Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест

Кметът на София призова да спазват Закона за събранията и митингите
18 авг 2020 19:30, Нели Христова
511
Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова отново организаторите на антиправителствения протест в столицата да спазват Закона за събранията и митингите и да подават уведомления към общината за да реагират адекватно органите на реда, предаде БНР.

"Тогава и общината, и полицията ще знаят маршрутите и ще могат да реагират адекватно, така че да не се стига до хаос и още повече - до агресия между гражданите. Това, което се случи снощи на кръстовището при румънското посолство, минава границите на мирен протест. Отношението към децата на задната седалка показва колко зрели сме като общество и каква е посоката, в която вървим".

Трима души бяха задържани, след като нанесоха щети на лекия автомобил на жена, която се опита да премине през кръстовището.

Междувременно протест на граждани в защита на майките и жените от агресия е обявен за 21 часа тази вечер в района на кръстовището на Румънското посолство.

Организаторите на проявата са заявили желанието си да протестират в общината заради това на място ще има и полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
13
 
21
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
Б. Тъй като на мястото на незаконната блокада имаше репортерски екипи и на ТРИТЕ тв- БНТ, НОВАтв и бтв- то престъпниците не успяха да скрият деянията си и те бяха записани от началото до самият им край, от ТРИТЕ репортерски екипа. Това означава, че са налице достатъчно данни относно съставомерността на определени лица от "протестиращите", на описаните в НК деяния.
6
11
 
34
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
Странно защо в такъв случай, след твърденията им, че имало други протестиращи с ПРЕМАЗАНИ ОТ МПС-ТО КРАКА, НЯМА НИТО ЕДНА ЖАЛБА в МВР или в прокуратурата с достатъчно данни, доказващи истинността на това твърдение.
5
9
 
23
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
вътрешноквартални улички, които са разрешени за движение с МПС и да ги използва, за да се придвижи до крайната си дестинация.3. Агресията на глутницата престъпници и техният криминален манталитет, са много показателни:А. С цел оправдаване на собствените си незаконни действия, внушават в обществото, че ЖЕРТВАТА Е ТЕРОРИСТ, а те- терористите- са жертви.
4
15
 
25
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
2. Предвид т.1 , МПС-то , което е потрошено, се е движило НАПЪЛНО ЗАКОННО по пътното платно на бул. Ситняково. В нито един нормативен акт- КРБ, РКС, решения на ЕСПЧ, ЕС законодателство и българското национално право, не се вменява като задължение на гражданите да владеят ТЕЛЕПАТИЯ, за да знаят, кога, в кой отрязък от денонощието, на кой болен мозък ще му хрумне да окупира незаконно някое от ХИЛЯДИТЕ кръстовища- публична общинска собственост- на територията на Столична община. НЯМА КАК човек веднага да реагира, да е факир по логистика, да започне да преравя картата на София, за да знае малките
3
12
 
22
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
1. Никой не може да черпи права от неправомерното си поведение. Съгласно изявлението на МВР от тази нощ, окупацията до Румънското посолство на 17.08.2020 г. , между 21:45 и 23:00 ч. е НЕЗАКОННА и това е причината МВР да НЕ отклонява движението, да НЕ "пази" "правата'" на незаконните окупатори и да ОСТАВИ НЕПРОМЕНЕНО ДВИЖЕНИЕТО по бул Ситняково.
2
35
 
18
 
! Отговори
Кво? преди 3 години
На тая майка трябва да и вземат книжката и да я съдят за тероризъм!!! Само терористи могат да карат срещу тълпа от хора!!! Съд и затвор! Терористка! Никаква майка не е това! Да минеш през тълпа от хора е чудовищно!!!
1
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма диктатура, свалена с мирни протести.

Спонсорирани публикации