Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест

Кметът на София призова да спазват Закона за събранията и митингите
18 авг 2020 19:30, Нели Христова
511
Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова отново организаторите на антиправителствения протест в столицата да спазват Закона за събранията и митингите и да подават уведомления към общината за да реагират адекватно органите на реда, предаде БНР.

"Тогава и общината, и полицията ще знаят маршрутите и ще могат да реагират адекватно, така че да не се стига до хаос и още повече - до агресия между гражданите. Това, което се случи снощи на кръстовището при румънското посолство, минава границите на мирен протест. Отношението към децата на задната седалка показва колко зрели сме като общество и каква е посоката, в която вървим".

Трима души бяха задържани, след като нанесоха щети на лекия автомобил на жена, която се опита да премине през кръстовището.

Междувременно протест на граждани в защита на майките и жените от агресия е обявен за 21 часа тази вечер в района на кръстовището на Румънското посолство.

Организаторите на проявата са заявили желанието си да протестират в общината заради това на място ще има и полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
23
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
До 18- няма да се метна- адвокат съм и давам ПРОФЕСИОНАЛНОТО СИ ПРАВНО АПОЛИТИЧНО становище. На "протестърите" някой им промива мозъците, че ВСИЧКО, което вършат е законно, докато обективната действителност е друга- ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВЯТ ПРЕЗ ТЕЗИ 41 ДНИ "ПРОТЕСТИ", Е НЕЗАКОННО и за това НИКОЙ не е длъжен да пази техните права- напротив-н МВР ТРЯБВА ДА ПАЗИ ГРАЖДАНИТЕ ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите за какво получават заплати?! От вашите пари. Аз не съм местен данъкоплатец
25
19
 
6
 
! Отговори
Какви ги говори ББ преди 3 години
Може ли премиер да се държи спрямо президента толкова грубо: не като нормален и що годе културен човек, а да заявява, че РР е оцапан до шията! Господа евродепутати, обявете в ЕП какви пошли думи използва пожарникарят! Да знаят ръководителите на държавите от ЕС какъв колега си имат!
24
9
 
23
 
! Отговори
Нетърпимо вече преди 3 години
Това просто не се търпи вече извинявайте!Тези протестиращи са едни осверипели животни, които не спазват никакви закони и са си повярвали, че са велики и над всички закони и правила! Това е анархия и беззаконие, и се търпи от органите на реда!
23
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами и твоето упраление Юрданке мина всякакви норми на нормално такова, да ти припомняме ли графа, сградите на артекс, кражбите от строежа на метрото, десетките корупционни строежи купените гласове от р..омските махали, нямаш думата изобщо...
22
15
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Божеее,на лицето на тая е изписано:-"Аз съм ограничена,безидейна,но упорита"..И друго:-самата Тиква е наредил на държанката си,изживяваща се като "кмет на столицата", да не предприема драстични мерки,защото негодуванието на хората е толкова силно,че една грешна стъпка на кметицата ще превърне това негодувание в ярост.За това сега се правят на "благи,търпеливи и уважаващи протестиращите"..С други думи:-Гербопасмината е ДО СТЕНАТА!..ЕДИНСТВЕНО УМОРАТА на хората може да ги спаси..ВРЕМЕННО..
21
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев руши държавността и социалният мир подкрепяйки незаконни окупация на кръстовища в столицата под мотото "Закона не е Закон защото Конституцията е над него и Конституцията не е Конституция защото не писана от мен"
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В историята няма случай когато тиранин си е отишъл доброволно от властта. Дано не се случи нещо лошо защото пак властта ще се възползва от страданието на хората.
19
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Фандъкова,с призиви нешата няма да станат. Терористи не се призовават,те или се вкарват в затвора или в краен случай се ликвидират.Така се процедира в целия цивилизован свят.Това снощи си беше опит за убийство на жена и двете и малки деца от тълпа озверели терористи.Полицията трябва да ги арестува всички,не да ги призовавате.
18
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се заведат дела срещу полиция и жандармерия за умишлено бездействие и осигуряване на комфорт на тези протестиращи-терористи!
17
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данче, а теб какво те чака, падне ли Бойко... Ако махнат Гешев, поразчистят прокуратурата и сложат наистина читави прокурори, ще излезеш от Сливенския след поне 30 г. Лошото е, че нанесените от теб щети на града след това ще ги търпят цели поколения, а окрадените пари надали ще се върнат.
16
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до някоя-сиЩо не вземеш да се метнеш от високо някъде?!Светът може да продължи да съществува и без теб!!!!!
15
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше диктатура на всичките 40 човека от протестите щяха да са им счупили ръцете и краката и после да цепят камъни.
14
25
 
24
 
! Отговори
Фандъкова преди 3 години
На последните избори е избрана с фалшификации на втори тур. Участва активно в пълненето на чекмеджетата на толупа. На много хора им е направили впечетление, че в София се преувеличава нарушеният трафик за 3-4 кръстовища в целият град, който е 2 млн. На жената държала се нагло, само ще кажа, че детето я е спасило да не я извадят през прозореца. Фандъкова, ако знае колко е мразена ще се гръмне. Защитава милиардер. В София се краде безогледно от всичко.
13
11
 
16
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
"....Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града. Заради КАТЕГОРИЧНИЯ ОТКАЗ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР НЕ ОСИГУРЯВА провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища...."
12
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това никога не е било мирен протест а терор над столичани. А това, което отдавна трябваше да се случи са гумени куршуми!
11
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА Фандъковааааа!!!!!
10
14
 
33
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
Считам, че е време да има жалба за незаконосъобразно бездействие на органите на МВР относно осъществяването на контрола върху опазването на обществения ред и по-специално- правата и свободите на онези граждани, които НЕ протестират, НЕ окупират незаконно кръстовища в София и които НЕ провеждат незаконни автошествия по републиканските пътища.
9
30
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка ***, крадло!
8
30
 
25
 
! Отговори
- преди 3 години
Това, което те направи "кмет" - фалшификацията и купения вот минава границите на нормаллни избори!И колкото се интатите толкова повече ще излизат от норма протестите -знаете го нали!