Генерал Шивиков: Смешка е, че президентът иска цялата власт

Обидно е поведението на част от българския политически елит, смята той
22 юли 2020 16:30, Красимир Ангелов
159
Генерал Шивиков: Смешка е, че президентът иска цялата власт
Снимка: БГНЕС

Мантрата, че президентът иска цялата власт и нова форма на управление на страната не отговаря на истината, заяви в интервю за Радио "Фокус" бригаден генерал от резерва Димитър Шивиков.

Още по темата
"На тази хипотеза, че президентът иска да завземе властта, гледам с чувство на насмешка", отбеляза той.

"Обидно е поведението на част от българския политически елит. От една страна, уж да се харесат на хората, подават ръка към президента Румен Радев да положат усилия, да седнат около масата и да намерят общ език в името и бъдещето на страната. В същия момент продължават да използват обидни думи и реплики спрямо неговата личност", смята генералът, който беше кандидат за кмет на Карлово, а в момента е общински съветник в града.

"В лицето на изстрадалите хора президентската институция и президентът остава онзи остров на надеждата, който отстоява и се бори за възтържествуването на върховенството на закона. Президентът е този, който олицетворява единството на българския народ и неговото поведение е изключително достойно. Чест прави на президента, че към днешна дата той винаги е защитавал и се е държал държавнически пред световната общност", заяви Шивиков.

Генералът от резерва бе категоричен, че трябва да има смяна на начина на управление в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари