Д-р Симидчиев: Скептичен съм към руската ваксина срещу коронавирус

Ваксината е единственото решение в борбата с COVID-19, смята той
Обновена: 16 авг 2020 16:29 | 16 авг 2020 16:29, Ния Христова
210

Ваксината е единственото решение в борбата с COVID-19. Оксфордската дава много повече надежда. Това каза за предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR пулмологът д-р Александър Симидчиев.

"Важно е да се сложат на везната плюсовете и минусите от прилагането на ваксината. Важно е да се знае, има ли странични ефекти. Работи се добре по въпроса, съкращават се срокове, аз бих си сложил от тази ваксина. Скептичен съм към руската разработка", допълни той.

Д-р Симидчиев не смята, че има втора вълна у нас, а по-скоро вирусът си е сред нас и заразява според поведението на хората.

"Ако имаме промяна в заразността тя не се дължи на мутация на вируса, а на нашето поведение", заяви пулмологът.

Той изрази оптимизъм за есента, когато се очакват и грипни вируси.

"Хората вече са наясно как можеш да се заразиш с коронавирус и съответно да се пазиш - дистанция, носене на маски, дезинфекция. Тези мерки влияят не само на COVID-19, но и на всички респираторни вируси. И есента може да е много по-лека в сравнение с минали години, ако ние спазваме тези мерки. Освен че сме добре информирани, протоколите на лечение вече са по-добри. Не предвиждам някаква апокалиптична есен, но не трябва да намаляваме бдителността си и да спазваме нужните мерки", допълни д-р Симидчиев.

Вижте разговора с д-р Симидчиев във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
4
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Лоша, хубава истината е че на запад се посраха от това, че ще изтърват баницата и голямата лапаница! На запад освен парите нищо друго не ги интересува и сега предсказуемо си плюят и ще продължават. Лоша или не, ще решават компетентни експерти от СЗО, а не платени журналисти, които си лягат с правилните хора или псевдо разбирачи!
140
3
 
9
 
! Отговори
АА преди 3 години
НИКОЙ ГО НЕ ПИТА ЗА ВАКСИНА НЕКА ТОЙ НАПРАВИ
139
8
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До фармацевтКолкото русофила е български патриот, толкова и ти си фармацевт. Има стандарти при изработване на ваксини и за тяхната валидизацията. Русия не е минала през фаза 3. И от колко години я разработват тази ваксина както пишеш? Ако са години значи те са създали вируса, такава е логиката.
138
6
 
11
 
! Отговори
фармацевт преди 3 години
До Чебурашка Драго ми мъниче,едно лекарство според медицинската етика не излиза на пазара без да е минало години па проверки , проби и изследвания, ако някой си мисли че руската ваксина е продукт на работа за месеци ,жестоко се лъже.
137
6
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До лекар пенсионерДобре, че си се пенсионирал, защото много можеше да навредиш.
136
4
 
11
 
! Отговори
лекар пенсионер преди 3 години
До до Кухорашка В момента България ползва западни ***, които имат толкова малко лекарствено действие и много странични действия
135
5
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До принципАми той казва същото, което си написал ти бе приятелю:" Важно е да се сложат на везната плюсовете и минусите от прилагането на ваксината. Важно е да се знае, има ли странични ефекти". Ама ти си прочел само заглавието и като Матросов се хвърля да защитаваш матушката си.
134
5
 
3
 
! Отговори
до Кухорашка преди 3 години
Прочети статията,,Русия може да достави инсулин на България" и тогава пиши глупости,***.
133
3
 
7
 
! Отговори
принцип преди 3 години
Едно лекарство е приложимо и полезно, когато лечебното действие е по-голямо от страничните и вредните действия.Цената за производство е сравнително ниска и има бързо действие! Всичко друго е алабалистика като на този безполезен лафчия!
132
5
 
7
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 3 години
В РУСИЯ ОПИСВАТ ЗАБОЛЕВАЕМОСТ ОТ КОВИД19 ОЩЕ ПРЕЗ 2003 Г.ПРИЛАГАТ ЛЕЧЕНИЕ С ПРЕДНИЗОЛОН И ОЩЕ НЯКЪКЪВ МЕДИКАМЕНТ...ВСИЧКИ ДРУГИ МЪЛЧАТ.НАЙ ВЕРОЯТНО И ОТ ТОГАВА Е ЗАПОЧНАЛО РАЗРАБОТВАНЕТО НА ВАКСИНА.....ЗАТОВА СА ПЪРВИ...А ЗАПАДА ГО Е ЯД ЧЕ НЯМА ДА ПРИБЕРАТ МИЛИОНИТЕ...
131
5
 
10
 
! Отговори
имахме образование преди 3 години
Непосредствено след промяната интервюираха американски ученици за Европа и съветски и чешки ученици за Америка.Идея си нямате какво невежество бяха американците.Дори не знаеха къде е България.Мислеха,че е Турция.Няма значение кой първи е произвел ваксина.Важно е да помогне на човечеството.Не политизирайте здравето и не бъдете пристрастни.
130
3
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До до142Мантрите ги повтаряте русоробите. И ако метяхте и се интересува те щяхте да знаете, че в Русия дори един качествен инсулин не могат да произведат и диабетиците правят чудеса за да си набавят так в от западни производители.
129
8
 
7
 
! Отговори
до142 преди 3 години
Прав сте!Тези хора повтарят като мантра всичко ,което говори запада.Не четат,не се интересуват.Като зомбирани са.Готови са да купят и ***,важно да е с американски или английски етикет.Да ви светна.Малко слсд промяната дъщеря ми ,която беше ученичка в 11клас в СМГ си пишеше с момче студент 2 курс в Оксфорд.По математика учеха това,което учеше дъщеря ми в СМГ.После съсипаха нашето образование седесарските умници,които копираха американската образователна система,която за нищо не става.
128
6
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До жалки нищожестваИзобщо не се мъчат да помогнат а да си направят пропагандата. До сега е известно, че тази ваксина дава 144 нежелани ефекта. Едва 25 %от руските лекари смятат да се ваксинирам с нея а 20% биха я препоръчали на близките си. Но ти, понеже си от тези индивиди, които сляпо се прекланя пред всичко руско и съветско можеш да се ваксинираш с нея всеки месец.
127
7
 
9
 
! Отговори
жалки нищожества преди 3 години
Аз бих си сложила руска ваксина.Хората се мъчат да помогнат.Писна ми от тези мръсни ***,за които всичко руско е лошо.Ако беше американска нямаше да си скептичен,нали?От злоба ще умрете.Има поръчани един милиард дози от първата,а вие лайте като кучета.Чакайте чинно американска оли английска .Да не молим после за руската.Какво ли ще говорите тогава.
126
6
 
7
 
! Отговори
руската работа преди 3 години
Миньори си разказват виц във филма"Чернобил" : Какво е това, дето е голямо като къща, харчи 20 л гориво на час и реже ябълките на три части? Отговор: съветска машина за рязане на ябълки на четири части.
125
6
 
17
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Естествено че ще бъде скептичен, защото е Руска ваксина, а не Американска. Оксфордската още не е обявена, но той вярва повече във нея. Пореден платен манипулатор.
124
8
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен... чве цялата русофобска *** е с мозъчниРусофоби няма. Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
123
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не е произвела нищо качествено никога!А сега изведнъж много напреднали се изкараха ;)Помните ли робота от Русия с човек в него ...?!Е, такава иззмамна им е цялата работа на тези :)))
122
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гасподин Самунов, излагате се.