Стотинки срещу полицаите хвърляха протестиращи майки

Цяла нощ продължи напрежението пред Ректората
288
Стотинки срещу полицаите хвърляха протестиращи майки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цяла нощ продължи напрежението между полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет. На този етап никой все още не е отстъпил, съобщава БНТ.

През нощта протестиращите хвърляха стотинки срещу полицията.

Размяна на реплики имаше и в ранните часове на утрото между протестиращи, сред които и Иво Мирчев от "Да, България".

Още по темата

При опит да изтеглят едната полицейска кола, майки от "Системата ни убива" се подредиха пред нея. Така блокадата се премести около полицейската кола. Стигна се до блъскане като протестиращите обвиниха полицията, че е посегнала на жени и деца.

Бял бус с черен надпис "Системата ни убива" се превърна в символа на 24-ия ден от антиправителствения протест.

Министерски съвет, Банкя, Министерски съвет, Орлов мост - това трябваше да е маршрутът на автошествието на майките на деца с увреждания. До последната точка - така и не стигнаха.

Игра на нерви и стратегии часове наред. Първо полицаите подредиха 3 кордона. Напрежението се повиши.
Очевидци разказаха - знаме е в основата на блъскането.

След това - нова стратегия. Протестиращите изведоха децата отпред. Качиха ги на капака на белия бус. Кордоните отстъпиха. Дойдоха униформени с жилетки "Антиконфликт".

Майките замеряха полицаите със стотинки, а преговорите продължиха на няколко фронта.

По-късно част от протестиращите отидоха пред парламента.

От протестиращите предложиха шефа на СДВР да дойде да преговаря с тях, но това не се случи.

На два пъти призоваха полицаите да пропуснат буса. Отново без успех.

И така цяла нощ - изпитание на търпението и на протестиращи, и на полиция. На разсъмване - все още никой не беше отстъпил.

И ново напрежение. При опит да изтеглят едната полицейска кола, майки от "Системата ни убива" се подредиха пред нея. Така блокадата се премести около полицейската кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: протестмайкиполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tроловете пак дежурни, ама дори и те не могат да обяснят кому беше нужно да се блокира буса на "Системата ни убива", което доведе до ескалация на напрежението!Да не говорим пък че няколко милиционера се опитаха да блъскат деца, което си е чисто безумие! Добре че се усетиха на време и спряха!Време е за оставки в СДВР!
9
10
 
28
 
! Отговори
До: 2 преди 3 години
Ми да ти кажа не ти се е получило остроумието. Полицаите са на работа. На тях им се нарежда какво да правят. В случая нито са използвали сила, нито нищо. Седят и едни женички, чиито идол в живота е Мая Манолова, им хвърлят стотинки все едно са някакви ***. Ако претендират да са нещо повече, не им отива да се държат така, а иначе всички сме длъжни да уважаваме тях и проблемите им.
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маямата има преки контакти с Божков. На видео което някак не се тиражира в "демократичните либерални" медии. Няма нищо случайно под слънцето!
7
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накратко - Милиционери провокатори!
6
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сбирщината на протеста просто е недоволна, че не е постигнала нищо особено в живота си и сега търси кой да й е виновен, а няколко политически фигури са я яхнали, за да я насъскват и евентуално - да се изкачат в политиката след това. Някои хора наистина не схващат, че промяната не става със скачане, обвинения и крясъци срещу всеки, който ти се изпречи. Пак добре, че са малък процент от обществото, че иначе съвсем ще го закъсаме, ако всеки си мисли, че винаги друг му е виновен.
5
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кюстендилското бедстие да спре да подстрекава тия жени. И не знам докога ще я търпят.
4
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много нагли тези "майки". Обиждат българските полицаи и хвърлят парите които ние (обществото) сме им подарили от нашите данъци и осигуровки! А нормалните майки работят по 10 часа да хранят здравите си деца. Неблагодарни изчадия!
3
8
 
20
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Явно могат да си го позволят...
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам с интерес по кого ще плюете по-вече. По майки, или по полицаи. По който и да е, ще си получите душевния оргазъм.
1
10
 
39
 
! Отговори
. преди 3 години
Не може да обясняваш всичко с това, че си майка. Майки, бащи - всички имат някакви права и искания. Хайде да не прекаляваме. Не може да унижават хора, които нищо не са им направили и не са им виновни за хала.

Спонсорирани публикации