Политическата класа не се изтласква с бой, а с познания

Христо Стоянов: Време е да създадем хора, които създават представи
51

Какъв смисъл откриваме в думите, в плакатите на протестите, в посланията срещу  съществуващия политическия модел и система - това е въпрос, предполагащ нееднозначен отговор.

Още по темата
Трябва да се тръгне отдалеч - некомпетентният грешно оценява своите познания. Хора, които нямат понятие от политика, опитват да влязат в нея. Има усещане за вуду хепънинг с ковчези, не виждам смисъл от цялата тази агресия. Това каза за "България сутрин" писателят Христо Стоянов и подчерта: "90-та година няма нищо общо с 1944 г. Въпреки това ареалът от пърформанси сякаш не се променя, което значи, че не еволюираме като нация и ценностна система, което е ужасяващо".

По думите му се оказва, че няма кой да създава представи у нас.

"Време е да създадем хора, които създават представи. Политическата класа не се изтласква с бой, а би могла да бъде изтласкана с познания. Не ни дават пътя, а мен ме интересува пътят", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Според Стоянов цялата тази история е опит на младите да кажат "обърнете ни внимание". По думите му това бил бунтът на "синовете срещу бащите".

"Гешев натрупа резултати и актив. На адвокатите им трябва слаба прокуратура, която да решава с тях извън съдебната зала с няколко лева под масата", заяви още писателят.


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
18
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
Толкова глупости да напишеш само в няколко реда! Голям писател е този! Синовете били против родителите си-как пък не! И аз и синовете ми сме заедно на протестите, умнико!
45
7
 
6
 
! Отговори
пиявици преди 1 месец
не се изтласкват с познания
44
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До факт: то не е и до знаене и можене. Просто последните десет години имаше и за народа. Дето викаше един вчера преди 10 години в чашата ми имаше чешмяна вода, днеска има уиски. Не искам пак чешмяна вода. Ето това е. Нито е сложно, нито е тайно.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая статия е много сложна за андрешковците. Дайте нещо по-просто - открадна, присвои, излъга, измами... Рие тука нов път, идеи, пък пърформънс? 1944, 90-те пък сега. Андпешко не помни какво е закусвал оня ден, вие век назад...
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той щото Бойко Чекмеджето с много познания изтласка предишните политици.
41
3
 
6
 
! Отговори
факт преди 1 месец
Ако имаше някой по можеш и умен Б.Б. нямаше да управлява повече от 10 год.
40
2
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 месец
До Павел
Всички дървени философи са по палатките, дедовото, обясняват колко са велики разбирачи. Само не е ясно как смятат да "оправят нещата". И откъде имат умения, знания, управленски опит, постоянство, компетентност.... от улицата? от училище? от кафенета и чалготеки? От слушане на Слави Трифонов? От възхищение пред юмрука на Радев? От парсата на Черепа? От бране на цветя и ягоди по западна Европа?
39
8
 
6
 
! Отговори
преди 1 месец
Каква класа е пуяк?!?!? С познания изтласкваш някой, който поне до някаква степен ти е на нивото...шушляци, като ония с маските и тъмните очила, дето много знаят да хвърлят телефони с познания по кво ше ги тласкаш? Аман от разпрани дедаци да обясняват как кво и що...
38
15
 
7
 
! Отговори
Павел преди 1 месец
Има ли още някой дървен философ, който не се е изказал? ОСТАВКА!
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това оная *** дето нарече левски детеубиец
типично за гербави слуги на доган
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата тази история е за да се накарат служителите платени от държавата било лекари или чиновници, да се научат да си вършат работата, бързо и коректно, без злоупотреби, крадене и мързел. Да се накарат политиците, да не лъжат и да си изпълняват поетите ангажименти. Видя се, че при герб не става, за това се иска оставката на Бойко, нищо повече.
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е "писателят", който твърди, че Васил Левски е "детеубиец" и се хвали, че пиел по 24 чаши водка на екс. Прочетете за него в интернет. Толкова за този авторитет. Само се чудя, откъде мафиотите на власт изнамират цялата тая тиння за да ги защитава?
34
0
 
17
 
! Отговори
Антропос преди 1 месец
До пепе

Голямата файда, ако политиците са образовани и подготвени, когато мислят само за себе си. Има много образовани и подготвени политици и сега, но това не ги прави автоматично и морални. Манталитетът е това, което ни пречи - винаги мислим само за себе си, винаги всичко да е за нас и най-много за семейството, никога не мислим за някой друг, който има по-голяма нужда от нещо. Това е 1:1 със закона на джунглата, а хората би трябвало да са доста над него вече.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко други държави се управляват от ОПГ!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"На мен българската политическа класа си ми харесва.
Живял съм при роднини другаде - там са същите."

Живял си при роднини в Турция. И да, там е подобно положението.
Само че ние не гледаме към Анадола, за да се сравняваме с тях.
31
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Няма такова нещо като "политическа класа" . Има една богата прослойка в България която има банки/застрахователни дружества/ телевизии и която назначава лидери и после им прави партии /така на ББ и Царя/ или пък назначава лидери на БСП.
Та тия хора през телевизорите ти казват кои са "основните" кандидати за всякакви избори - демек определя за кой да се гласува. А "основните" са все техни.
Те така уж си избирате депутати, кметове пък накрая все са техни.
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой тоз писател? Папагал!
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен българската политическа класа си ми харесва.
Живял съм при роднини другаде - там са същите.
Българина с неговите комплекси като му кажеш, че тук е зле веднага вярва.
Имам възможност да сравнявам и затова пак ще гласувам за Борисов.
28
9
 
10
 
! Отговори
В едно преди 1 месец
Този е прав.Не еволюираме като нация.
Вчера го видяхме -пленум на управляващата партия ГЕРБ-в стил БКП от 80те години.Никога повече комунистът Борисов на власт.
27
4
 
12
 
! Отговори
пепе преди 1 месец
Истината е там, че за 30 и повече години в България се не създадоха високо образовани и подготвени политици, - Какъвто народа, такива и политиците. Българите стават все по-посредствени и по-нахални. Искат все повече и дават все по-малко. Все по-шумно крещят "елате да ни оправите", "станете да седнем" и "кой ни ака в гащите". Еднопосочния билет е единствената надежда за хоратя, които искат нормален живот.