Неравенства и несправедливост отнемат от свободата ни, заяви Йотова

Вицепрезидентът участва в митинг-поклонение в памет на Никола Вапцаров
23 юли 2020 13:12, Красимир Ангелов
74
Неравенства и несправедливост отнемат от свободата ни, заяви Йотова
Снимка: Президентство

Вицепрезидентът Илияна Йотова присъства на възпоменателната церемония по повод 78-години от разстрела на бележития български поет Никола Вапцаров.

"78 години по-късно духът на Вапцаров надви пожълтелите страници на историята. 78 години по-късно неравенствата, несправедливостта отнемат от свободата ни. И затова ни е толкова необходима Вапцаровата „вяра”, която „бронебойни куршуми” не могат да пробият", заяви Йотова на митинг-поклонение в памет на разстреляните Никола Вапцаров, Антон Попов, Атанас Романов, Георги Минчев, Петър Богданов и Антон Иванов.
 
"Трябва да вярваме в себе си като народ, да се заредим с достойнство и непримиримост към всеки, дръзнал да посяга на личности, да отнема правата ни, да ни отнема бъдещето и  да бъдем заедно. Да търсим онова, което ни събира, а не разделя – колкото и трудно да е това понякога", каза вицепрезидентът.
 
Илияна Йотова посочи, че думите на Вапцаров отекват всеки път по-силно, колкото по-силни са опитите да бъдат изтрити. "Искаха да изтрият не само личността му, посегнаха на песните му, за да ги заличат за поколенията. А днес точно те, поколенията са по улиците и площадите на България с неговите думи за справедливост и права. Защото са вечни и общочовешки", допълни вицепрезидентът.
 
Йотова определи зловещите събития от 23 юли 1942 година – шестимата са осъдени и разстреляни в един ден -  като носещи тежко завещание, което трябва правилно да разчетем.

"Не може да се убива заради думи, не може да се убива заради идеи, не може да се убива заради вяра, не може да се убива заради мисъл. Но трябва да се живее заради мечтите и заради тяхното сбъдване", категорична е Илияна Йотова.
 
"Вапцаров бе роден на този свят с мисия, макар и само на 33 години ни каза – „по-добър свят е възможен, ако се преборим с „празните химери” и вярваме в светът - тогава можем да бъдем  неговите "бъдещи хора", заяви още вицепрезидентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
20
 
! Отговори
не преди 3 години
говорете за Вапцаров,вие комунистите го убихте,защото е бил умен човек,а цървулите не търпят около тях да има умни хора,за това 45год. избиха умните хора на страната
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле тая кифла и тя се обади! Мислех си че си е глътнала езика след като видя "европейския" манталитет на *** по улиците.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУГАРИ ХИБРИДЧИЦИ- ХАЙДЕ ПО СКРОМНО- ДОДЕЯХТЕ НИ, АМА ЗДРАВО СТЕ СЕ ВКОПЧИЛИ В КОСТИТЕ НА НАРОДА СИ ХА СПРЕТЕ СЕ ДЕ!
35
2
 
18
 
! Отговори
лили преди 3 години
тъжно е бсп пак да се опитват чрез летеца да яхнат за 5-6 месеца бюджета за да заредят роднините за 4 години напред , разбираемо е им трябват пари за изборите след като спонсорите им са по арестите и топлите страни,. само орешарски и шамара ще оправят нещата ,без тях не става. Фирмата за постове на момата май не работят днес много слаба активност в пропагандата днес
34
0
 
14
 
! Отговори
Илиянооооо, преди 3 години
Навремето, когато бях в осми клас пишех за домашно съчинения за Вапцаров, на класните по литература са ни давали теми за Вапцаров.Та, онези мои пубертетски опуси върху творчеството на Вапцаров бяха по-добре написани и по-убедителни от твоите тържествени слова. Трябва да потърся на тавана старите си тетрадки.Вкъщи като комунистче не са ме възпитавали, не ми е било в характера и да угоднича лицемерно в училище. Но поетът си е поет и онова, което тогава написах за Вапцаров беше искрено.
33
1
 
