Протести с дни, но дали недоволните знаят, че нищо няма да се промени?

Този път синдикатите не подкрепят протестиращите
2 авг 2020 14:40, Екип на Bulgaria On Air
456

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари