Експерти за протестите: На улицата е енергията на разрушението

Какво точно изкара хората навън?
11 авг 2020 22:38, Петя Славова
85
Експерти  за протестите: На улицата е енергията на разрушението
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До два-три дни премиерът Борисов ще обяви свои решения, с които смята, че ще успокои хората. Това обяви самият той.

"Това е поредният опит да се отслаби напрежението, да се добута до октомври и предсрочните избори да станат безсмислени. Това е целта на занятието", коментира социологът Кольо Колев в "Денят ON AIR".

Журналистът Юлий Москов изрази мнение, че в момента на улицата е енергията на разрушението.

"Вече месец и няколко дни никой не задава най-важния въпрос. А после? После какво? Тези дни дадоха един парадоксален резултат. Онези, които започнаха цялата кампания, първи загубиха. Те нямат подкрепа. Оказва се, че печелят други, за които в началото не се споменаваше", допълни журналиститът.

По думите му прогнозите, че Слави Трифонов ще стане втора политическа сила, са нелепи.

Според Колев на хората им е писнало от много лъжи и това ги е изкарало на улицата. Той добави, че без съмнение има хора, които играят игрички на протеста, но основната маса не е от това. А причината е нещо, което се е трупало с години.

"Арогантността на управляващите в продължение на години изкара хората на улицата и те не искат да търпят повече", категоричен бе Колев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му дали ще има предсрочни избори, зависи от натиска на протестиращите и поведението на управляващите, но при всяко положение това е краят на ерата на Борисов.

"Няма никакъв шанс това управление да се запази", смята Колев.

Според Юлий Москов страната ни има нужда от промяна.

"Младите са нашето бъдеще. Тази песен я слушах 50 години. Докога така? Не мислите върху това, което говорите", категоричен бе Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуч по време на чума!
21
3
 
17
 
! Отговори
СТРАХ ОТ ЗАКОНА !!! преди 3 години
"Вече няма недосегаеми! Не може затворите да са пълни само със социално слаби и без политическо влияние български граждани. Прокуратурата действа на базата на закона, както в ДАБЧ, МОСВ, ДХК, ГДБОП, така и в АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА" --> Това публично обявено намерениe на ГЕШЕВ, както и НОВИНАТА за приемането на България във Европейския Валутен Съюз, станаха повод и белязаха началото на спонтанните граждански протести оглавени от натресеният ни от Москва и КГБ уж български президент..
20
5
 
19
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Сата НАТОБи ли бил по-конкретен в какво точно се съдържа "арогантността на управляващите:?Ако приемаш отношението на Борисов към БСП в Парламента за арогантно, то какво да кажем е поведението на Президента и БСПарите в Парламента към правителството? И дали има нещо общо поведението на Борисов към тези провокации и простотии на парламентарната група на БСП с управлението, защото управлението на Борисов не е арогантно, а е успешно, с международни успехи и постоянен растеж на брутния продукт.
19
10
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До " Чебурашка"! Абе..." Странджа" това ти ли се и? Изгуби се нещо! Домъчня ни за теб.Скрил си се под нов профил ли? Тоя ГРОЗНИК на снимката от къде го изрови бре? Тонката скучае без теб! -:) Скоро ще сте безработни! Усещате ли?
18
11
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Сата НАТО..... На протеста са гражданите на България..... Напротив на протеста са из мекярите на Божков.
17
11
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До SimvolaПросто са ядосани заради това, че Бойко затвори държавата и си загубиха работата. Търсят начин да извъртят нещата и да го изкарат виновен за "нещо". Все пак той не е виновен за вируса...
16
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бас държа, че след победата на ГЕРБ тези пак ще блокират кръстовища. -------Изобщо не се съмнявай.Комунистическа партия ГЕРБ ще бъде обявена извън закона.
15
23
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Арогантността на управляващите в продължение на години изкара хората на улицата и те не искат да търпят повече------Абсолютно точно казано.Още нещо ще допълня.На протеста са гражданите на България.Против протеста са поданиците на Борисов.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бачо Кольо какъв експерт е,че нещо се обърках? Главата му дрънка като гол кокал в тенджера.Ако стане метеоролог, има по-голям шанс да познае нещо! А най-добре в "Комиците"!
13
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да така е не трябва да се дават оставки сега защото после всеки сополанко ще реши че като легне на улицата и ще сваля правителството.
12
18
 
12
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Президента Е ПРАВ НАРИЧАЙКИ др БОРИСОВ МУТРА! Той както и аз прекрасно помним мутренските времена и групировките след 1989 г! Тогава когато нашумя ОХРАНИТЕЛНИЯТ "БИЗНЕС"! Влезте в нета деца! Там пише всичко! Не си го измислям! Тогава започна и "застрахователният бизнес"! Биеха собственици на магазини за да си плащат таксата "охрана"! ПРИНУДИТЕЛНА РАЗБИРА СЕ! И днес много млади хора подържат тази мутра.И то само защото НЕГО ПОМНЯТ! Ама има такива още които го помним как е ТРЪГНАЛ БЕ ДЕЦА!ОСТАВКА!
11
11
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Ами като погледнем кои са организаторите и вдъхновителите на опита да преврат резултатите не могат да бъдат съзидателни. Е Радев и Мая Манолова и Отровното трио са деструктивни личности, за които е много по лесно да омърсят, омажат, развалят и разрушат нещо, отколкото да направят нещо добро и хубаво, с което да бъдат полезни.
10
10
 
22
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
До 8. Да бе, пич, обаче не може да правим избори през три месеца, само защото някаква групичка хора не са доволни. Бас държа, че след победата на ГЕРБ тези пак ще блокират кръстовища. Ами нали и обратното може да стане. Докога така?
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след всеки напън - запек.българските комунисти в последно време я карат все така.
8
6
 
22
 
! Отговори
Simvola преди 3 години
А всички и гледат злобно повтарят оставка оставка на въпроса защо искат оставки казват имало корупция следва въпрос къде е корупцията следва мълчание и още по злобни погледи. На мен ми приличат на малки деца който чуват нова дума и я повтарят докато родителите не им обяснат какво означава това.
7
0
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Ти прочете ли въобще статията А?!
6
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно казано май вече искам Бойко да си даде оставката. Пак ще им гледаме сеира на всичките хиени и после пак ГЕРБ ще бие защото просто нямат алтернатива.
5
6
 
19
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Айде пак се говори от името на всички. Стига! 5-6 хиляди НЕ СА всички.
4
5
 
22
 
! Отговори
Diana преди 3 години
Интересно за какви много лъжи говори г-н Колев? Такива празни приказки - на пазара! Такова изявление си е чиста пропаганда на БСП - некоректна, неконструктивна, целяща да унищожи човека, не да даде отговор на зададения му въпрос...Колкото до "арогантността" на управлението - отново целенасочена атака! Защото управлението си върши работата и я върши добре, с международни успехи...Може да се говори за арогантно поведение на Борисов към БСП в Парламента - не е лесно да се търпят простотиите на БСП
3
6
 
20
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 5-6 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 15-17 хиляди. В останалото време са 2-3 хиляди дневно. А днес са около 1000 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2500-3000 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София дни наред. Тогава нещата се случват.