Лекар: Ръстът на заразените заради неспазване на елементарни правила

"Човек може да се зарази на много места, но най-малко вероятно е, лежейки на плажа"
Обновена: 25 юли 2020 10:54 | 25 юли 2020 10:46, Елка Василева
109
Лекар: Ръстът на заразените заради неспазване на елементарни правила
Д-р Гергана Николова. Снимка: архив, БГНЕС

„Оставихме на съзнанието на хората контрола за това как да се спазва дистанция и как да се носят маските. Тук се загубихме. Когато не спазваме елементарните правила за дистанция помежду ни и за маска в закрити помещения, е нормално да получим един вирус като подарък”. Така общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС д-р Гергана Николова обясни каква е причината за ръста на заразените с коронавирус в последните няколко седмици.

Според нея големият проблем в битката с COVID-19 e недостигът на кадри. „Лекарите и медицинските сестри не могат да бъдат заменени от който и да е доброволец”. категорична бе д-р Николова пред Нова тв.

Още по темата

Тя обясни, че щабът за борба с коронавируса следи ситуацията с развитието му и се вземат навременни решения за откриване на нови легла за заразени с COVID-19.

Д-р Николова отново призова да се спазват елементарните правила за безопасност. И допълни: „Човек може да се зарази на много места, но най-малко вероятно е това да се случи, лежейки на плажа”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ае стига с този грип вече
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** на басейн.за да спестиш къпането в къщи..после на курорт с 5-*** приятели..напивай се всяка вечер. и после се прибери при болните си старци в къщи и се чуди как така прихванаха Ковид 19..
16
7
 
15
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Знаете ли колко им е проста тактиката на тези лекари и политици!? Те мислят и процедират така: ако стадото слушка и изпълнява стриктно това, което искаме, ще му изнасяме ''данни'' за намаляване на ''новозаразените'', ''болните'' и ''умрелите от вируса'', а ако не слушка и не изпълнява ще му изнасяме данни за ''постоянен ръст'' на горепосочените, за да се шашка и да започне да слушка и изпълнява! Просто е като тиквена чорба!
15
10
 
7
 
! Отговори
куку! преди 3 години
Досега, гледам , само малоу..и коментари, повтаряни от едни и същи хубавци... Браво! Признавам, много сте настойчиви в невежеството си. Според вас сигурно лекарите ядат и живи деца, нали? Същите коментирате подобни глупости и в съседната статия за конспирацията QAnon... Много е възможно скоро да допрете до оплюваните от вас лекари. Ще ви видя тогава вас, смелчаци като оня Ричард, какви ще ги редите.
14
2
 
14
 
! Отговори
До12от анонимен преди 3 години
Аз казвам това което виждам. Ходя по 2 пъти в месеца в 2 различни БМЦ и там персонала не носи маски не че за мен е проблем. Но е смешно после лекари като тази да дават изявления що имало ръст на заболели. Да не говорим че на снимките от тази седмица в НС също имаше хора без,макар че уж ги глобиха 1път. Не може да изискваш хората да правят нещо,а да не даваш личен пример за това.
13
13
 
13
 
! Отговори
до 12 от славянин преди 3 години
''Ръстът на умиращите също заради тестовете ли е?''Не, ''ръстът на умиращите'' е за да се поддържа психозата, а психозата е необходима, за да им се подчиняваме като стадо ***!
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинРъстът на умиращите също заради тестовете ли е?
11
10
 
15
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 3 години
''Тази седмица за пореден път ходих да ми вземат кръв и ви уверявам че нито една лаборантка,сестра или лекарка не беше с маска. Това е така от началото на пандемията. И като се изтъпани една ей такава да ми обеснява за маски и дистанция чак смешно ми става.''Вярно е, и аз го потвърждавам, а не носят маски защото горепосочените от теб не вярват, че този вирус е толкова страшен, колкото се мъчат да ни излъжат вече над 5 месеца!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какъв вирус? На мутрите пари им трябват! Ще давате ли парите доброволно или да взимат бухалките? Марш на плажа! И си носете портфейла и дебитните и кредитни карти! Никакво мърдане от плажа докато имате и един лев останал! Така е модерно да се почива!
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази седмица за пореден път ходих да ми вземат кръв и ви уверявам че нито една лаборантка,сестра или лекарка не беше с маска. Това е така от началото на пандемията. И като се изтъпани една ей такава да ми обеснява за маски и дистанция чак смешно ми става.
8
3
 
14
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Още един "специалист"!
7
0
 
19
 
! Отговори
Докторке, преди 3 години
Къде остана дезинфекцията?Защо Фандъкова НЕ дезинфекцира градския транспорт, улиците и кофите за ***?А на хартия се харчат стотици хиляди лв за "уж" дезинфекция?!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-малко вероятно да се заразиш е ако дадеш 50лв за шезлонг и чадър на мутрите по бетономорието. Айде всички да дадат на мутрите, че иначе е най-вероятно да ядат бой.
5
1
 
5
 
! Отговори
Сапун преди 3 години
До АнонименМаска, но и миене на ръчичките.
4
7
 
21
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Няма никакъв ръст на заразените, ''ръстът'' е заради увеличеният брой тестове! Тази също лъже, маже и манипулира, като повечето и колеги в бели манти!
3
5
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Да подават по бързо исканите оставки ,за да не се трупат хора по улиците.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък, като героинята лекарка Сибила.. не разбрахте ли, че разбрахме, че ни мамите!!! Големия спец.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига общи приказки с маска, със спазване на дистанция и пак си лепнал вируса това как ще го обясни .