Експерти за протестите: На улицата е енергията на разрушението

Какво точно изкара хората навън?
11 авг 2020 22:38, Петя Славова
85
Експерти  за протестите: На улицата е енергията на разрушението
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До два-три дни премиерът Борисов ще обяви свои решения, с които смята, че ще успокои хората. Това обяви самият той.

"Това е поредният опит да се отслаби напрежението, да се добута до октомври и предсрочните избори да станат безсмислени. Това е целта на занятието", коментира социологът Кольо Колев в "Денят ON AIR".

Журналистът Юлий Москов изрази мнение, че в момента на улицата е енергията на разрушението.

"Вече месец и няколко дни никой не задава най-важния въпрос. А после? После какво? Тези дни дадоха един парадоксален резултат. Онези, които започнаха цялата кампания, първи загубиха. Те нямат подкрепа. Оказва се, че печелят други, за които в началото не се споменаваше", допълни журналиститът.

По думите му прогнозите, че Слави Трифонов ще стане втора политическа сила, са нелепи.

Според Колев на хората им е писнало от много лъжи и това ги е изкарало на улицата. Той добави, че без съмнение има хора, които играят игрички на протеста, но основната маса не е от това. А причината е нещо, което се е трупало с години.

"Арогантността на управляващите в продължение на години изкара хората на улицата и те не искат да търпят повече", категоричен бе Колев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му дали ще има предсрочни избори, зависи от натиска на протестиращите и поведението на управляващите, но при всяко положение това е краят на ерата на Борисов.

"Няма никакъв шанс това управление да се запази", смята Колев.

Според Юлий Москов страната ни има нужда от промяна.

"Младите са нашето бъдеще. Тази песен я слушах 50 години. Докога така? Не мислите върху това, което говорите", категоричен бе Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който протестира е червен .
41
8
 
5
 
! Отговори
David преди 3 години
5те тролчета на бокоце, идете за 4 дни на почивка, направо се изгърбихте
40
8
 
9
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Долу Бсп! Импичмънт на Грипен Радефф !
39
6
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Президентът се скриНяма пълномощията да направи каквото и да било. Може само да слезе при протестиращите и да каже няколко думи. Що трябва да се повтаря, че всичко е окупирано от мутри, мутреси и герберасли комунисти дето трябва да се изгонят за да спрат да вредят.
38
1
 
0
 
! Отговори
? преди 3 години
НАТО
37
2
 
4
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 3 години
до Президентът се скриТова опорна точка 1 ли е или 0, т.е. - преди 1 ?Всъщност - няма значение , важното да се леят глynocmu на килограм и крадецът да вика : дръжте крадеца !
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18. Глу.пак, значи мнението на народа на избори няма значение и шепа олигоффрени могат да правят каквото си искат? А бе, кой ви ражда такива?
35
9
 
13
 
! Отговори
Президентът се скри преди 3 години
Президентът се скри в миша дупка. Защо ли е така ? От страх ли е ? Да не би да се изплаши от всенародната любов ? Сигурно *** и Решетников така са го посъветвали...
34
4
 
13
 
! Отговори
Чудех се : преди 3 години
Що никоя от трите големи медии не дава гласа на нормалните работещи хора? Всички са против протеста! Айде Божков ТВ са ясни , ама Нова? Домуса уж целува .... на Бойко. Ама не, той си е човек на Доган. Ами БНТ? Там уж Сузи Дългото бедро е човек на Пеевски( Доган), ама преди беше на Цв.Ваасилев - беше шев на ТВ7 Демек още по. Никакъв шанс за нормалните хора.
33
16
 
3
 
! Отговори
бъркате преди 3 години
Слави ще стане първа политическа сила!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За други незнам, но Фандъкова трябва да посети прокуратурата. Толкова пари на софиянци незаконно бяха дадени на мутрите, че някой трябва да отговаря за това
31
6
 
13
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Фътмако да си подава оставката и да си ходи при спонсора Али Баба Дубайски.
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятай колко са изпаднали метежниците щом са я докарали до червен Кольо :)Пълни лузъри!
29
0
 
13
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Тези " експерти" да си пият хапчетата и да бъдат малко по- смирени
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо един мандат не оставите цял бе не се питам колкото до президента искам да го питам защо по нито една телевизия откакто е почнала пандемията нее дал отговор защо е вбългария тоя короновирус същото важи и за другия тои казва болници доктори но какво се прави сестра му докторка е останалото кои да гледа бизнеса всички еднакви затова пандемията няма край а за да има трябва някои да ни измъкне а тия къде са решения вземат на море с внуци а ние неженените нас кои да гледа а
27
7
 
12
 
! Отговори
Хипихейтър преди 3 години
На улицата са тъпите и мързеливите, които наричат себе си умни и красиви, докато се наливат в градинките и изпиват пенсиите на червените си бабите. Всички *** дружно под земята.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо на всеки мандат на ГЕРБ има протести а къде бяхте на изборите бе другари та сега само митинги и протести кои е мутра че забрани забрани на жени мутри не съм видял докато при вас се едно няма та като не знаете какво е мутра не пишете гладни са да за власт те винаги са гладни е без мен няма даси дам гласа за крадци крали 20 години закрили градовете на севера това ли за разсипници и връзки корупция се едно няма е тя няма да си иде защо ми сетете се
25
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф лека нощ!Спиш ли спокойно!
24
16
 
5
 
! Отговори
Недев преди 3 години
Ако не днес, то утре с комунистите от герб е свършено. Нещо ужасаващо за всички, които са на хранилката. Борил съм се за оставката на Петър Младенов и всичко, което правят сега гербаджиите, е "дежа вю".
23
7
 
21
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Като напредне времето бабикянчетата съвсем изпростяват и смъква нивото на форума. Бъдете здрави и дано утре успеете да се събудите.