19
 
! Отговори
тая преди 3 години
и тя говори за справедливост,ако я имаше шефката ти отдавна трябваше де е в сливенския,а сегашният ти шеф непрекъснато говори за морал,издържал ЛЮБОВНИЦА на две работни места с наши пари,зарязал семейство а на думи бъка от морал,а за Вапцаров не говорете ВИЕ КОМУНИСТИТЕ го ЗАСТРЕЛЯХТЕ
32
2
 
20
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Никола Вапцаров е активист на Коминтерна и агент на СССР в България. Участвал активно в подривната дейност на БКП срущу Отечеството! ВСИЧКО, ДОРИ И СЕМЕЙСТВОТО МУ, е финансирано от СССР. "Идеите " му са солидно подкрепени с долари от НКВД. Колкото до "творчеството " му-въпрос на гледна точка. От казаното до тук е ясно защо Йотова е тук. На "Другарите" им прилича да почитат предателите, терористите и изменниците на Родината. ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО!!!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, сега ли го установихте този факт? Неравенства колкото искаш, с лопата да ги ринеш. Ромовете са приоритет за управляващите.
30
1
 
16
 
! Отговори
До Цецо /25/ преди 3 години
Илияна твърди, че "не може да се убива заради думи".Само че аз знам едно семейство, човек от което навремето видял на улицата американска кола /тогава такива в България можели да се видят само по изключение/. Пред нея бил паркиран съветски автомобил.Човекът направил обективно сравнение само в едно изречение, като посочил някакви технически характеристики. Нищо повече. Нито се присмял на съветския автомобил, нито казал нещо критично.Но някой докладвал някъде и човекът се озовал в Белене.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се чете между редовете. Червените се имат за "народа", а управляващи, които не са червени, са "мутри", "потисници", "фашисти", и т.н. За червените справедливост и свобода означава да са на власт и да правят, каквото им скимне. Тези словесно похвати те взаимстват от ранните болшевики, а пък те от юдеите. Който от тях иска "свобода и правда", всъщност иска власт. И всяка власт, която бе е тяхна, е лоша власт.
28
1
 
22
 
! Отговори
Да, Илиянке! преди 3 години
Имаше жестоко неравенство по времето, когато АБПФК и децата им бяха с предимства навсякъде и за всичко. И досега сърбаме тази попара. Още не са се пенсионирали чеденцата им, които на 10 ноември бяха все още под 30 г., но вече пълнолетни, приети да следват в елитните специалности или наскоро завършили и настанени на отлични позиции, от които могат да спъват развитието на непривилегированите,та и до днес.Несправедливостите на соца? Те осакатиха съдбите и на онези, които тогава още не бяха родени
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мис Пиги, защо си сама....къде е Фигуранта. Да не получава заповеди от Черепа?
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената булонка на дядо Сорос говори за свобода?! Брутално.
25
1
 
14
 
! Отговори
цецо преди 3 години
"Не може да се убива заради думи, не може да се убива заради идеи, не може да се убива заради вяра, не може да се убива заради мисъл. Но трябва да се живее заради мечтите и заради тяхното сбъдване", категорична е Илияна Йотова. а *** само това правиха 40 години май не са можели да четат
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тази ли започна да се бори за "свобода" ?Тези червени погачи само за "Освобождение" си мечтаят, съветската армия не ги сложи на власт !
23
4
 
15
 
! Отговори
Един преди 3 години
Червена гарга.
22
4
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Смешно е когато една доброволна руска робиня пледира за свобода. Още си споменава как верноподонически бе паднала на колене пред цигарения руски поп Киро Гундяев и страстно целуваше десницата му. А отказа да целуне ръка на българския патриарх при клетвата в НС.
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма какво да ме събира с БКП винаги ще са враг на народа
20
4
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ооооо и вицето Йотова нададе глас, тази която като представител на българска институция падна ничком в краката на руският патриарх на Шипка, но отказа да целуне ръката на българският при коронясването и за Вице ... Тази която задно фигуранта и вокалистите му от Позитано 20, направи така че президенството да се напълни с кадри на бившето ДС и руски агенти ... тази която като част от партийния апарт на БСП е виновна за няколко национални катастрофи осъществени под ръководството на БСП-БКП .... !!!
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за тероризъм и като враг на народа затова