Как ще се развие политическата ситуация у нас?

Експерти коментират колко вероятни са предсрочни избори
42

Какво ще бъде развитието на политическата ситуация у нас на фона на продължаващите протести? Темата коментираха политологът доц. Стойчо Стойчев и журналистът Емил Спахийски.

"Едно правителство идва и си отива с избори. Това е демократичната процедура. В демократичните избори има практика да се отстояват искания с протести. Тези искания касаят конкретна социална политика. Общи протести от типа "Махайте се, отвратителни сте", не се наблюдават никъде. Те са отвратителни като нагласа и като ефект. Това в момента е някакво свръхусилие на президента Радев да назначи служебно правителство", заяви доц. Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Експертите коментираха и евентуалното провеждане на предсрочни избори, както и включването на нови фигури на политическата сцена.

"Казусът със Слави Трифонов е много интересен. Aко се активира, той има 2 подхода. В момента той е в "студен резерв". С концертите Трифонов може да събере много хора", каза Спахийски в "Денят ON AIR".

Доц. Стойчев от своя страна изрази мнение, че има няколко променливи, на базата на които можем да кажем какъв ще е резултатът на Слави Трифонов.

"Ако гласуват повече от 4 млн. на изборите, тогава евентуално този популярен човек би могъл да обере гласовете на хората само заради това, че той е известен. Другата променлива, от която зависи дали той ще бъде успешен, е отливът от традиционните политически партии. При ДПС ще има нарастване на изборите. Колкото по-рано са изборите, толкова по-висок ще е вотът за ДПС. Масово, групово и неограничено ще има активност за ДПС в определени места. Електоралната подкрепа на ДПС ще направи борбата на Трифонов за гласове много трудна. Гласовете за "Воля" и за патриотичните формации ще изчезнат и ще се налеят в проектите на Слави Трифонов, Васил Божков, Мая Манолова и други хора, които претендират, че са носители на промяната", прогнозира политологът.

По думите му остротата, с която един човек протестира, се основата на това доколко той се чувства застрашен.

"Когато ножът опре до кокала, хората винаги се активират. Фактът, че протестите продължават 20 и повече дни доказва, че тези действия са сериозни и зад тях стоят доста хора. Според мен през септември ще има по-голяма масовост на протестите", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме кефят как дават на Слави...Маяма и т.н. някви големи проценти без да сме видели един кандидат от техните партии....хайде се хванем на бас, че като си регистрират листите и подкрепата силно ще намалее.....те герб не могат си намерят качествени хора (дет се вика....има кво да предложат....), та Слави ли....никой няма да тръгне да прави революция със Слави, МаяМа и компания (да си заложи главата)...ще видите как като включат политическото шкарто в партиите си и реско процентите ще паднат..
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доц. Стойко Мисирков Стойков, не пропусна да спомене "проекта на Божков". Знае въртиопашката как да погали слуха на банкянската тиква.Как няма да го спомене като ДОРИ дневник и алфа рисърч са го сложили във въпросницити и дават социологически проучвания с тях....
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото приближават изборите, ще ни внушават, че има два проекта - ГЕРБ и всички останали, които са "проекта на Божков".
11
12
 
8
 
! Отговори
Вин преди 3 години
Доц. Стойчев - говорителчето на ГРОБ, оскубаното хюмче Стойчо си го произведоха и абонираха за всички те канали менторите му, крадците от софЕто за да зомбира неграмотното простолюдие доколкото може! Е, вече не може, слепите прогледнаха!
10
19
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
вместо да говорите простотии и да запълвате времето идете на протеститеи подкрепете младите хора
9
7
 
19
 
! Отговори
SS преди 3 години
Дреме ми как ще се развие полит.ситуация.Който и да дойде на власт Бг-я ще си остане все същата бедна страна,в която нямаш ли пари никой не те зачита за човек.
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е като предаването феномени с другите шарлатани остава и по една свещ да запалят и да пуснат импулсен телефон хайде стига с тия глупости, не подценявайте хората, тъмко затова са на улицата нямате ли мозък да го проумеете ?
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващия премиер е младия премиер с харема направете му партия другите не стават но много заблудени има които за тях ще гласуват те всички са комунисти а той не е комунист направете една партия на безпартийните такива като него да управлват млади в 20 те и 30 те а не следваяата мутра Трифонов или Иванов проваления министър
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената алтернатива е младия премиер с харема безпартиен, но заблудени ще гласуват за костовисти и чалгари, ако гласуват за тях ГЕРБ ще печели още 1000 години избори ,ако има реална алтернатива направете партия на безпартийните и младия премиер с харема и другите млади учили в България и чуижбина ако народа ги избере да управляват, но заблудените явно ще гласуват за костовистите и чалгарите а не за истинските безпартийни с нова партия което ще гарантира това,че ГЕРБ ще печели
5
4
 
18
 
! Отговори
Всичколог преди 3 години
Койото иска да управлява, първо трябва да си намери сериозен лидер, човек на който хората да вярват и да обичат.
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на околовръстното има по добри социолози от тоя Стойчев и тая с очилата - антоанета христова
3
17
 
17
 
! Отговори
Тина преди 3 години
Не се безпокой всичко ще бъде добр ГЕРБ пак ще да на власт и останслите
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв социолог ? - обикновен .................... !
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО - НЯМА ДА СЕ РАЗВИЕ.

Спонсорирани публикации