Генерал Шивиков: Смешка е, че президентът иска цялата власт

Обидно е поведението на част от българския политически елит, смята той
22 юли 2020 16:30, Красимир Ангелов
159
Генерал Шивиков: Смешка е, че президентът иска цялата власт
Снимка: БГНЕС

Мантрата, че президентът иска цялата власт и нова форма на управление на страната не отговаря на истината, заяви в интервю за Радио "Фокус" бригаден генерал от резерва Димитър Шивиков.

Още по темата
"На тази хипотеза, че президентът иска да завземе властта, гледам с чувство на насмешка", отбеляза той.

"Обидно е поведението на част от българския политически елит. От една страна, уж да се харесат на хората, подават ръка към президента Румен Радев да положат усилия, да седнат около масата и да намерят общ език в името и бъдещето на страната. В същия момент продължават да използват обидни думи и реплики спрямо неговата личност", смята генералът, който беше кандидат за кмет на Карлово, а в момента е общински съветник в града.

"В лицето на изстрадалите хора президентската институция и президентът остава онзи остров на надеждата, който отстоява и се бори за възтържествуването на върховенството на закона. Президентът е този, който олицетворява единството на българския народ и неговото поведение е изключително достойно. Чест прави на президента, че към днешна дата той винаги е защитавал и се е държал държавнически пред световната общност", заяви Шивиков.

Генералът от резерва бе категоричен, че трябва да има смяна на начина на управление в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
13
 
35
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Смешка е метежника Радев и всичките умници като Шивиков, които го подкрепят.
112
11
 
32
 
! Отговори
Малее колко е Т.Ъ.П. преди 3 години
Значи желанията на Метежника-Фигурант Радев да свали правителството и прокурора и да назначи свои хора не е опит да вземе цялата власт а Смешка ?!?
111
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТо/116/:-Гледал ли си филма "Хитър Петър"?..-НЕВЕРОЯТЕН е!!!Та там пашата ОТ СКУКА иска некой да му каже лъжа,"ама баш лъжа"!../щото пашата бил много умян,ей!/.Е,дойде наш Петър и наистина го излъга../за повече подробности-свали си и гледай филма,НЕВЕРОЯТЕН Е!/........Това-м/у другото..Но на скимтенето ти "комунист до комуниста и крадене в несвяст" би завидяла и *** на комшията,която лае с повод и без повод ..Е,не 24/7,но поне..12/7..
110
5
 
13
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 3 години
Ама много генерали бе ?Ами че истинска Пандемия настана бе ?Превърнаха България в казарма без войска бе !И кой от кой "по-умен" бе !Да закрием университете бе !Че произвеждат само Миячи на чинии бе !Ама да попитам да нося ли пари или да ги занеса лятото...ама друг път !
109
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не схващам-всички реват по площада,че нямало справедливост и върховенство на закона,обаче искат военно положение т.е. погазване на демокрацията. Това ли е смяната на модела? Не,мерси! А пък вие като искате,заминавайте я за Раша,я за Китай ,я за сее. Корея,все още имате опции.
108
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ти си едно голямо червено ме ке ре. Как точно сплотява нацията!?Като слугува на БСП и нарича управляващите мутри,страната блато и размахва юмруци и тласка страната към гражданска война.
107
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен сам си построи ракета, излетя нагоре към червената планета. В космоса той заседна и напулта се наассрааа.
106
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега ще се чудят всички как да му замазват гафовете,при положение,че сам си го каза:" Ако аз управлявах...., размахва юмруци по сталинистки и обяви,че ще се разправя като свали Баци и Гешев. А иначе няма топки да се яви на избори срещу Баце и затова са тия напъни за.служебен кабинет,че много пари и услуги има да връща,а и трябва да настани техните си хора на места,от които да няма бутане и после пак всички да мрънкаме защо сме на опашката.
105
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един пенсиониран военен без акъл
104
9
 
28
 
! Отговори
Вълчан преди 3 години
"Президентът е този, който олицетворява единството на българския народ и неговото поведение е изключително достойно"Е това е вица на сезона!
103
7
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТоСлужбата в БНА беше пълна загуба на време!Отнеха ми двете най хубави години от живота!Срещнах се с образи, които и Чудомир не би могъл да опише! А за кадъра - без коментар!Комунист до комуниста, мила моя Майнольо!И крадене в несвяст!Добре, че вече казармата не съществува!
102
20
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До СтранджатаТонке,ЕДИНСТВЕНОТО "слънце" е ЧОРБОДЖИЯТА ти-Бокотикватабоклука!ТОЙ коли,той беси,ТОЙ определя кога е нощ,кога-ден...А вий,..вий сте КОМАРИТЕ МУ!..
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-хада, бе! ако *** поиска наистина властта, и кокошките ще изпукат от смях!
100
7
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ся да кажа нещо /за последно,обещавам/ на симпатягите:-Драги мои симпатяги,99 процента от вас дори не са и помирисвали казарма!..Армията е за МЪЖЕ!..Аз лично едва не умрях,когато стана ясно,че е НЕИЗБЕЖНО да се "влея в редовете на БНА"..Едва не умрях и първите 2-3 месеца..Но после се "адаптирах"...МНОГО ФЪРЧАЛКИ,фърчащи в главата ми, беха ИЗДУХАНИ от ТЕЖКИЯ,но МЪЖЕСТВЕН армейски живот!..АЗ никога не бих се върнал в армията,но това НЕ значи,че тя/армията/ не трябва да съществува!Просто да
99
10
 
26
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Добре де мутрите вън съгласен съм а кво правим с мутрите на Президента те вътре ли? Ох звинявам се забравих че той е Фараонът-Слънце. Слънце слънце а *** и на Деса и требват сандалки
98
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шивиков е жив пример за падение. Сигналите срещу него, го принудиха да напусне преди да го погнат за злоупотреби.Изглежда си живее във времето на строителни войски, но е ербап, понеже още не си е монтирал асансьор,подобно водещия опит на ЦЦ....
97
21
 
16
 
! Отговори
Specter преди 3 години
Тоз Генерал винаги е бил отворен и по времето когато служеше в Парашутната бригада в Пловдив и след това като командир на контингента ни в Кербала! За разлика от теб анонимна въшко!
96
7
 
21
 
! Отговори
фатмаков преди 3 години
Магаре,магаре чеше!
95
27
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Абе Боко,правете конкурси за...гербавите ***,че много ниско...нивото,просташко.Явно еталона е всички да се...равняват по теб и така от депутати,министри,та чак до...троловете.
94
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф и демокрация??!!Хахаха