Протести с дни, но дали недоволните знаят, че нищо няма да се промени?

Този път синдикатите не подкрепят протестиращите
2 авг 2020 14:40, Екип на Bulgaria On Air
456

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представляващият на протестърите е на плаж в Дубай. Горките протестъри осиротяха и плажуват сами по асфалта. А Фигурантът се е скрил в шумките на сянка.
237
1
 
2
 
! Отговори
Заключение 4: преди 3 години
Изгнание на чужд гражданин не може да направим и да искаме. Заточение също! А вие знаете, че негово нищожество Вицекраля беше сложен тук и той и предшествениците му по линия на една колониална стратегия тогава, а нашият национален герой беше твърдо против нея - внесохме ги отвън, нито един от тях не се ожени за българка, нямаше български наследници, те доведоха първо три, после още три национални катастрофи, студент първи курс право в съда ще ги разкатае, а вие още храните вълка! Както Хитлер
236
0
 
2
 
! Отговори
До 262 преди 3 години
Толково сте интелигентен и въпзитан, искам вие да сте новия премиер, възхитен съм от вас!
235
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да ги подкрепят синдикатите, протестърите трябва да са работили... нещо. Затова - няма как.
234
0
 
5
 
! Отговори
Заключение 3: преди 3 години
Господин Премиер бихте ли светнали Вицекраля Симеон 2 Сакскорготски, че всеки международен съд, ще намери толкова нарушения на него и неговите министри, та значи първо чрез Дянков свиха едни 500 милиона за няква дупка да си оправят в бюджета, сега един милион годишно ще ходят за предмета "Вероучение". В смисъл аз да питам още колко трябва да храним Симо и хората му. Като му гледам семейството, децата, внуците и тяхната численост много сме го "заточили", па и поповете му да храним ??? Наглост???
233
3
 
13
 
! Отговори
До 256 преди 3 години
ББ БИЛ ЗАГРАБИЛ.... К А К В О???????? ДАЙТЕ ПОНЕ Е Д Н О ДОКАЗАТЕЛСГВО, ДОКУМЕНТИ!!!!!! НЕ САМО ПЛАТЕНИ , ГЛАСОВИ ИМИТАТОРИ!!!!! НАРОДЪТ ИЗИСКВА Д О К А З А Т Е Л С Т В А!!!!!!!!!
232
1
 
2
 
! Отговори
ще се подмени! преди 3 години
До ВЕЧЕ Е ЯСНО!
231
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо синдикатите да подкрепят протестите? Синдикатите подкрепят своите си работници, които.... работят и нямат време да седят по асфалта. И явно не споделят мнението на протестиращите за ситуацията в България. Синдикатите организират, но не карат лекари, учители, миньори да излизат по улиците. Когато последните искат, синдикатите ги организират и представляват.
230
6
 
10
 
! Отговори
Пишман тарикат преди 3 години
Тарикатските сметки на тия двамата са на път да не се осъществят. Настина точно тия са най виновните за най ниските заплати в България от целия ЕС.Срам. Една стачка не направиха откакто ББ ги захлебва в личните им банкови сметки
229
8
 
9
 
! Отговори
ВЕЧЕ Е ЯСНО преди 3 години
ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ, НО КЪМ ПО- ЛОШО. НАЧЕЛО С РУ.С.КАТА МУТРА!!! УРАААААА! !!!!!
228
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дни са, но са 24 досега. 4-та седмица вървят. И к'во?
227
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България синдикати няма. Тия са кукли на конци.
226
6
 
5
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
До МОЛИТВА Дали няма да започнеш друга молитва ако се наложи да връщаш заграбеното от Борисов?
225
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай Боже, Анонимен, Беден да бъдете умни. Тогава ще сте станете и богати!
224
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миличките, всичко са готови да изрекат само и само да си останат нещата така както са. НАЙ-ГОЛЯМА ВИНА ДА СА НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИТЕ НИ В ЕС ИМАТ ТОЧНО ТИЯ ДВАМА ДАЛАВЕРАДЖИЙ.
223
3
 
6
 
! Отговори
Заключение 2: преди 3 години
Та само и само да им минат глупостите и да изкарат вратаря или нападателите на държавата те са способни на всякакви долности включително обработка на ученици, мръсни номерца и дори опити за злепоставяне ... Много нагли са станали ... Господин Премиер дядо ви не ви ли каза някога, че поповете ще ви изядат главата не аз ... Толкова за светите отци ...
222
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък не спряха да обслужват правителството. Баси долните душички. Но вината е в тия дето плащат членски внос.
221
6
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Явно Манолов и Димитров са гушнали част от пачките!!!
220
3
 
2
 
! Отговори
Заключение: преди 3 години
Сега разбрахте защо твърдението в книгата Свещеният вертеп, че може и да има някой свестен от тия *** национални предатели наречени "свети отци", поради неналичието един път в свещената им безкрайно сериозна просташка свещена книга на книгите дума България, Българи и проповядването им на чужда и враждебна за държавата идеология и вероизповедание. Таможело да има някой свестен от тях ама никой не го е срещал, виждал! И обикновено плюят срещу противоположните им свестни хора само и само да..
219
1
 
7
 
! Отговори
Дай боже преди 3 години
Да доживея да видя парламента като музей на едно отминало като технология и остаряло морално управление което безуспешно е подчинявало измъчвало и лъгало поколения наред. Жалко за България. Много алчни и нахални хора има без морал. Жалко.