В разгара на сезона: Масови проверки по заведенията за хранене

Най-честите нарушители са временните обекти край плажната ивица
18 авг 2020 21:15, Нели Христова
12
В разгара на сезона: Масови проверки по заведенията за хранене
Снимка: БГНЕС

В разгара на летния сезон Агенцията по безопасност на храните и здравната инспекция правят засилени проверки на заведенията по морето.

Това лято освен за съответните разрешителни и качествена храна, инспекторите проверяват и спазват ли се противоепидемичните мерки.

Според двете институции сред най-честите нарушители са временните обекти, разположени край плажната ивица за лятото. Често получавали сигнали от граждани за персонал без маски.

При проверка днес, в заведение на случаен принцип в Морската градина на Бургас, в която участва и екип на БНТ, подобни нарушения не бяха констатирани.

"Спазени са изискванията, персоналът е с маски, има дезинфектанти за повърхности, за ръце. Лични здравни книжки – редовни. Нямаме нарушения в момента на проверката", заяви старши инспектор в РЗИ-Бургас Богомила Цветкова.

"Измерва се температурата в средината на продукта, за да се докаже тази безопасност на храните. Водят се записи, имат си изправни дигитални термометри", допълни Венка Ангелкова, инспектор в БАБХ-Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
klozetite kak sa, bulgarski, s dupki i nariazani vestnici na tel li?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
karayancheva vodi li bg horoto, ili kristalina vodi horoto?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро няма да има кого да проверяват,все повече хора се отказват да правят бизнес в БГ.Накрая ще се молят някой заблуден да отвори за да не ги уволнят и да кажат,че работят нещо.На частника в България все още се гледа като на престъпник,измамник и източник на подкуп.Не се гледа,че плаща данъци и се труди,дава работа и хляб на други хора.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това епидемичнобиг брадърче може да си отваря и затваря порти поне още половин век. И какви по-атрактивни проверки ще имаааа.! От утре, се чу, че почват глоби, ако маската ти не ти е запечатала плътно носа и устата и ти не си посинял, полилавял от задушаване. Ако ти харесва. Ако не - на Марс!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странна работа.В Обзор съм в момента.Тук е пълно с почиващи както винаги през годините през август и не самоУтре ще затворят доста заведения.Може би защото работят нелегално?! Не знам но случайно чух тази вечер че утре ще затварят.Сега разбирам защо! За проверките много бър о се чува.И много хора предпочитат да затворят.Имс още поне 2 седмици до краят на сезона.Но явно доста бягат от излишни главоболия с данъчни и д-р инспектори! До там ли в докара държавата?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще доживеем мига да прочетем, че имало проверки на Св. Влас?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея ни взеха съвсем за шарани,нямало нарушения,има ли въобще някъде нещо да се изпълнява?
4
0
 
8
 
! Отговори
Проверка преди 3 години
Какви проверки, какъв сезон в разгара, простотия, идва есента.
3
0
 
10
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Балсамги. Тази година вместо море - река Арда. Три тук, три дена там. Последно видях човек с маска в Хасково преди една седмица.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така...и хотелите също,бях свидетел как се обадиха че идват РЗИ в хотела ,и за какво идват?познайте)
1
0
 
9
 
! Отговори
Дебил депутат преди 3 години
Заведенията са на абономент,и са предупредени че ще имат проверки.

Спонсорирани публикации