остатъци от планова икономика трябва да бъдат ревизирани и направени доста по гъвкави, така, че да могат да работят за да изкарват парите си, а не да разчитат на държавна помощ. А Теменужка е един трън в *** на Борисов, обаче авно има силно лоби.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка твоя дума е лъжа.Вчера се хвалеше,че бил "положил големи усилия" да ни уреди с 29 милиарда евро от ЕС,а се оказа,че тия пари и без това са били предвидени за България за следващия 7 годишен период.Нещо повече-излъга,че е договорил 1 милиард евро допълнително,а се оказа,че ще вземем 2 милиарда евро безвъзмездно по-малко,щото баце не искал грантове,а заеми?!???
47
2
 
1
 
! Отговори
Пироман преди 3 години
Взел съм си пуканки у очаквам шоуто тоз лудия кога ще подпали Софето както оня лудия Нерон едно време е подпалил Рим))