Подкрепа за протестите и от Чикаго: Следим какво става!

Бунтът стигна отвъд океана
5 авг 2020 09:40, Петя Славова
60

Освен писмено заявената подкрепа към мирните протести от страна на Американското посолоство в средата на месеца, от дипломатическото представителство посъветваха своите граждани да избягват централните софийски райони поне до 16-и юли, когато имаше организиран национален протест.

Месецът измина, протестите продължиха. Август разшири картината със солидарност, която идва и отвъд океана. Българите в САЩ и по-специално в Чикаго, където живеят хиляди наши сънародници се включиха в демонстрациите.

На 9 август ще се проведе следващият протест в предградията на Чикаго. Сънародниците ни извън граница подкрепят антиправителствените мероприятия у нас.

Даниел Дженев е инициатор на протестните действия в Чикаго. Той коментира за "България сутрин", че местоположението са предградията на града с идеята да се даде в ъзможност на хората, които имат семейства, да присъстват.

Още по темата

"Мислим да съберем много повече съмишленици, които да подкрепят българите, които са по улиците и на площадите в нашата страна. Въпреки че живеем в чужбина, ние непрекъснато следим какво става там, имаме деца. Един ден може нашите деца да се върнат, да отворят бизнес", каза Дженев за Bulgaria ON AIR.

Справедливо правосъдие, по-добро здравеопазване, адекватна социална система. Това са част от надписите на плакатите на протестиращите в Чикаго.

"Искаме да покажем солидарност и да вдъхнем кураж на хората в България. Искаме да покажем на нашите сънародници как от Западна Европа, от Америка, от Канада, Австралия, по целия свят българите милеят за България. Ако вярвате в нещо, продължавайте да го правите и не се страхувайте от последици, от държавата, от града, в който живеете", призова гостът.

Относно ситуацията с коронавирусната пандемия, Дженев посочи, че Чикаго е ударен по-рано от коронавируса, заедно с други американски градове.

"Най-високият пик беше март-април-май и е поотминал. В момента сме в четвърта фаза и е разрешено от представители на града да се събират до 50 души", обясни той.

Събеседникът отбеляза, че митингът не се организира всяка седмица, а през две седмици поради съображения за безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
16
 
! Отговори
Alexander преди 3 години
И аз следя изкъсо какво става в Чикаго там кмета не ми харесва нещо .
9
0
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Подкрепят пред монитора! Като ка толкова големи революционери да дойдат тук за да протестират. Изобщо не трябва да се дава трибуна на подобни смешковци. И защо до днес нито един българин от Москва не е подкрепил протеста? Да не би всички нелегално да са влезли в България и да бунат народа?
8
1
 
20
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Голям праз, освен Канна Рачева някой друг ще им обърне ли сериозно внимание?
7
4
 
12
 
! Отговори
Румен Радев преди 3 години
Седи си там българин в Чикаго, ако беше толкова оправен нямаше да си там, ***.
6
7
 
22
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Айде пак ще се съберат 15-20 души и ще ореват всичко. А колко са тези, които не одобряват протестите не се знае, нали. Защото тях никой не ги пита. И ми писна някакви "българи" заминали навън да ми определят бъдещето. Да се върнат тук, да бачкат тук, да плащат данъци тук и тогава да мрънкат.
5
9
 
20
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Какви са тези "българи" в Чикаго ? Като са българи, защо не са в родината си ? Като не са в родината си , значи не са българи , а платени мухльовци на престъпни елементи !!!! Айде , у лево !
4
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарим ви за подкрепата!
3
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Чикаго:Подкрепям всеки протест, но не и терора над софиянци с блокиране на кръстовищата.
2
10
 
22
 
! Отговори
Умен българин преди 3 години
Ами стойте си в Чикаго. Някакъв цъкльо от ПСМ ще казва какво да сме правели . Плащате ли данъци и осигуровки тук? Не! Кой плаща пенсията на родителите ви - ние! Затова си стойте на ос.рания гъ.з и си мълчете. Щом тук не сте се реализирали, значи Америка ви е по-мила. Мълчете си, тогава!
1
9
 
23
 
! Отговори
1 преди 3 години
уффф, омръзнами от тези дезертьори и родоотстъпници, настанили се в извоювани от други демокрации и само съвети дават. като сте толкова загрижени елате, бе елате и работете за така милата ви родина. не искам да гласуват хора които не живетя тук, децата им не знаят български и няма никога да се припознаят като българи. стойте си там, живуркайте си избраният от вас живот и моля нямаме нужда от празните ви думи и псевдоподкрепи.