Новите случаи на COVID-19 у нас 90, трима са починали

Излекуваните на последното денонощие са 47
Обновена: 16 авг 2020 09:48 | 16 авг 2020 07:05, Красимир Ангелов
98
Новите случаи на  COVID-19 у нас 90, трима са починали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 90 са новите заболели от коронавирус през  последното денонощие, показват данните на националната система.

Направени са 2745 PCR теста.

Така общият брой на заразените от началото на пандемията у нас е 14 333.

Към настояща дата в болница се лекуват 811 от заразените, а в интензивни отделение са настанени 55 човека.

Трима от заразените са починали вчера и с това общият брой на жертвите достигна 495.

Излекуваните за последното денонощие са 47 и общият им брой вече 9161.

По области най-много нови случаи има в София-град – 17, следва Благоевград – 14 и Пловдив – 12. В Силистра и Плевен има по 8 нови случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И по тази тема се активираха Божковчетата и червенушките.Лично някой му бил казал от друг град.Абе може ли такава простотия , бе.Една гънка мозък ама им плащат добре сигурно.Божков да ви смени слоганите поне.
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, просто не е окей да се тръбят умрелите само от една болест. Манипулативно е. Освен това е и абсолютно излишно и безсмислено.
78
3
 
5
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Мангъров не беше прав, защото 1/во каза,че коронавирусът е като грип и е сезонен, 2/ро каза,че коронавирусът ще изчезне юни месец. 3/то каза,че няма значение дали има мерки или не, но се доказа от Швеция,Норвегия,Дания,че там където имаше строги мерки има в пъти по-малко заразени и починали. Доц,Мангъров каза,че има групов имунитет и затова трябва 70% да се срещнат с вируса, и това не позна, едно,че при поне половината и повече хора имунитетът е нетраен и не може да има групов,а и заразени са ***
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хитър Петър Ами по-малко ще са дори,щото ще са с още по-малко тестове. Това обаче не означава,че заразените са по-малко,а че се правят по-малко тестове. Иначе процентът е между 3% и 4,5% заразени. Не знам СЗо какъв ти е проблема с тях, но починалите от този вирус са над 700 000 човека по света и са повече от всеки грип.
76
2
 
4
 
! Отговори
Малко по-полека преди 3 години
Рак,инсулт, инфаркт,птп не са заразни. Странно лекар да пише това. Имало го,ами ако пуснем Ебола и да чакаме естествения подбор как ти се струва. То е лесно като не си заразен и не изкарваш тежко болестта да се правиш на философ кое го има,кое е естествен подбор.Както знаем на чужд гръб и 100 тояги са малко, нали ти си си жив и здрав , лесно е да философстваш за естествения подбор.
75
7
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Колко хора днес умряха от рак, инфаркт, инсулт, ПТП?! ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ НЕ Е ПОЛЕЗНА НИКОМУ. СПРЕТЕ! Само допълнително подтискане хората. Има го, някой се заразява, някой не, естествен подбор се нарича. Ще отслабне силата му когато премине през повече хора. Ако пуснете само антитела, IgG, ще се докаже колко хора са го изкарали без да знаят. Но това не е угодно на хората, които черпят дивиденти от ситуацията. Друго си е РСR, хем скъпо, хем неточно за РНК вируси, хем угодно.
74
0
 
1
 
! Отговори
До 72 НЕКОЙ преди 3 години
Лабораториите които имат СЕРТИФИКАТ и ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС и ПРАВА вкарват поименно информацията в Информационния портал до 24.00 на деня и в 00.00 часа на следващия ден се получава бройката за положителните тестове и отрицателните тестове на излекуваните.Ако лабораторията няма сертификат ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ тестове се пращат до определената за тях лаборатория за потвърждаване.Ако лабораторията няма електронен подпис и права праща всички резултати за вкарване в Портала на друга лаборатория или РЗИ София
73
5
 
7
 
! Отговори
Хитър Петър преди 3 години
Това число 90 е от събота, неделните ще излязат утре, би трябвало да са по-малко дори! Незнам до кога ще ни съсипват живота, но определено СЗО са абсолютни престъпници. Дори нямат медицинско образование.
72
1
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До НЕКОЙ 72Чети постовете на "вирус,а?" - 10,11,12,15! Това може да е една от конспирациите! Сигурно има и други!
71
1
 
2
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
А ...се крие. Много яко се крие.
70
1
 
6
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
Абе разбирам защо заразените са по-малко в неделя - все пак и лабораторните лекари трябва да почиват.Не мога да разбера обаче защо през уикенда умират по-малко болни. И смъртта ли почива в неделя?
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите действат по татовите принципи ! Облъчване, облъчване и пак облъчване
68
4
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Защо PCR теста в България е най-скъп?В цял свят е до 50лева тук 120.Всеки ден държавата плаща 500 000 лева за тестове.Яко се краде и тук!
67
1
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До До 65 Querty: Тестът ми е утре, понеделник. От 10:20 часа. Във вторник ще съм статистическа бройка. Мисълта ми е, защо тестът трябва да отиде в село София?! И защо тестът ще наподобява вземането на проба за митохондриална ДНК.
66
6
 
5
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Къде е Муфтаджийски, къде е Кунчевия?! Напазаруваха ли се яко, ама яко?! Гатес плати ли им здраво, ама здраво?!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Катимай отдавна не са те ваксинирали с кожена инжекция.Това ти е проблемът, не коронавируса.
64
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прибирайте ги малко тези трупове от улицата ...не можем да се разминаваме от тях!ООН да хвърли малко палети с чували за трупове, че са на свършване.
63
12
 
7
 
! Отговори
Кати преди 3 години
Ох цялата треперя от вълнение ,искам да съм първата ваксинирана в България .Бих си продала апартамента само за да получа заветната ваксина !Ще направя дори услуги без ръце на г-н Гейтс ,че толкова много ни помага ,той за нас е филантроп,Бог ,гуру и спасител .Благодарим ти Бил Гейтс ,че те има и твоите ваксини ще спасят света !Ти си спасителят на света!
62
1
 
1
 
! Отговори
До 65 Querty преди 3 години
Ето 50НЕКОЙ е писал че в вторник има час в лаборатория.Лаборантите ако нямат електронен подпис изпращат информацията на РЗИ, където обработващ информацията с електронен подпис я вкарва в Информационния Портал за корона вирус.Оттам МВР, МЗ РЗИ имат информация ПОИМЕННО за хората с ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ и тези които са БЕЗ СИМПТОМИ подлежат на 14 дневна карантина и се проверяват от МВР и РЗИ а тези с симптоми при обаждане се прибират в най близката болница за лечение.От Портала ти виждаш само БРОЙКИТЕ
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТЕРОРИСТТи да не си друсан или пиян, бе? Или пишеш от психиатрията? Нещо смисъл няма в драсканиците ти.