Доростолският митрополит Амвросий почина от коронавирус

Той прекара 18 дни в болницата в Силистра
18 авг 2020 17:30, Нели Христова
72
Доростолският митрополит Амвросий почина от коронавирус

Доростолският митрополит Амвросий е починал днес, съобщиха от Светия синод. Той бе приет в МБАЛ-Силистра със симптоми на коронавирус и се лекуваше от заболяването, но то го погуби. Осемнайсет дни той бе в инфекциозно отделение на областната болница, след откриването му на зараза с COVID-19. Вчера е бил преместен в специализираното отделението, където се приемат интензивните случаи с коронавирус.

"С дълбока скръб известяваме, че днес – 18 август 2020 г., след тежко и продължително боледуване се престави в Господа Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий", пишат от синода.

"Призоваваме всички православни християни да насочат своя взор в искрена молитва към Бога, Който да настани душата на преселилия се от нас Доростолски митрополит в селенията на праведните.

Съобщаваме, че съгласно чл. 84, ал. 1 от Устава на Българската православна църква – Българска Патриаршия, Св. Синод в пълен състав ще се събере своевременно на свое извънредно заседание и ще определи дата за опело и погребение след запознаване със Съобщението на вдовстващия Доростолски епархийски съвет, както и ще назначи Наместник на овдовелия Доростоски епархийски престол, който канонично да ръководи делата на епархията до избор на нов Доростолски митрополит.

Отново сърдечно се обръщаме с чувства на искрени съболезнования преди всичко към близките, всечестния клир и благочестивото паство на овдовялата Доростолска епархия и подновяваме призива си за сърдечна молитва за упокоилия се непрежалим епархийски митрополит и синодален архиерей.

Бог да прости Доростолския митрополит Амвросий и да го приеме в селенията на праведните!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Вероятно познаваш, но са без много симптоми.
20
4
 
10
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
Аз пък познавам - двама спортисти /баскетболист и футболист/, както и един бизнесмен!Това че ти не познаваш, не значи, че го няма!
19
13
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Сигурни ли са, че митрополитът е починал от коронавирус? Не познавам нито един болен от корона, още повече починал от корона.
18
2
 
15
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Ще узнаеш, бъди абсолютно сигурен. И аз така като теб говорех, но вече имам близък приятел болен! На 45г. е! Моля се да се оправи!
17
14
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
Един не познавам с ковид нито съм чул някой да познава. Отдавна трябваше да съм чул някой познат или аз да съм заразен. Или може би вече съм го изкарал.
16
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 7По писанията ще да е една/един от ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена!Тия са на всяко гърне мерудийка! Само да има и нещо с коронавирус!
15
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ЕстетЗлатено, ти ли си?! Пак ли пращаш непознати на място, където няма да ги допуснат!?
14
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целуват иконите, кихат, кашлят един в друг...
13
7
 
19
 
! Отговори
Естет до 8 преди 3 години
Аз разбирам от C#, JavaScript и Python!И смятам, че лекарите разбират от работата си!Смятам, че мога да се доверя на мои приятели лекари от Пирогов, ВМА, Александровска и ИСУЛ!Защото те са учили поне 8 години затова и продължават да учат всеки ден!На лекарите ли да вярвам или на безделници, на които все някой друг е виновен, че не са постигнали нищо в живота си!Ако не вярваш, мога да те уредя за доброволец в COVID отделение...и без това хората недостигат!Съгласен ли си?
12
5
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Разбира се, тези 78 години нямат нищо общо със успението му!!!
11
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
На 78 години! Бог да го прости!
10
2
 
7
 
! Отговори
Юсуф помака преди 3 години
Божията воля!
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в свят на лъжи и измама. Начело с Бойко.
8
9
 
6
 
! Отговори
Протестер преди 3 години
Без маска. Ами ами ... конспирация, никва корона.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естет, ти разбираш от корона вирус, така ли? Хахаха, смешни сте бе, хора
6
16
 
19
 
! Отговори
Естет преди 3 години
В цял свят има вирус, само в България няма, според редовия българин!Според форумните вирусолози, завършили средното си образование с подаръци и компромиси от страна на учителите! Но те от вируси разбират, да...Нищо чудно, че този народ го управлява вече 10 години онзи еднокнижник от Банкя...Лека му пръст на отеца!
5
18
 
8
 
! Отговори
ИвайлоЦар преди 3 години
Докторите много мразят свещеници. Може да са му помогнали. Помните как се заядоха на Великден.
4
14
 
9
 
! Отговори
Тодор преди 3 години
Я да не лъжете Бог да го прости митрополита ама със сигурност не е починал от корона вирус
3
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аутопсия има ли? Ако не, по-добре си сгънете лъжите за К19
2
4
 
28
 
! Отговори
Гурбетчия преди 3 години
Светла му памет на отеца!Беше ерудит, човек с харизма!А в Силистра да се замислят какви правила спазват...Разграден двор, като навсякъде в България...