Политолог: Оставката е встрани от националния интерес

Обществото не намира различен модел на представителство
334
Политолог: Оставката е встрани от националния интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставка на правителството и разпускане на Народното събрание няма да реши протеста, а е крачка много встрани от националния интерес. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов пред БНР.

По думите му трябва някой да приеме бюджета за следващата година, от което ще зависи всичко в държавата и някой трябва да носи отговорност за действията на държавата в тези условия.

Още по темата

Ние не знаем какво ни предстои. В тази ситуация, всеки авантюризъм от типа на това - нека народът да управлява, руши демокрацията, категоричен беше Гълъбов и добави, че в Конституцията много ясно е казано, че управлява парламентът:

Той не вижда основание за парламентарна криза. Последният вот на недоверие беше преодолян със 124 народни представители, което означава, че управляващата коалиция има парламентарно мнозинство, аргументира се Гълъбов.

"Нямаме завършен мандат от 2009-а година, което означава, че сме в състояние на политическа несигурност вече 11 години, което е много лошо, защото разколебава доверието на хората в институциите и намалява готовността на гражданите да участват в изборите".

Според политолога проблем на българското общество е, че не успява да възпита следващо поколение български граждани, които да познават Конституцията и законите:

"Идеята за връщането на младите българи от чужбина я гледахме преди 20 години на "Българският Великден", тогава Любка Качакова (по-късно политик от НДСВ - бел.ред.) се завърна с плакат "Срам ни е от вас". Сега е следващото поколение". 

Политологът определи резултатите от социологическите проучвания като ситуативни, защото, според него, в обществото няма нагласа за избори. По думите му българското общество търси различен политически модел на представителство, но засега не го намира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе щом *** на станишката организира технопарк за герберасти, какво повече? Струва ни 1.5 милиона. Аре трии!
11
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е смешно, кога платени социолози и политолози почнат да ми обясняват как без Тиквата щял да се свърши светът.. Явно са разпратени на мисия из всички медии, за да заработят своите сребърници
10
9
 
12
 
! Отговори
Райко Кр. от перник преди 3 години
Гълъбо,Гълъбо, Бойко е в цайтнот, за да угоди на куп хора, които не се показват на слънчева светлина, способни да го пратят в по-добрия свят, пази си живота, затова не дава оставка,Гълъбо.
9
12
 
16
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Държава, която е докарана до там, че да не може да работи без Баце, си е направо не за оставка, а за рестарт.
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разрускане на НС в неплатен отпуск и спестените пари да се дадат на пенсионерите. Криза е, върлува тежък вирус и то в целия свят. Хем да не ги мислим депутатите, че са гъсто населени в НС и няма как да спазват дистанция. Като oтмине вируса ще ги извикат на извънредно заседание да си донесат предложенията за реформи.
7
7
 
11
 
! Отговори
РР преди 3 години
Аааа, ше вдигна юмтуче...като Георги Димитров
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли не му вярвам на този платенолог?
5
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има страни в Европа като Белгия, които са управлявани от служебен кабинет няколко години и не се наблюдава проблем.Тук иска да се краде и да се нагласят изборите, за да продължат кражбите.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха какво да се очаква от политолог като Антони Гълъбов какво да каже като е наведен та знае ли се.
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вече са нахални, всички ВЪН.
2
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният платен политически социолог.
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да Формулира Национален интерес! И кое е в страни. Чекмедже стайл!

Спонсорирани публикации