Протести с дни, но дали недоволните знаят, че нищо няма да се промени?

Този път синдикатите не подкрепят протестиращите
2 авг 2020 14:40, Екип на Bulgaria On Air
456

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
8
 
! Отговори
публиката преди 3 години
Недоволните на Радев, се пазят от доволните /полицията/ на Борисов. И тук там от публиката ги освиркват ту едните ту към други.
257
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До като има пари ще има и протести!Врътнат ли кранчето и до там!
256
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блажени са онези управляващи, които си мислят че протестите ще спрат. Напротив ще се задълбочават, така както се увеличават безработните.
255
9
 
13
 
! Отговори
ми така е преди 3 години
Като не ги подгонихте червените,те сега ви правят луди калинки!Сами сте си виновни!После Русия виновна,че сте и оставили измекярите да вършеят на воля!Ама като сте политически пъзлювци това е положението!
254
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ЩЕ СЕ СЛУЧИ, ЩЕ СЕ СЛУЧИ- ВИЕ КАКВО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ КРАДЕЦ МУСТАКОВ И ЧЕРЕПА НЯМА ДА СИ ИСКАТ ПАРИТЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ- ДА БЕ- Я ПОГЛЕДНИ КАКВО СЕ СЛУЧИ ЮНИ 2014Г- ГРЪМНАХА КТБ И ПАРИТЕ ДАДЕНИ ОТ ОЛИГАРСИТЕ СЕ ВЪРНАХА....ИСТОРИЯТА ПОМНИ- ПОСЛЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ МАСРАФА ЗА ПРОТЕСТИТЕ ПРЕЗ ФОНДА ЗА КОМПЕНСАЦИИ...
253
6
 
9
 
! Отговори
Ами сега.... преди 3 години
Не мога да разбера защо се смесва винаги 90 годишния дядка Сорос ,за всяко нещо.
252
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - стоит статуя, рука поднята ...............
251
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
знаят, ама си е далавералежат, пият, пушат и чакат да им платят надницата от Дубай
250
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата част са толкова неадекватни,че не знаят даже къде са и защо са там.Абсолютни ***
249
2
 
5
 
! Отговори
Заключение 7,8,9 преди 3 години
И ще си паднал и ще си легнал, ако не хванеш брадвата и да поокастриш "светите отци" и "Вицекраля" и може и чалгаря популист - тоест магарето в лъвската кожа, вълците в *** кожи и пружината!
248
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какви синдикати какви пет левана тия им плаща членски внак само държавни и общински служители питайте ги в кое частно предприятие има синдикатсиндикатите на бай тодор бяха китка спрямо тия цялата почивна база в българия беше на профсъюзитесега е на мутрите и бризачите на задниците им тия синдикати
247
9
 
17
 
! Отговори
така е преди 3 години
До Протестиращи?!?Няма логика!Но има пари!И то много!И немъчени!Един куфарен милиардер може да си позволи някой и друг милион за разходи,а мързели дето чакат някой да им даде наготово колкото щеш!
246
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ НЕДОВОЛНИ НИЩО НЕ ЗНАЯТ,НИЩО И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.ГЛЕДАТ ДА СИ ВЗЕМАТ 30-ТЕ ЛЕВА ОТ ЧЕРЕПА,ДА СИ ПОКАЖАТ ЗЛОБАТА И ПРОСТОТИЯТА ПРЕД ЦЕЛИЯ ГРАД.ТОВА СА КОМПЛЕКСИРАНИ ХОРА-ЗА ТЯХ ТОВА Е ЖИВОТА,В НОРМАЛНИЯ СВЯТ НЯМА КОЙ ДА ГИ ВИДИ,НЕ УМЕЯТ НИЩО ЗА ДА ГИ ОЦЕНИ НЯКОЙ.ЖАЛ МИ Е ЗА ТЯХ,ПОВЕЧЕТО МОГАТ ДА СА МИ ДЕЦА,НО И МЕ ИЗПЪЛВАТ С ГНЯВ ТЯХНАТА АРОГАНТНОСТ,ПРОСТОТИЯ,НАГЛОСТ,БЕЗЧУВСТВЕНОСТ,ПРОДАЖНОСТ.С ТАКИВА МЛАДИ ХОРА НИЩО ДОБРО НЕ ЧАКА БЪЛГАРИЯ
245
0
 
5
 
! Отговори
Харизаните момичета преди 3 години
Много ми е интересно господин премиер как точно "светите овци", тоест вълците в *** кожи не се бъркат в държавата на всяко ниво където ги пуснат и във всяко пето! Брадвата и дръвника си забравил. Та харизаните са на по десет, единадесет, дванадесет годишни девойки дето да им "носят" и да им "сипват". Аз мисля, че не глупостта човешка няма граници, а наглостта ....
244
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
така наречените "синдикати" бяха създадени от СЪЩИТЕ СЛУЖБИ,които създадоха и сдс,и дпс,и другите!!!!!!!Що се отнася до това дали "нищо няма да се промени",госина да излезне от СЪНЯ,в който си битува "сладичко"!..мосю,"ПАНТА РЕИ",.."ВСИЧКО ТЕЧЕ,ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ"!!!!!От хиляди години са го установили хората,само ВИЕ-БЕТОННИТЕ глави ,ВКОПЧИЛИ СЕ В ДЪРЖАВНАТА ЯСЛА,се правите на дамлосани,ръсейки такива щуротии.Не можете ВИЕ да се засрамите,но НИЕ се срамуваме от вас!..Уникални тъъъпаааци с
243
12
 
13
 
! Отговори
Абсолютен фалш преди 3 години
Абсолютна пародия на протести с платени протестъри. Аз не знам проумяват ли какво заявяват че искат или повтарят там ОСТАВКА! Другите ги видяхме какво направиха с държавата. Няма нужда пак. Отивайте си в къщичките на хладно, че е топло. Като стане време за избори народът ще реши кой да е начело. Не може 1000 човека да решават съдбите на 7млн
242
2
 
1
 
! Отговори
Заключение 6 преди 3 години
На всичкото отгоре Господин Премиер - вълците в *** кожи имат някакви практики на "харизани" момичета на някакъв палестинско-израелски мъртвец, за който твърдят, че бил непорочно заченат и на всичкото отгоре бил богочовек и тия Харизанов всяка година по веднъж трябват да им носят ядене и пиене на корем, заради тоя палестинско-израелски , който откак българите го почитат добро не сме видели! На Дянков дясната ръка и лявата отрязани ги искам! И на Митко Пайнера. Тук не е Ориент съседи
241
4
 
12
 
! Отговори
haha преди 3 години
Профсъюзи ??? а колко члена имат тия профсъюзи и кого представлят? Май са представители на самите себе си - да получат нещичко от държавната софра и в замяна да придадат некаква законност на правителството което управлява. Марш и на тия самозвани представители на хората.
240
2
 
1
 
! Отговори
Заключение 5 преди 3 години
Господин Премиер да ви кажа ако не спрете да храните магарето в лъвска кожа и вълците в *** кожи наистина ще стане много неприятно. Някога Хитлер анексира Австрия, те му казаха вземи, вземи нали сега немско говорящи се и така вземи вземи и после к'во стана? Пълни гробища и нови и стари!
239
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
262, ако трябва да гадая по нарцисизма - Вие сте Христо Иванов?