Българи протестират пред канцлерството в Берлин в петък

Искат да привлекат вниманието на Ангела Меркел
3 авг 2020 13:48, Елка Василева
118
Българи протестират пред канцлерството в Берлин в петък
Снимка: архив, БГНЕС

Българи в Берлин ще протестират пред канцлерството този петък в работно време, за да привлекат вниманието на канцлера на Германия Ангела Меркел и сътрудниците ѝ към ставащото в България.

Това е трети протест на българи в германската столица, като предишните бяха пред централата на управляващия Християндемократичен съюз (ХДС) и Бундестага.

Протестът пред канцлерството ще се проведе в петък от 15,30 до 18 часа.

На предишните протести участие взеха десетки българи, предимно млади хора, които учат или са завършили образованието си в Германия.

Още по темата

За протеста в петък те обявиха целите си във Facebook страницата си, предаде БНР.

През последните 11 г. (през които на власт е Меркел – б.р.) ХДС и канцлерката подкрепят безусловно правителствата на Бойко Борисов, написаха в поканата за протеста организаторите. Протестът настоява за официална позиция от страна на канцлерството за „липсата на съдебна реформа в България; съмнения за срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас; съмненията за злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; силно ограничената медийна свобода в България; абсолютния провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията“.

Освен в Берлин българи ще протестират в още 25 града в Европа и Америка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
7
 
4
 
! Отговори
Whitestar преди 3 години
Г-жа Меркел, време е "студентската промоция", от която се ползваше г-н Борисов, а и Вие самата да приключи! Време е да погледнете и цените в "менюто", защото младите вече си платиха!!! 1.За безхаберно отношение -- спиране реализацията на младите. 2.За безотговорност по отношение спецификата на служебните задължения -- девалвация на еврото, нескончаеми проблеми в действащата икономика и намаляване на човешките права! 3.Поведение тип "Боса по асфалта" -- розови очила за престъпността !!!
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел да му каже какви правят в Германия с незаконните протести,а тук дори безделниците блокираха кръстостовищата.Такива палатки в центъра,ако са в Берлин досега да са изринати.На протеста на ***,според техни лидери в Берлин пуснаха водни оръдия и сълзотворен газ,а ораторите ги свалиха от сцената и арестуваха.Така се въдворява ред при беззаконие и най при световна пандемия.Полицаите заразени заради платени пионки,те права нямат лу,а хората от столицата.Ай сиктир,на Божков слугинажа
78
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83Да си прибира галеника заедно с чекмеджетата!
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рефлексът е жив- нали Меркел се хвалеше, че едва ли не го е избрала за нас бате щото полицай ни трябвал! И сега к тия искат да й се харесат. Все германци ни избират батетата и ей го на къв хал сме!
76
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво да направи Меркел ?Да спре милиардите към България ли ?Българите най-добре вредят на себе си. Вярна е поговорката :" Кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи"
75
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да защитавш властта,трябва да си съучастник в нейните кражби.Всички *** на ГЕРБ са същите измамници,затова трябва да се изметат до един,за да се изчисти държавата.
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало медийна свобода според Прокопиев,че да може да пише лъжи.Тук е анархо слободия,без никакъв ред - не 111,а на 1 първо. .И тези 4-5 бройки като имали съмнения,къде са им доказателствата?Освен това никой чужд лидер няма право да се меси във вътрешните работа на друга държава.Нито в Париж се намесиха ,нито в Каталуния.Тук нищо не става,олигарсите стачкуват.Това е!
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито Европа,нито Америка ще ни помогнат.Старата поговорка "помогни си сам,да ти помогне и господ" днес важи с пълна сила.
72
4
 
1
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Ти си един дедо от село/моите уважения за честните селяни/който не знае на кой свят се намира,но са му подхвърлили някой лев към пенсийката и няколко опорни точки и си ги дъвчеш всеки ден.
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да и креснат, че поддържа една тиква, па тя нека се прави, че не чува! На такива бабушкери им е мерак някой тъмен балкански субект да ги подкара с 200, но все пак да не излиза в ефир! Не е само баба Мера! Никой ли не е чувал за най грозната чехословачка /чешка еврейка/ Мадленка и Хашим Тачи? И тази е същата!
70
1
 
5
 
! Отговори
До 73 преди 3 години
До Страсбург?За една близалка?Сменяй дилъра. Тази дрога ти е силна.
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като идолопоклониците на Боко няма никъде по света.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека не забравят да друснат хоро там няколко тетки и слоници и задължително да има един Понтьо с байрак да води хорото! Все още ли си вярвате че Меркел не знае кой в действителност стои зад протеста?? Има ли още плиткоумни/паметни които да си мислят че БКП-то не е на власт било то Герб или БСП - разновидности но с едини и същи общи корени!
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорите срещу Бабикян, но той в момента с тоя Биг Брадър прави неоценима услуга на властта и на нас, избирателите, като показва и лицето и ... обратната страна на алтернативата.Видя се ясно, че законност не може да се извоюва с незаконни средства.
66
3
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Пишеш абсолютни глупости.Така беше по времето на соца,ти май живееш още в миналия век.Днес ние сме членове на ЕС и всеки може да живее и работи в рамките на съюза,където си пожелае.Даже и в други държави.И това няма нищо общо с преследване.Има съдилища,ако не тук,в Страсбург,където можеш да се обърнеш за помощ.
65
4
 
5
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Аз като наблюдавам телевизора, тия в Париж, Виена, Лондон и Германия сякаш са 20-30 човека повече от протестиращите тук!
64
5
 
4
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Нашият ГЕРБ е онзи Герб, абревиатурата на германските евреи - "кожодери",една прослойка германски евреи,чийто основен занаят бил обработката на кожи (разбирай, кожите на електората, преносно)и основната задача на тези евреи била кожата от нейното първично,сурово състояние да бъде докарана до едно окултурено състояние, в което майсторът може да прави с нея каквото си иска. Именно това, направиха ГЕРБ с Българите.Въпросът е,как имаме ОП,което подкрепя,де факто германските евреи?Отговорът е ***;)
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наивници.Та тя е първа приятелка на Бокич.Да не мислите,че не знае какво става тук.ББ им е удобен и затова ще си го дундуркат до последно.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протести ,,антибаба,,.Вчера отнеха *** от бабичка.Утре, като добият сила, ще отнемат близалка от бебе.
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само продажници могат да нарекат себе си българи, щом отиват да плачат на Меркел.Просто искат да си продължат престоя в Германия, защото , ако се водят , че тук са ,,преследвани,, там получават много финансови облаги.