Българи по света организираха виртуални протести

Канадският политик Дейвид Килгур се присъедини към този в Отава
16 авг 2020 20:20, Ния Христова
94

 

Българи в Европа, Съединените щати, Канада и Австралия за пореден ден организират протести, за да изразят подкрепата си към протестиращите у нас. Те имат същите искания - оставка на кабинета и на главния прокурор. А от движението "Не сте сами" отправиха и видео послание, съобщава Bulgaria ON AIR

Само преди часове във Виена се проведе четвъртият протест на българите там. Този път демонстрантите символично завързаха очите си, показвайки недоволството си от мълчанието на европейските институции. Всички там се подписаха в писмо, което ще бъде връчено официално в представителството на Европейската комисия във Виена. А сънародниците ни по света измислиха и нова форма на протест - виртуална.  
 
Инициативата е на българите в Австралия. Канадският политик Дейвид Килгур се присъедини към първия протест на българите в канадската столица Отава. Пред сънародниците ни той изрази учудване, че бивш бодигард е министър-председател на България. Политикът, който е известен правозащитник, е бил у нас в началото на промените през 90-те години. 
 
Традиционно протести на българи в чужбина имаше и през съботния ден. Сънародниците ни в германския град Кьолн излязоха за седми път вчера. В Манхайм се събраха на петия си протест и се заканиха да го правят всеки уикенд докато не бъде подадена оставка. А следващата седмица българи в Брюксел ще протестират пред Европейската комисия срещу "престъпното управление на България".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Айде стига с тея глупости ккакво виртуални протести стига със 5-10 човека на протести а дали е имало протести не се знае защото в чужбина да направиш протест трябва да искаш разрешително а не като при нас не ходят на работа и мързелуват
64
1
 
0
 
! Отговори
Ti преди 3 години
Българите в чужбина, все пак са най-големият инвеститор в страната. Редно е да се зачита техният глас.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите в чужбина са много разнородна група.Безспорно има успели, висококвалифицирани,студенти,по-малко квалифицирани, на социални помощи, сезонни работници и т.н..Който иска да протестира, само че там не можеш да блокираш кръстовища, трябва задължително да си обявил протеста и да получиш разрешително, и протестират в събота и неделя, защото през седмицата работят.А тука аху-иху, оставка и лежане по улиците.
62
1
 
5
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Виртуалните българи да не дават акъл на реалните българи как да живеят в страната си!Тук някой каза да получат виртуална оставка на виртуалните си искания...браво! Соломоново решение!:)
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да живея ще ми определя някой, който не живее и не плаща данъци в страната? Някои не знаят и езика! Издържам социално, здравно и пенсионно родителите му и техните родители! Като прибавим неграмотните и професионално лежащите на социалната система гласоподаватели в България, една партия ще е коректив в "правилната" посока на всяко правителство. Да махнем и тези до 21г. И да видим дали с трици пак ще ловят маймуни по изборите? След като едни 80% решават.......
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези протести са облечени в изцяло тъмни намерения.Това е война на мафиотите, който бяха сраснали с държавата и сега искат да си я върнат обратно.Протеста е мутренски казано накратко.Едва ли тези хора в чужбина го осъзнават.
59
0
 
12
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Тия заслужават и виртуална оставка хо хо хо
58
8
 
9
 
! Отговори
K6 преди 3 години
Вместо да протестирате направете нещо полезно , например може да се обедините и построите болница, никой няма да Ви пречи да го направите
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Истинските въпроси са докога дпс ще съществува като партия в Българския парламент и защо доган още е на свобода..........Докато гласуват българите в чужбина ще е така! Лично аз съм в чужбина от 19 години и не съм спрял да подържам мнението че ние българите от чужбина не трябва да имаме правото да гласуваме за българите в България, защото вместо да изпишем вежди, вадим очи. Айде сега цъкайте минусите и ме сочете че съм предател!
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинските въпроси са докога дпс ще съществува като партия в Българския парламент и защо доган още е на свобода...
55
9
 
6
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Каскетко наи яркия пример за - истински комунист от наи опасните раследва само каквото му нареди - цк Само заради него сьм готов да подкрепя не само - бабикянката ами дори самият дявол ако ще свали сегашните
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На номенклатурчиците от соца, 5% от заплатите им ги даваха в долари,за да си купуват западни стоки от Кореком и безмитните магазини по границата.Отделно безпкатни почивки и екскурзии по соц.чужбина.Вили и терени по море и планини тоже безплатно.От СМК панели уж бракувани по 20 лева и монтаж за жълти стотинки."Взаимообразно" млечни и местни продукти " аз на тебе,ти на мене..."Голямата кражба започна с АПК и помощните стопанства по предприятия.После бандитска приватизация с "лоши" кредити,РМД.....
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите нищо ли не означава, за австралийския Политик?Той, като гражданин на емигрантска страна, би трябвало да знае, че има много велики хора, които в младостта си, са мили чинии.
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 63Всеки обаче си задава въпроса защо сега не са в Русия а в обятията на "гнилия" ЗАПАД?!?!?!?
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това са децата на комундетатааа - там в "лошия" запад харчат Накраденото ! през 1990 г изнесоха България с куфарчета долари и злато !
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61А помниш ли ка се (НЕ) даваше българска изходна виза на безпартиен да пътува на запад?
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деца и внуци на тия които ни направиха част от т.н. соцлагер и чиито предци си вееха междукрачията по запада докато наобикновенитеим се искаше открит лист т.е. ПОЗВОЛЕНИЕ да пътуваш до Петрич например!Аз това си спомням от детските години ПРЕЗ 80-тте,не през 50-тте на 20 век!От град Кресна започваха проверките а Кресна е на около 40км.до Гърция и 60км до сега Северна Македония тогава Югославия!АРЕ РЕСТО!!
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Какъвто им бе социализЪма,такъв им е и капитализЪма на червените каскети......Слушали, милиционери, валутни корекоми, валутни аптеки към правителствена болница, некачествено българско производство може би с малки изключения ако е за износ, нагаждачество, връзкарство, подлизурковщина, лицемерие, завист, простотия, мизерия и безхаберие.
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Папагалите мизерстват в палатките за жълти стотинки,а някои другари се припичат на лазурни острови под палмите😴
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за спуканата тръба във варненското езеро ли са ви виновни българите в чужбина? Странно, те не са изпълнителите на проекта но са им удържали от данъците за това!