Със затворени очи протестиращи искат реакция от Берлин

Движението пред посолството е затруднено
Обновена: 13 авг 2020 14:02 | 12 авг 2020 20:03, Анисия Иванова
156

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

С едноминутно затваряне на очи пред посолството на Германия у нас протестиращи поискаха реакция от Берлин и европейските институции за ситуацията в страната.

“Тъй като от един месец вече има протести, забелязахме, че посолството на САЩ се произнесе в нота към българските протести. Това още не се е случило от страна на Европейската комисия или немските лидери в частност християн-демократическата партия. И решихме, че сега е удачен момент да ги подсетим за това с нашата спонтанна акция, организирана изцяло от граждани, нямаме никакви организации зад гърба си“, каза Павел Божилов, който организира мероприятието във социалната мрежа, пред БНР.

От посолството на Германия в София публикуваха позиция също във Facebook по-рано през деняa в нея се казва, че Берлин не може да се меси във вътрешнополитически дела на България.

Според Павел Божилов обаче корупционните практики при усвояването на европейските фондове са европейски въпрос и това по никакъв начин не е намеса в суверенитета на страната ни.

В проявата участват и много хора, които традиционно протестират под прозорците на властта. Както винаги те посят плакати, повечето от тях са на немски.

Движението пред посолството е затруднено заради протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
3
 
! Отговори
Ниновица ! преди 3 години
Ave Caesar!Ave Boeko! Morituri te salutant!
47
0
 
18
 
! Отговори
Василев преди 3 години
На първият ден стискат юмрук, на трийстия ден стискат очите, на петдесетия ден стискат дупарата, а на стотния стискат на магарето ластика!!!Стига сте стискали селяни прости, раздавайте и вие се раздавайте!Ако бяхте се раздавали и раборихте на 100% лато нямците качествено и ефективно, сега нямаще да имате време за протести, а щяхте да работите и парите сами, щяха да бягат при вас!Животът е жесток, но не е за слепци, отворете си очите!!!Агент Джована Скивоне!ЦРУ!!!
46
5
 
23
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Берлин: Слушайте "Говорить Москва" !
44
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че Германия може да ни помогне. Да прати екипите които разгониха техните протестъри. Хем нашите няма да си цапат ръцете, хем вече имат опит с многократно по големи групи шантавели.Аз съм за.
43
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лека активност се наблюдава в редиците на герберските ***! Явно вече губят опорните точки
42
3
 
22
 
! Отговори
Айнщайн преди 3 години
Глупостта и Вселената са безкрайни, но за второто не е сигурно 100%...Това е причината за тези "протести"... Стадото се води много лесно, когато на последния "етаж" има повече бръмбари отколкото сиво вещество.
41
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става ми тъжно за тези хора.
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестяги със затворени очи молят някой друг да ги оправи. Но не правят сметка, че който ги оправя, той и ги навежда. Тогава оплакванията ще се дават на арменския поп.
39
2
 
6
 
! Отговори
дреме им преди 3 години
на западняците а и са с двойни стандарти за ценности - money first
38
3
 
17
 
! Отговори
1990 преди 3 години
Ако мога да перефразирам един стар лозунг на БСП преди естесвените процеси да унищожат голяма част от електорати им - " Малко сме, Слаби сме!"
37
3
 
13
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Много ми е интересно, протестиращите защо се обръщат за помощ към немското посолство!Аз ще ви кажа, защото смятат, че двигателя на ЕС, който дава и най много пари за еврофондове, поддържа правителството на Бойко Борисов!Немците, които искат България да няма ядрени мощности, и подписа новия пакт за транспорта, при който българските транспортни фирми вонаги ще губят!Селяни прости виуе сте валат,никога няма да надраснете аутсорсинговата орисия, вечно да разчитате и плачете на чуждо рамо!Локи!ЦРУ
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от полезнитеИдиоти на снимката са щастливи да скачат без пари но организаторите им захлебиха доста.
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва нещо ефектно да напарвите,за да велзете в немските новини. Няма да ви отрази цензурата на Меркел така.
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече са отчаяни, очаквам следващата седмица да коленичат и да започнат да се молят на господ.
33
0
 
14
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 3 години
"От посолството на Република България в София публикуваха позиция също във Facebook по-рано през деняa в нея се казва, че Берлин не може да се меси във вътрешнополитически дела на България."Не знаех, че Република България има посолство в София.
32
2
 
22
 
! Отговори
Протестаджия преди 3 години
Ние няма да се откажем, утре ще просим оставки пред френското посолство, вдруги ден сме пред грузинското. Ставаме за смях пред цяла Европа, но какво от това.
31
2
 
14
 
! Отговори
Оооох преди 3 години
мамини златни мискини!Ами объркахте посолството където да плачете!Решетников го търсете в друго посолство,оттам може и Мунч.а ушатий да изкочи,че напоследък някъде се покри!
30
19
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Оставка съд затвор и конфискация на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!
29
5
 
14
 
! Отговори
А. Петров преди 3 години
Тези побърканиМалоумници ни изложиха и пред германците. ПолезитеИдиоти пак се надяват някой да дойде отвън и да ни оправи, както много поколения полезниИдиоти преди тях. Първо трябва прекъснем веригата полезенИдиот-създава-полезенИдиот и оттам нататък нещата вече ще тръгнат към подобрение.