В знак на добра воля освобождават кръстовището пред Ректората

Протестиращите местят палатките си пред Министерския съвет
Обновена: 10 авг 2020 09:23 | 10 авг 2020 08:58, Елка Василева
170
В знак на добра воля освобождават кръстовището пред Ректората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращите пред Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще преместят палатките си пред Министерския съвет, съобщиха самите протестиращи. Те определиха действията си като знак на добра воля. Премахването на палатките започна в 8 часа.

32-ият ден на протести в София снощи завърши с факелно шествие и затваряне на булевард "Цариградско шосе" до спирката при хотел "Плиска".

Още по темата

Другите две кръстовища - това пред Министерския съвет и на Орлов мост, остават блокирани.

Спокойна е обстановката на място тази сутрин, такава е била и през нощта. Хората, които са пренощували нощ на „Орлов мост“, казват, че нощта е преминала спокойно и без провокации. Сега утрото е спокойно. Не се забелязва засилено полицейско присъствие в района.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
30
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ФАШИЗЪМ преди 3 години
ПОМНИТЕ ЛИ КОЙ ПРАВЕШЕ ФАКЕЛНИ ШЕСТВИЯ В ГЕРМАНИЯ- ТА КАФЕВИТЕ ЛИ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ КОГАТО ББ ПОДАДЕ ОСТАВКА...
77
0
 
17
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До ognyanzНаистина употребени ли са тия, които изброи? Отговора е ДА. Иначе нямаше да водим този разговор сега. За съжаление винаги така става.
76
25
 
6
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
За 10 год власт на Бойко България ОСТАНА най-бедната страна в ЕС.За 10 год.Бойко успя да направи България мафиотска страна.Преди него бяхме само корумпирана.Голям успех.
75
3
 
32
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ преди 3 години
И ГОСПОДАТА И ДАМИТЕ ОТ БЛОКИРАНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗНАЯТ, ЧЕ ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ Е ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ И ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ ЗАЕДНО С РЪКОВОДИТЕЛЯ СИ- РАДЕВ.
74
23
 
3
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Браво на протестиращите ! На умрело куче нож извадиха ! Днес Женчо ще подава оставка ! Честито на всички гласували за него . И това ако е диктатор аз съм космонавт !
73
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи махането от улицата определят като знак на добра воля. А окупирането на обществено пространство, улицата, знак на какво е? Демокрацията не е слободия, а ред! Да пречиш на хората да ходят да си изкарват хляба и да се приберат уморени при семействата си, не е протест. Не очаквам от *** друго, освен да cмърди. Но ако не са толкова незрели, колкото изглеждат, ще разберат скоро, че при следващите управляващи няма да има мирни протести, а кръв по улиците.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но ognjanz: важното е да притежаваш изумителна липса на скромност и неподражаема самооценка.
71
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"До Тръгва ли си днес?: В колко часа това, че аз съм на работа и не мога да следя цял ден телевизора..."Ходиш на работа? Долен гербераст! Не знаеш ли че всеки стински българин трябва да лентяйства на кръстовище?
70
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз пък не искам оня миризлив чалгаджия Слави-пъпеша да учавства в изборите,ще протестирам
69
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ИСКАМ ФЕЛДФЕБЕЛА ЗА ПРЕЗИДЕНТ,ГНУСЕН МИ Е
68
0
 
12
 
! Отговори
Кирил преди 3 години
До ognyanzА не са ли били употребени?
67
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щяха да се палят сутринта, сега уж в знак на добра воля - абе смешна история
66
9
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До Анонимен 67: Аз съм от "лузърите".
65
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местят се,защото Боко дава знаци ,че ще си подаде оставката...направи ли го ще отблокираме и другите кръстовища,както и всичко друго в страната,освен съдебните палати...до оставката на каскета...
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЙДЕ КИШКИЛОВА.ДОКОГА ЩЕ ТЕ ЧАКАМЕ?
63
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 69ГЕРБ управляват по-добре от всички преди тях.На кой да отстъпят?На тебе ли?Ти с коя ситуация си доказал, че можеш да се справиш?
62
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Бойко! Само ГЕРБ!
61
0
 
11
 
! Отговори
Кина преди 3 години
До Програмист: О, приятелче, пепел ти на клавишите пу пу пу. Да пази Господ от подобни повторения ! Чак пък толкова ли не сме мръднали в еволюционното си развитие като вид ?!
60
3
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ognyanzНе бих се борил за никаква кауза, защото няма смисъл. Хонг Конг и Тибет като са си още китайски и не са се освободили какво? Да не им е лошо? Гледам си само собствените интереси и мисля само за джоба си, за кефа си и за *** си. А вие там си се изживявайте от палатките на революционери и че нещо променяте. Най-много да свалите ГЕРБ, за да дойде БСП с ДПС, да махнете Гешев, за да се успокоят олигарсите, дето ви плащат и Фигуранта да си сложи негови хора навсякъде. Това ще ви е промяна
59
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На територия, в която улицата диктува обществения ред може ли да има държава? Такава анархия и разсипия и през турско време не е било. Герберите виждат, че не могат повече да управляват, но ще се инатят още. И докога? Да си хвърлят оставките поради неспособност да се справят със ситуацията и да отстъпят на други.Друг изход просто нямат. Герб е история, която ще бъде забравена. Ще остане само разрухата и разсипията.