ВМРО-младежи: Вчера Константинопол падна за втори път!

Острата реакция е в отговор на превръщането на „Св. София“ в джамия
Обновена: 25 юли 2020 13:28 | 25 юли 2020 12:56, Елка Василева
137
ВМРО-младежи: Вчера Константинопол падна за втори път!
Снимка: БГНЕС

Превръщането на „Св. София“ в джамия сложи ясната граница между цивилизациите. Политически Турция вече няма да признава географските граници и ще се бори за влияние във всяка страна, в която има дори и един мюсюлманин, а това означава цяла Европа.

Това се казва в позиция, публикувана във Facebook страницата на младежката организация на ВМРО - София вчера. Острата реакция на младите войводи идва като отговор на провокативното превръщане на емблемата „Св. София“ в джамия и напълно демонстративното присъствие на самия Ердоган на първата петъчна молитва. Освен като показен религиозен акт младежите виждат в това и показателен политически акт от страна на Турция, който трябва да получи остра осъдителна реакция от страна на Европа.

Време е Ердоганистка Турция веднъж завинаги да каже ясно, че не иска да е част от Европейския съюз, както ясно показа, че вече не е светска, а религиозна държава, се казва в позицията.

Още по темата

Ето и пълния текст на позицията на ВМРО Младежи – София във Facebook:
„Днес е траурен ден за Европейската цивилизация.

Въпреки че Хънтингтън я разделя на източноправославна и западна, днешното събитие ги обединява. Не само заради загубата на последната частица от Константинопол, а заради липсата на отговор, заради обръщането на бузата след звучния шамар от страна на Ердоган. Актът на превръщането на „Света София“ в джамия е неприемлив сам по себе си, но символиката, която носи, е стряскаща.

През 1934 г. статутът на храма е променен от „джамия“ в музей от тогавашното турско правителство, ясен знак, че страната ще премине през редица реформи, за да се отърси от варварското си минало. Страната започна да търси своето място в Европа и дори преговаряше за членство в ЕС.

На 1 юни 1453 г. в падналия Константинопол се провежда петъчната молитва в новата джамия. Лично султан Мехмед II присъства, за да демонстрира религиозната сила на мюсюлманската цивилизация и доминацията й над разединена християнска Европа.

Днес се проведе първата петъчна молитва в „Света София“. Президентът Ердоган цитира първата сура от Корана след спорната промяна на нейния статут от музей в действаща джамия.

Турция си направи сюнет на европейския континент. Европейският отзвук е подобен на онзи от 1453 г. Константинопол падна за втори път. С това свое действие Ердоган заяви, че Турция се отказва от това да бъде светска държава и вместо да се лута, за да намери място в европейската цивилизация, страната ще бъде лидер в мюсюлманската. Това е ясна декларация, че страната няма да бъде светска, а религиозна.

Политически Турция вече няма да признава географските граници и ще се бори за влияние във всяка страна, в която има дори и един мюсюлманин, а това означава цяла Европа. Докато Ататюрк реформира страната, за да се откаже от османското минало, то Ердоган го възстановява, а с действията си показва, че ще си служи и с методиката от времената, в които ориенталската страна е унижавала християнска Европа неведнъж.

И докато Европа се лута из политически противоречия, Константинопол отново се превръща в граница между две цивилизации. Липсата на ясен подход спрямо Турция в последните години само засилва надигащата се опасност.

Отговорът може да бъде само един: Турция никога не е била и няма да бъде Европа!“, се казва в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗатворкоПОВЕЧЕ СА, МЪРЗЕЛИТЕ ТАМ ОТИВАТ, ТАМ ОТИВА ВСИЧКО ДИВО И КРАДЛИВО, НИЩО БЪЛГАРСКО НЯМА В ТЕЗИ ДИВАЦИ
66
1
 
7
 
! Отговори
Затворко преди 3 години
До Анонимен Затова в Турция има 400 хиляди български турци.
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА ЕДИН КРАДЕЦ КАТО ЕРДОГАН Е НОРМАЛНО ДА КРАДЕ ЧУЖДОТО ВМЕСТО ДА СТРОИ СВОЕ.
64
8
 
5
 
! Отговори
БРАВО ВМРО преди 3 години
До XIKSАМИ ОПРАВЕТЕ СИ МИЗЕРНАТА МИЛА РОДИНА ТУРЦИЯ, ВМЕСТО ДА КРАДЕТЕ ОТ ДРУГИТЕ
63
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците НИКОГА И НИЩО не са построили само крадат и лъжат.
62
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Къде бяхте ВМРО - младежи, когато падна Росенец. Загриженост показвате към нещо, което е в пределите на чужда държава. Първо си оправете вашата къщичка и не берете грижи за чуждото.
61
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турците са диваци, *** от варварски племена
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Уонко НормалниятОсвен храм базиликата има много други предназначения в древността - търговски, складов, съдебен и административен комплекс. Като богослужебен дом придобива облик на много по-късен етап. "Света София" е построена като храм, църква, катедрала.
59
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдете рахат бре момци-ВМРОрци. Они ке си платат со лихвите барабар!
58
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исляма в нормални държави си е нормален, например Индонезия, Китай, Пакистан, Ливан, Йордания. Но ислям и турки не се получава. Дали от исляма или те са си примитивни, по-вероятно второто.
57
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исляма води до оглупяване
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До XIKSАМИ ОПРАВЯМЕ Я, СМАЧКАХМЕ ФАСОНА НА ДОГАН
55
2
 
12
 
! Отговори
XIKS преди 3 години
ВМРО МЛАДЕЖИ - ДАЙТЕ ПЪРВО ДА СИ ОПРАВИМ МИЗЕРНАТА НИ МИЛА РОДИНА....
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са братята на Бойко Борисов ако някой не знае хахаха
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА БЕШЕ КРАЯ НА ТУРЦИЯ, НЯМА ДА НИ ЛИПСВА. МИНАЛИЯ ПЪТ СТАЛИН Я СПАСИ, СЕГА НИКОЙ НЯМА ДА Я СПАСИ.
52
1
 
4
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
При около 160 кила торба. При 9.8 какво Въже ни трябва?
51
10
 
16
 
! Отговори
Заралия преди 3 години
Турция е велика, ние сме едно нищо, една плюнка на картата. Турция е 80 млн. предимно млади, ние сме 6 и все по дрти.Не са кихнали, не са ни смачкали за 1 следобед.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО е сред партиите подарили на Ердоган южен поток. Заради такива като вмро Константинопол падна.Сега заради тях българската енергетика е зависима от кранчето на Ердоган .България не трябваше да участва в чужди войни ,а да си защити инереса както направиха германските патриоти от Алтернатива за Германия .Наще патриоти са обратни патриоти .Национални предатели.
49
1
 
9
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Турците се наиграха. Преди искаха 20-25 евро не помня вече точно колко, а сега можеш да влезеш вече за без пари. А честито на Ердоган
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лумпенията на МВРО да си ЕБПМ.

Спонсорирани публикации