Борисов обеща 19 млн. на земеделци: За сектори, които могат да загинат!

Виждате пандемията в цяла Европа какво прави, рече премиерът
170
Борисов обеща 19 млн. на земеделци: За сектори, които могат да загинат!
Снимка: Правителствена пресслужба

С близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя ще бъдат подпомогнати от правителството.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на браншовите организации от сектор "Плодове и зеленчуци", в която участва и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Помощта от Министерския съвет се отпуска като de minimis за покриване на загуби заради сушата и на допълнителни разходи във връзка с пандемията от COVID-19. Потенциалните бенефициенти са близо 25 000, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Виждате пандемията в цяла Европа какво прави. Следващите месеци ще бъдат критични за света, не само за България. Важно е сега по най-бързия начин да подпомагаме секторите, които могат да загинат", изтъкна министър-председателят.

Той добави, че ще се търсят допълнителни възможности за кредитиране на стопаните от сектора, пострадали от пандемията от COVID-19, при изключително благоприятни условия през Българската банка за развитие.

Министър Десислава Танева информира премиера и представителите на бранша, че в средата на месец август ще бъде отворен и приемът по извънредната мярка COVID-19 от Програмата за развитие на селските райони. По нея ще могат да кандидатстват всички земеделски стопани. Стойността на подпомагането ще е в размер на 106 милиона лева.

В хода на срещата беше обсъдено прилагането на мярката 60 на 40, за да се подпомогне постоянната заетост на работниците в бранша. А от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните благодариха на министър-председателя Борисов за подсигуряването с вода за напояване от язовир Ястребино за нуждите на малинопроизводителите, засегнати от сушата.

Премиерът отбеляза, че правителството продължава да работи усилено за справянето с последиците от коронавируса в името на запазването на здравето, живота и поминъка на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
11
 
4
 
! Отговори
така се прави преди 3 години
Да раздаде парите на хората, да остави във всички министерства празни каси и да подава оставка, та ония гладните от служебния кабинет на Румен Радев да няма какво да откраднат.
90
7
 
2
 
! Отговори
Естествено преди 3 години
Парите са за българите. Човека раздава на калпак. Ако не раздава поне обещава. Щом можем да вярваме че ще станем милионери като търкаме талончетата на Божков, защо да не вярваме, че и Борисов ще раздава пари? Кой тук ти мисли за работа и мозъци. Важно е да искаме и да протестираме и съответно ще си го получим, това което сме заслужили.
89
2
 
13
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Туй дето аз мога да ви го обещая, никой друг не може да ви го даде.
88
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което е обещава е заради протеста, и защото иска да остане на власт !
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Раздавй Бойко, раздавайза всеки хубави париза всеки хубави парипосле народа вика мерси
86
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хмпарите от ЕС не са за Бокича. Парите са за нас Българите. Стига сте писали простотии и ковете хората. Срещу какво? Как не ви писна с тази омраза, разсъждения като на първокласници, но простаци много, гледам връзват се и стоят по кръстовищата! Така не се усвояват 29 милиарда, а с работа и мозъци. Господ да ме среща с умни, работливи и добри хора. Амин.
85
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последните ден-два Борисов раздаде над 100 млн. На държавната администрация (баш ***) ще вдига заплатите с 30% и после пак питайте как се купуват избори.
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре бе, арендаторите си правят каквото искат и наследниците не могат да се оправят с тях. Разни земи които единия от n-броя наследници е дал с договор за една година, другите не могат да отменят в общината. Как така, другите не са ли наследници и всичко това е от некадърността на управляващите и администрацията. Защо трябва да се влачиш по съдилища, когато отиваш в общината и заявяваш, че никой не е упълномощил този наследник. Всичко се прави едно към кесим, това не е държава.
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПрезидента гледа сеир..
82
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентчето, къде си, да вдигнеш юмруче :)
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА НЯМА ДА ПОМОГНЕ. ВСЕКИ СЕ НАДЯВА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ДА РАЗДАВА ПАРИ КАТО НЕГО.
80
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Борисов действа милиционерската, изчака малко протеста уж да утихне и активизира троловете. Глупава работа, но какво да го правиш толкова си може... прави се на чичко паричко с чужди пари
79
1
 
20
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Язе досега пари дето са земеделие да идат в някой дето се занимава със земеделие, не съм видел! Всичките пари отиват в наши хора! Това е както 2011г където се оказа, че 9 човека в цяла БГ вземат 173млн. лв. по "земедлски" програми за обработка и отглеждане на пшеница! После се оказа, че един клошар от Велико търново бил взел 49млн. лв за някакви земеделски програми за лозя! Това се случва 2012г После 2015г там парите дето уж ги били взели говедовъди после за прасешката чума! Абе "земеделие"!!!
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПО-ДОБРЕ БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТАВМЕСТО БЪГАРИЯ НА ТРИ БЕКАПЕТА.
77
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не искат Борисов. Политическата криза ще е силна.
76
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво г-н Борисов!!! Фигуранта къде си бе....май си на почивка с Десито :)
75
5
 
3
 
! Отговори
Забавното е преди 3 години
колко добре се чувстваш когато можеш да разполагаш с 29 милиарда срещу 3 те милиарда на мафиота, който те тормози. Сигурно онзи газ п.кае. Както и да вземаш лъжичка по лъжичка от ценната му колекцийка награбена от иманярите.
74
7
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Само БКП-ДС сектора ще загине. Така че няма повод за притеснение.
73
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберската smrad стяга редиците. Тулупа ги привикал в Арена Армеец утре, като изрично са предупредени да пристигнат с автомобили, а не с автобуси .... Защо ли ХАХАХАХ
72
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече седи и не дава оставка,толкова повече му влиза!А той е *** човек и му влиза нали се сещате какво?!