Подписаха концесията на Летище София за 35 г.

Борисов: Нашите европейски партньори са добре дошли в България!
116
Подписаха концесията на Летище София за 35 г.
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов присъства на подписването на договора за концесия на летище София.

Днешното подписване на концесията на летище София е показателно за това, че нашите европейски партньори са добре дошли в България, каза той, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата
Процедурата за концесионер бе спечелена от консорциум "Соф Кънект", с летищен оператор "Мюнхен", в който участват немски, френски и австрийски компании.

"С такива европейски партньори съм убеден, че България ще върви напред. Надявам се, че летище София ще продължи да работи като едно от най-добрите в региона", подчерта Борисов.

Инвестициите на концесионера ще бъдат в размер на не по-малко от 608 милиона евро за срока на концесията, който е 35 години. Те ще бъдат насочени към подобряване и усъвършенстване на нивото на обслужване на Летище София, осигуряване на надеждност, достъпност, поддръжка, безопасност, сигурност, здраве и околна среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 99 преди 3 години
Да, не се споменава и така дава повод за глупави коментарии. Минимум една трета от печалбата е (според как варира) + инвестициите по летището.Но тук не опира само до пари. Това е оператора който управлява Мюнхенското летище - огромен хъб, базов възел, КОМПЕТЕНТЕН оператор и като сигурност.Някои твърдят че, държавата щяла по-печелившо да го управлява, същите протестират срещу управлението на държавата...ходи ги разбери! Колко добър собственик е държавата знаем от времето на комунизма.
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липсва отговор на главния въпрос. КОЛКО?Надявам се да не е колкото за златото край Челопеч, т.е. нищо.
98
0
 
3
 
! Отговори
бойка преди 3 години
До До 57Това вероятно са пожеланията към Боко,щот безработицата се вдига и ще става лошо.
97
0
 
4
 
! Отговори
До 4578 преди 3 години
Всъщност концесията е 24,5 милиона евро годишно или 32% от печалбата - която цифра е по-голямата. Информацията може да се намери на нета, не знам защо не я пише в статията. 605 милиона са инвестициите които фирмата се задължава да направи.Колкото до колко струва чистенето на пистата - това са задължения на концесионера. Колкото и да струва, минимум 24,5мил. годишно трябва да платят.
96
1
 
3
 
! Отговори
БГА Балкан преди 3 години
И летище София са в един общ план. Нищо не трябва да остане за да напомня че е имало България. Нали едно време Филипчо Димитров и Костов лъготеха да си траем като едни евреи които Мойсей клати 40 години по пустините.
95
1
 
9
 
! Отговори
Антиседераст преди 3 години
ТЕ , продадоха и унищожиха България
94
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма инвестиция, голямо нещо... Тези пари наш военен завод е правел като печалба на година ама и това затрихте "новите" комунисти...
93
4
 
22
 
! Отговори
Паметлив преди 3 години
Като помним какво стана с приватизацията на "Балкан"...То летището няма как да се унищожи,ама и хаир няма да видим от тая работа-колкото от златото.Обаче Баце яко е захлебил...
92
4
 
13
 
! Отговори
4578 преди 3 години
Това са по 17 милиона на година инвестиции.То много бе!Едно почистване на писта 2,5км/60м от сняг струва 11000 лв.Пладнешки грабеж .
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барба Ганьос се е изтъпанил там в цялата си хубост и интелект, та да знаят и поколенията кой ги е закопал да му плащат масрафа, заради цялата му простотия и некадърност.
90
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата продължава да дарява чужда собственост.Сега трапосал летище София.Вярно, че там цареше шуро-баджанащина и летището не се поддържаше добре, но с тези концесии тоя ограби България до голо.Водна концесия, златна концесия и какво ли още не харизва на разни далавераджии... Би всички рекорди със златната мина в Базарджешко - България ще "ПЕЧЕЛИ" 0.25 от един процент, а останалото - подарък на лешоьдите от САЩ и Канада.
89
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното парче от тортата беше дадено на техни хора.
88
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Захлопната беше поредната държавна хранилка, за НАШИ хора - БСП са в потрес
87
4
 
8
 
! Отговори
събитията от днес преди 3 години
ОБОБЩЕНИЕ: диво доупоскване на каквото е останало до края на мандата (вкл. достъп до данни от западняците от летището - GDPR) в полза на чужди интереси + ББ президент (мама Меркел вариянт), ако не Карибите за 10 год. и 1 ден с няколко чекмеджета да изтече давност и завръщане в Европа да харчи пари безнаказано (Херо вариянт) = страхотен Холивудски сценарий
86
4
 
10
 
! Отговори
stiling преди 3 години
*** Балкански поради нисък интелект е въведен в заблуждение, че едно нещо когато е държавно работи за него и всички други като печалбата отива директно в държавния бюджет а не в някой "частен джоб" НА ТЕОРИЯ ЗВУЧИ СУПЕР НА ПРАКТИКА КАКВО СТАВА.На практика един изпълнителен директор и борд от директори назначени от ресорния министър не ги е ения за държавата колко ще изкара.Те държат раздут щат от *** на *** на работа и гледат как с фиктивни разходи до източат печабата и да внесът минимум
85
6
 
15
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Концесия за 35год.!? Тия няма да си отидат докато не се нагушат яко...
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 83Може пък да спечелим от това,че много хора искат да избегнат истанбулското летище и да стават прекачвания на нашето.Стига да има по-европейски вид.
83
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 69Мениджмънта зависи от това дали слагаш калинки... а дестинациите от цялостното развитие на страната. Никой няма да прави дестинации, ако хората не искат да идват тук. Тази година дъщерна на клм спря полетите си до дохия и то не заради короната.
82
4
 
18
 
! Отговори
полковник Петров преди 3 години
Стратегическите обекти на една държава не се продават, преотстъпват на концесия или предоставят!....
81
5
 
15
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Българио,Българио,от граница до граница,направиха от тебе баница!?....И тези що над тебе "бдят" ядът ли ядът....