Италия запазва до 7 септември карантината за идващите от България

Позволено е транзитно преминаване през летището без напускането му
9 авг 2020 13:57, Анисия Иванова
9
Италия запазва до 7 септември карантината за идващите от България
Снимка: БГНЕС

Италия запазва карантината за всички, които пристигат от България, до 7 септември. Това се твърди в указ на италианския кабинет, който влиза в сила от днес. Мярката засяга и пристигащите от Румъния, съобщи БНТ.

Пристигащите от България трябва да изминат разстоянието от входния пункт в Италия (например летище) с частно транспортно средство. Те трябва да се изолират на посочен от тях адрес. Ако обаче влизащото в Италия лице не разполага с частно средство, с което да достигне до адреса за изолация, то трябва да информира компетентните органи – здравни служби и Гражданска защита, които определят по какъв начин да стане придвижването и до какъв адрес. Всичко това е за сметка на самия пътуващ.

Позволено е транзитното преминаване през летището, но без напускането му, с цел хващането на друг полет. Ако пък по време на 14-дневната карантина се появят симптоми на COVID-19, лицето трябва да информира здравните власти, които да назначат поставянето под нова карантина на друго, различно от посоченото от властите място. До него трябва да се достигне с частно транспортно средство.

Заболелите в световен мащаб продължават да се увеличават. В няколко европейски държави бяха регистрирани рекорден брой носители на заразата.

Новозаболелите надминаха 1000 души за денонощие в Испания, Франция и Германия. В Италия - за първи път от края на май, бяха регистрирани над 500 нови случая.

Властите навсякъде приканват хората да спазват дистанция и да ограничат контактите. Все повече райони и отделни градове се поставят под карантина.

Броят на заразените в САЩ надмина 5 милиона души.

В Бразилия, от плажа Копакабана, бяха пуснати 1000 червени балона, в памет жертвите на коронавирусната инфекция, които в латиноамериканската държава надминаха 100 хиляди.

В световен мащаб заразените са над 19 милиона и 600 хиляди.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво жабарняци, но да продължавате да внасяте заразените оризници, че да ви изкупуват фалирата държава
8
1
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 месеца
Светът винаги има нещо наум за нас българите със или без вируси за съжаление.Добре ,че младите ни сънародници постепенно изчистват оцапания ни образ в близки и далечни страни ,а защо не и у нас
7
1
 
4
 
! Отговори
ама верно си тъп преди 2 месеца
До До ?
Става въпрос за сезонни работници за гроздобера. Те пристигат организирано.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То щото 1990-та година самолети нямаше.Тва младите наистина са тпи.
5
3
 
3
 
! Отговори
хаха преди 2 месеца
До До ?
А комисионните? И превозвачите са човек! Тия дето се возят в рейса не са и виждали самолет. Не товарят ли всеки ден от Столипиново по няколко рейса за Дуисбург?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ?

Виждал си Рим само на карта.
3
7
 
4
 
! Отговори
До ? преди 2 месеца
Бате, как ще пътуваш до Италия с автобус или кола? Все пак не сме 1990 година, за над 500 км път се ползва самолет.
2
4
 
7
 
! Отговори
? преди 2 месеца
Само дрънкат глупости. В Рим на автогара Тибуртина всеки ден пристигат по десетина рейса с румънци, които отиват да берат гроздето на юг. Бяха сложили един, който уж да им мери температурата, ама те като се юрнаха да слизат направо го пометоха. Повече не видях никого от италианска страна. Пристигат по 800-1000 човека на ден и плъзват кой накъдето види.
1
5
 
5
 
! Отговори
оставка! преди 2 месеца
Лойко нали каза че уж уредил да ни пускат навсякъде без карантина?

Спонсорирани публикации