Протести, пари, мерки – как се справя държавата с проблемите?

Коментират Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" и Димитър Бранков от БСК
27 юли 2020 18:30, Ния Христова
97
 
Ролята на протестите, парите, които бяха договорени в Брюксел за страната ни, и свършеното у нас по време на здравна криза - коментар по темата в студиото на Bulgaria ON AIR с Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" и Димитър Бранков от БСК.
 
"За мярката 60/40 беше отделен бюджет от 1 млрд. лв., като се очакваше той да не стигне, а сега става ясно, че 150 млн. лв. са изхарчени по тази мярка. Това показва, че парите не са стигнали до нуждаещите се фирми и служители", каза икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.
 
"Според официалните данни новите безработни са около 100 хил. души. Целта е да се осигурят стимули за работни места и икономически растеж", заяви зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков.
 
Той е на мнение, че всичко това се прави в среда на нереформирани структури и политики.
 
"Цялото социално напрежение, възникнало по време на извънредното положение. Когато едни хора се чувстват притиснати, трябва да има площад, на който те да направят това", добави още Григорова.
 
"През последните месеци беше воден диалог в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Този диалог трябва да се води на местата, определени от Конституцията - в Народното събрание", допълни на свой ред Бранков.
 
Според него в България няма качествени органи и институции, които да се справят с дългосрочното стратегическо управление на страната.
 
"Голямата опасност се крие в това, че ние не знаем какво ще правим. Имаше случаи, в които човек трябваше да чака разпореждане от НОИ, за да му бъде отпуснато дължимото обезщетение за безработица", обясни икономическият съветник на КТ "Подкрепа".
 
"Акцентът трябва да бъде в инвестициите. Икономическият растеж се генерира от нови работни места и инвестиции, а това е, което липсва в нашата икономика", допълни от свая страна Димитър Бранков.
 
И двамата гости  са единодушни, че е необходимо синхронизиране между всички секторни планове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите, водени от президента Радев, ще изгонят мутрите от властта и ще върнат парите на хората
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неуспех с протестите. Каква е следващата стъпка на един олигарх? Потъване в нелегалност.
52
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите изгониха г-н Божков от България и му взеха бизнеса. И заради това трябва да си ходят. Не могат да конфискуват бизнеси
51
4
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Държавата няма как да се справи с проблема, защото проблемът е самата държава!Оставка на Борисов и Гешев!ГЕРБ - вън от парламента и властта!СЪД, КОНФИСКАЦИЯ И ЗАТВОР за мафията и мутрите от властта!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков иска да се събирате на площадите. Защо се отказвате и намалявате? Искаме свобода за богатите тарикати. Нямаме социални искания.Пари си имаме, но нямаме свобода и искат да ни вкарват в затвора.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно. Хората излязохме от първия ден заради него. Той ни призова на протест и ни обедини около себе си. Трябва да го защитим от своеволните проверки на прокуратурата
48
5
 
6
 
! Отговори
1908 преди 3 години
Ако случайно не сте забелязали, след като резидентът се опита да яхне протеста през миналата седмица и хората на площада се стопиха рязко. Дотолкова, че снощи беше възмножно да бъдат преброени на един телевизионен кадър. На това му се вика "обратен ефект"...
47
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички от Президента Радев, г-н Божков, триото, ДБ зоват за блокада, съпротива и смяна на властта. Сега е шансът да сменим властта. Трябва да ги подкрепим
46
4
 
9
 
! Отговори
извод - факт преди 3 години
до като протестиращите са на принципа - тате носи , мама меси , държавата ни е длъжна - , бройката на безработните ше расте !
45
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ни президентска република! И промяна на конституцията, като в Русия. Нищо друго няма да оправи България, както силната ръка на президента Радев.
44
9
 
4
 
! Отговори
Агресия преди 3 години
ГЕРБ треперят от страх мирния протест да не стане агресивен и да стане метеж, след който да загубят кокала.
43
7
 
6
 
! Отговори
Триъгълника Мутри преди 3 години
Триъгълника на Властта в София всъщност е Баце, Пееф и Геша.
42
5
 
3
 
! Отговори
Джаро преди 3 години
Понеже сега гледам Под Прикритие, се замислих че Бойко за министър председател е все едно Джаро да ни е министър председател, с тази разлика че Джаро е доста начетен.
41
4
 
6
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 3 години
Всичко е ясно! Протестите с дирижирани и платени! Тематични. Пртотест на на яйцата - спонсориран от търговци на развалени яйца. Такива каквито в момента не се харчат защото нама туристи. Протест на тоалетната хартия. Защото тези които я мятат не си бършат .... Протест на свинските уши! Бойко хлъцна от изненада. Значи българите вече не ядат ***!? Леле лошо! нали това е основна храна на бедните ... Значи управлението ни води в посока забогатяване!
40
4
 
4
 
! Отговори
Знайко преди 3 години
Тази държава и политиката е опростачена и превърната във една софра, борбата е кой да седне на софрата. Само президентска република може да спаси държавата. Един човек може да бъде следен дали краде. хиляди хора и безкрайна върволица от Калинки не могат да бъдат следени дали крадат - ВНС и президентска република.
39
6
 
6
 
! Отговори
ак47 преди 3 години
ПОСЛЕДЕН ВАЛС И СБОГОМ ЛЮБИМИ И ПРЕЖАЛИМ БОРИСОВ!КАКВОТО ПОЧУКАЛО,ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО,НО С ОНОВА ДАЛЕЧНО ЕХО НА...ЗАБРАВАТА!ПОСЛЕДЕН ВАЛС И СБОГОМ ...ЛЮБИМА!
38
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако руснаците не искаха Путин, нямаше да си променят конституцията, за да управлява до живот. И ние искаме промяна в нашата конституция!!!
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лъжи се говорят за президента Путин, че бил назначил Тръмп, Радев, че бил платил за Брекзит. Но колко от това е вярно? Той си гледа своята държава и се грижи за гражданите
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Божков има визия за България. Трябва да го подкрепим. И да бъдем заедно с президента Радев на бунтовете
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машинно гласуване има единствено в Рассия, затова там Путин ще управлява докато е жив, това е най голямата измама на света.