Сюжетната линия на Борисов: Приключване на мандата

Върви към сценарий за фрагментиран парламент
4 авг 2020 22:00, Екип на Bulgaria On Air
94

След близо месец протести – какви са нагласите на българите към политическите формации и имат ли шанс нови лица в политиката?

След месеци вероятно ще живеем в по-сурова икономическа действителност. Ясно е, че протестът не е хомогенен, има различни групи с различни искания. Всеки ще дърпа чергата към себе си. Това каза за "Денят ON AIR" политологът Анастас Стефанов от "Тренд".

По думите му курсът, който се държи, е за завършване на мандата. Това е политическата сюжетна линия, която ще се преследва от Борисов.

"Проблеми вероятно има в политическите структури на всяка политическа сила. Ставали сме свидетели на политически миграции, което е до болка познато - хамелеонство, което не е много екзозитичен процес. Трябва да изчакаме", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Според него в момента вървим към сценарий за фрагментиран парламент. Поставял се обаче съществен въпрос - кой ще е мандатоносителят.

"В такъв парламент имаш възможност да играеш с комбинации. Едното предизвикателство е да видим как протестът ще се задържи през август - отпускарския сезон. Важно е какво ще излъчва - консолидация или неразбории", обясни събеседникът в студиото.

"Силата на Слави Трифонов е в периферията - провинцията, малки населени места. Той няма да натрупа дивидент, ако участва в този протест сега", допълни Стефанов.

"Президентът в последната година и половина е по-опозиционен дори от основната опозиционна сила. Границата е премината и очевидно има политическа заявка за следващите президентски избори", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинските анализатори видяха, че няма вътък в цялата тая кампания. Провала вече е факт и затова се покриха и буткат напреде нови неизвестни "политолози", "социални антрополози", "анализатори" и вся подобная гмеж в епичната роля на жертвен агнец. Думи, думи, думи.... Идеи - йок.
10
5
 
5
 
! Отговори
Нищо чудно преди 3 години
Някой от редакторите тук да влиза в роля на коментиращ. Появат се хора с някакъв речников запас, пишат си и сами си отговорят. Само предполагам. То и в сайта дълго време нямаше новини за протеста.
9
7
 
17
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Не казвам дали е такъв или не Радев, но ако погледнем действията на останалите лидери от ЕС, дори те избягват комуникация с него. Може би сам си вкара автогол в началото с проруската му реторика и някои странни избори.
8
12
 
6
 
! Отговори
Стига момче преди 3 години
Уникален *** сигурно пише от няколко телефона и един лаптоп наведнъж. Т.н. фигурант е поне десет пъти по легитимен от твоя шеф вожда. Заработи си една бира хаберман.Пивни си биричката утре пак ще пускаш коментари.
7
8
 
19
 
! Отговори
Радев-Фигурант преди 3 години
Никой не му е виновен на Радев, че не се държи като български Президент ( не спазва клетвата, която е дал да спазва Конституцията на България) а като Фигурант на задкулисието !
6
19
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко е пътник с...бързия влак,който спира само на гара Банкя.Може да качи и...цялото ГЕРП да му прай...компания.В момента тече...кампания: Спасяване на народа от...спасителя Боко.Напред,кръгом и пак...напред -ни казваше старшината в...армията.Бокича вече...кръгома го е направил.
5
13
 
5
 
! Отговори
Фигуранта преди 3 години
Стига с този фигурант, напиши един коментар, вече трети коментар пускаш един след друг..
4
13
 
16
 
! Отговори
БСП не успя ! преди 3 години
Истината е, че платения БСП метеж не успя и Фигурантът-Метежник Радев е пътник - затвор за държавна измяна и неспазване на Конституцията на България !
3
7
 
12
 
! Отговори
ДРЪН-ДРЪН... преди 3 години
ТОЯ ГОСПОДИНЧО НИЩО НОВО НЕ КАЗВА. ПРЕДЕЛНО ЯСНО Е, ЧЕ БОРИСОВ НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА ЗА КЕФ НА ШЕПА ПЛАТЕНИ ЛУМПЕ***И. ВЪПРЕКИ ОГРОМНИТЕ НАПЪНИ НА ФИГУРАНТА РАДЕВ, НА НЕГОВИТЕ СЪВЕТНИЦИ ЩЕ БЪДЕ ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, ЗАРАДИ ПРЕДАВАНЕ НА СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ НА ВРАЖЕСКА ДЪРЖАВА, А КРИМИНАЛНИЯТ ОБВИНЯЕМ С 19 ОБВИНЕНИЯ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ БЪДЕ ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА...
2
10
 
17
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Кой *** вижда Фигуранта с втори мандат ? Трябва да си жител на о-в Тимбукту , за да гласуваш за този случайник , който урони престижа на държавата до клозетна чиния !
1
2
 
10
 
! Отговори
Малеее преди 3 години
Кой измисля такива Гл.упости като Политическа сюжетна линия ?!