Българи по света организираха виртуални протести

Канадският политик Дейвид Килгур се присъедини към този в Отава
16 авг 2020 20:20, Ния Христова
94

 

Българи в Европа, Съединените щати, Канада и Австралия за пореден ден организират протести, за да изразят подкрепата си към протестиращите у нас. Те имат същите искания - оставка на кабинета и на главния прокурор. А от движението "Не сте сами" отправиха и видео послание, съобщава Bulgaria ON AIR

Само преди часове във Виена се проведе четвъртият протест на българите там. Този път демонстрантите символично завързаха очите си, показвайки недоволството си от мълчанието на европейските институции. Всички там се подписаха в писмо, което ще бъде връчено официално в представителството на Европейската комисия във Виена. А сънародниците ни по света измислиха и нова форма на протест - виртуална.  
 
Инициативата е на българите в Австралия. Канадският политик Дейвид Килгур се присъедини към първия протест на българите в канадската столица Отава. Пред сънародниците ни той изрази учудване, че бивш бодигард е министър-председател на България. Политикът, който е известен правозащитник, е бил у нас в началото на промените през 90-те години. 
 
Традиционно протести на българи в чужбина имаше и през съботния ден. Сънародниците ни в германския град Кьолн излязоха за седми път вчера. В Манхайм се събраха на петия си протест и се заканиха да го правят всеки уикенд докато не бъде подадена оставка. А следващата седмица българи в Брюксел ще протестират пред Европейската комисия срещу "престъпното управление на България".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аз 31Смешници! Когато дойдете да живеете в България, тогава имайте претенции към управлението!Абсолютно се съгласявам с теб! Ние българите от чужбина би трябвало само да наблюдаваме, да исказваме мнение но и да не се месим в статуквото на България. Така печелят анти-българските патии като ДПС!
24
3
 
15
 
! Отговори
Тоягов преди 3 години
Студентите в престижни университети са предимно на платежоспособни другари,сиреч с наши мъни.Те напират " младите" да ни довършат.Само че,запада мъни нема да даде на провалила се уродлива партия БСП,защито им ядоха попарата- корупция по учебник.
23
5
 
20
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Смешници! Когато дойдете да живеете в България, тогава имайте претенции към управлението!
22
6
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Протестите в чужбина се организират от децата на комунистите,чиято цел е да падне правителството на ГЕРБ и да дойдат те,за да ни яхнат,по схемата на родителите им,които ограбиха държавата.Не напразно искат оставката на Гешев,за да се прекрати съдебното преследване за криминалният преход!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Абе вие освен миене на чинии друга професия не познавате ли ? Друго нищо ли не можете ? За да предполагате, че и в чужбина има само такава професия......С повечето купени дипломи в България за какво друго да бленуват??????:))))))))))))))))
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23Той чуечеца си представя, че живеещите в чужбина са еднакви, както и живеещите в България са еднакви....То се вижда пределно ясно къде се шири простотията и къде зацикля. България не можеш я би по "коньовичарски точки"! :)))))))))))))))))
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
haha... някви хора в Отава протестират срещу прокурора... чуудоооо!!! То вярно, че са там да мият чинии, ама чак пък толкова са зле?
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16За интелектът на младите българи в чужбина може да се съди по това че пълнят залите при турнетата на Слави в чужбина.....Това не е съвсем вярно. Зала за 5000 човека не представлява мнозинството млади българи в чужбина камо ли пък тези родени преди 30 години извън България.Селияндуристанци ще има винаги в чужбина, с тази резлика че живота извън БГ им стерилизира просташкия манталитет с над 70%.Контролът е на ниво за разлика от България, където всичко се интелектуализира по ганювски
17
0
 
12
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
ти не се ли сещаш че мартенските родители на тези хубавици не им диктуват какво да правятразбира се и с пари от Божков ги мотивиратили смяташ че Божков няма връзка с мутрите у нас
16
14
 
2
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Е как Божков знае кой къде е в чужбина за да им плаща по 50 лева З протести. Опорките на Каскета издишат май а
15
3
 
8
 
! Отговори
ужас !!! преди 3 години
МИЛИАРДИ виртуални българи, във виртуалното пространство. Мрежата е безгранична и попива всичко.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За интелектът на младите българи в чужбина може да се съди по това че пълнят залите при турнетата на Слави в чужбината не се чудете от това че 10тина протестиратте краставите магарета през 9 планини се надушват за. протестизер Божков е подкрепил този които ги е организирал
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Неграмотнико, там има съдомиялни машини и отдавна няма миячи на чинии........В държавата на омоталите се с байрака не вярват че взимаш пари на час за да пускаш машина! Те си мислят че търкаш с парцала и гюдерията както е "модерно" при тях! (Е, не при всички де) :))))))))))))))))))
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14, там има съдомиялни машини и отдавна няма миячи на чинии.
11
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11На територия на БГ не може да си намериш добра работа, ако не се кланяш на ГЕРБ. Нито да започнеш бизнес. Затова - в чужбина...........В България да работиш като цяло си е чиста робия, няма Герб, няма БСП, всичко е БКП!
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да протестират и да не протестират Великото Народно Събрание ще си каже тежката дума! Все пак, това е положителното което постигна протеста, за което аз лично се съмнявах че ще се получи. България има нужда от рестарт така че натиснете копчето!
9
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На територия на БГ не може да си намериш добра работа, ако не се кланяш на ГЕРБ. Нито да започнеш бизнес. Затова - в чужбина.
8
2
 
19
 
! Отговори
да нищо ново преди 3 години
колко са тези млади глуповато 10 тина а колко са българите в брюксел поне 5000като се върнат в България след като изхарчат парите на татковците ще заплачат че са недооценени
7
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млади, умни, кадърни, близо 2 милиона българи са по света. Проклето да е управлението на тази държава.
6
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Събрали се 10 мияча на чинии и скучаещи студенти, дето учат там с крадени от нас пари и подкрепят ***. Айде, стойте си там, щом тук за нищо не сте ставали и сте отишли на мекото!"Що не излезеш да пребиеш някой за джобните му, а се напъваш мисловно?