Студенти искат революция на ценностите у нас

Слав Велков и Георги Гошев коментираха демонстрациите в страната
Обновена: 10 авг 2020 22:21 | 10 авг 2020 22:21, Красимир Ангелов
61

Какво може да накара един млад човек, който учи и работи в чужбина, да се върне в България? Отговорите на тези въпроси дадоха студентът по режисура Слав Велков и колегата му, който следва архитектура - Георги Гошев. Младежите са автори на няколкоминутна продукция, която показва духа на антиправителствените протести в страната - "България, промяна".

"Роден съм в Америка, но искам да се върна тук, за да допринеса със знанията и уменията си за развитието на България. Целта на филма ни е да покажем, че в страната ни има смели хора, които ще се борят за промяна и срещу статуквото. Интелигентните млади хора не могат да бъдат употребени. Това, което искаме, е революция на ценностите. В протеста виждаме една битка на ценности - алчност срещу справедливост. Искаме да видим чрез образование, култура и изкуство да мотивираме хората да променят нашата система. Това е целта ни чрез филма, който правим", обясни Велков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в основата на гражданското общество са младите и образовани граждани, които се бунтуват срещу неправдата.

"Със сигурност можем да говорим за културна революция. Виждам го сред връстниците си - те искат ценност, законност и справедливост. На първо място - животът в Ню Йорк е много динамичен. Там всеки си е поставил за цел да успее в нещо. Всеки се се стреми да успее, всеки дърпа своите връстници. Има някаква илюзия в американската мечта, но исторически тя е напълно постижима", допълни младежът в ефира на "Денят ON AIR".

Георги Гошев от своя страна подчерта, че младите хора са движещата сила на сегашните протести и бъдещето на страната ни зависи от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
14
 
! Отговори
некадърността преди 3 години
да се реализира там, където е учил, в ЧУЖБИНАТА
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направило си момчето курсовата работа, по хамерикански ако може да я продаде... Абе да се пробва. Ценности.
6
0
 
23
 
! Отговори
Off преди 3 години
Имаме "добри" примери на такива младежи - Симеон Дянков, Ники Василев, Милен Велчев... Някак си ги дърпа към парите и им е все тая къде ще живеят след 1 година, важното е да направят "сделката на живота си" и да се ометат с парите.
5
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Хайде, ако обичат, да си се върнат, там където са родени(САЩ, Ню Йорк) и дават акъл на американците!Писна ми от такива, дето не знаят какво искат, но реват, че това( тук) не им харесва!
4
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младежите винаги са били двигател на промените!Няма идеална държава!Оттук ще започнем - и ще свършим!Няма да се върнат младите!!!България ще умре като държава!!!И, познайте какво ще стане???!!!България, като територия, през 22-ри век, примерно през 2112-та година, ще бъде "Субект на Руската Федерация"!!!Ще бъде управлявана (естествено!) от внуците на Бойко Борисов - царят на Банкя!!!
3
5
 
12
 
! Отговори
Хей Славчо и Гешка преди 3 години
Айде да си гледате дедото с оранжевата коса и да проверите колко убийства на ден стават при вас и колко милиона да бездомните, и после пак да се явите,а?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без ценности като расова и етническа принадлежност няма как да има продуктивна нация, която да работи за своите интереси. А студентите и учениците са обучени именно срещу тези интереси. Т.е. не виждам нищо хубаво на хоризонта.
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дошли от страната на милионите безработни, седемдесет и пет джендъра и стотици милиарди студентски дългове, да ме научат как се правят нещата. Ами МЕРСИ.