Високата скорост е ключова при трагедията в Белгун

Големият проблем е, че не спазваме законите, заяви Димитър Илиев
18 авг 2020 09:25, Ния Христова
19
 
Продължава разследването на катастрофата, при която четирима души бяха пометени на тротоар в Каварненско. Основната версия до този момент е, че шофьорът карал с превишена скорост. Той също е пострадал и е настанен в болница. Други двама са ранени и също настанени в болница, включително третото дете на загиналата жена. 
 
Вчера в село Белгун след нерегламентирано състезание с автомобили, четирима души, сред които и две деца, загинаха. В центъра на селото 36-годишен шофьор губи контрол над управлявания от него лек автомобил, който се качва на тротоара и помита намиращите се там хора. 
 
Хората сме доста примитивни. Ако става дума за гонка, при нея рационалното мислене приключва. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR рали шампионът и преподавател в НСА Димитър Илиев. 
 
Според него подобно поведение на пътя е абсолютно безотговорно.
 
"Това е комплексна тема, още от древни време хората се съревновават. Когато обаче това не се прави по правила и на обезопасени места, последиците са големи", подчерта той. 
 
Илиев смята, че скоростта е ключова при ПТП-тата. 
 
"Големият проблем е, че не спазваме законите. Не може да се сложат мантинели по площадите в населените места. Полицията не може да бъде навсякъде. Културата е важна, апелирам да говорим за това колко е опасна високата скорост. Караш със 100 км/ч., но когато се наложи да спреш, разбираш, че нямаш контрол", каза събеседникът.
 
"Не мога да се примиря, че някак като общество се примиряваме, когато в населено място някой профучи с голяма скорост. Много елементарно човек може да спази закона, нещата са по-прости отколкото ние мислим", настоя Илиев.
 
Той е на мнение, че легналите полицаи помагат, но не може да ги "наслагаме на всеки 100 метра".
 
"Нещото, което е важно да се промени, е начинът, по който се наказват подобни престъпления. Минава време, забравя се всичко", допълни рали шампионът. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докарайте го този шофьор на Орлов мост и му дайте мощна кола. Преди това да си вземе белото и приключихме с блокадата.
18
0
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Културноетнически особености на недосегаемите от закона!Язък за помищите от банкимата!
17
2
 
3
 
! Отговори
Зидар преди 3 години
за 3. Митрополит Николай Пловдивски произнесе след литургията на Богородица политич. реч, като подчерта че България не е имала по-добър премиер от Борисов. Между другото. неговото правителство издало учебник за християнско обучение на децата. Това е критерият на митрополита, по който оценява управляващите! А че един ден няма да има вече деца които да се обучават? Избити по пътищата, или се родили в чужбина. Между впрочем, той е вероятно бъдещият патриарх на Българската църква.Твойто мнение?
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Легнали полицаи може да се наслагат и на 50 метра...само това е решението - вижте как е в Холандия."Aйде стига с тия легнали полицаи. Коли не ни останаха.Трябват груби и неизбежни наказания. А не съдебни фиаскота по 5 години да се съдим и накрая някаква условна за 5 убити човека или карал пиян и 1 месец без книжка. Ама корупция и шуробаджанащината съсипват неизбежността на наказанието, а?Когато бай ти Тити го видиш да не се хили, докато минава на червено - тогава ще сме се оправили!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам един начин да спестя на държавата издръжката на тези в затворите ... казва се гилотина
14
0
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Понеже затворите били скъпи... Да не вкарваме никого, а?Асанчо хареса как мислиш!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Налага се да се мисли и за тези, които не спазват правилата. Понеже в безумното си бързане изпреварват, без да "спазват правилата на пътя". И дори и да не мисля за тях, мисля и за себе си - не ме блазни мисълта да се натреса в мелето отпред, което не аз съм причинил.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен за спазването на скоросттаАбе ти от кое диво село си и какви са тези отзад и как ще те линчуват? Ти за отзаде си ли мислиш или да спазваш правилата на пътя?
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Легнали полицаи може да се наслагат и на 50 метра...само това е решението - вижте как е в Холандия.За правосъдие и закони няма да говоря, защото тук е пародия!
10
2
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Където няма контрол, няма и правила! Където няма държава, няма и закони, които да се спазват!Да не ми говори този, че не можело да се слага полицай на всеки ъгъл! Тук става дума за гонки, които едва ли се случват за първи път!!! Едва ли има човек в това малко село, който да не знае за тях - кмет, полиция, общински служители, полиция!!! Такива гонки има при много села! Колко деца бяха пометени при такива гонки? И полицията не може или не иска да направи нищо! Освен да брои жертвите!
9
2
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
И какво от това - с нашите данъци да хрантутим шведа дето няма втори клас 25 години в затвора? Знаеш ли колко струва един затворник на година - над 9000 лева.
8
6
 
9
 
! Отговори
Ваньо Алексиев преди 3 години
Няма нужда да ни поучавате. Поредната шведска драма, не заслужава коментар. Важно е , че няма пострадали нормални хора
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да спазваш ограниченията на скоростта по българските пътища си е чист мазохизъм - тези отзад или ще те линчуват, или ще те претрепят, или ще ти причинят психичен срив.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не почнат да налагат минимални 25 годишни ефективни присъди, без право на обжалване няма да се промени нищо. Сега на тоя селски *** ще му дадат най-много 2 години условно и го чакаме на следващото " рали".
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4:поправка: не в страната, а в селата защото там няма пилиция от 30г и съответно всичко е превзето от шведите. Други коментари просто са излишни
4
8
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
всички обвиняват софиянци,че са нахални,надути,"голямата работа" , но фактите са че големите драми с катастрофи, убийства и неспазване на законите са из страната
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъвто премиера такива и избирателите му.За толкова години израстнаха малките тиквета дето бяха на по 10 години сега са на 22-23 и вече се мутреят като Бойко.Викат си:''Да не съм по-*** от Бойко а?!''Дава газ и си мисли,че е началник.В България всеки индянец си мисли че е вожд!Всяка малка тиква си мисли,че е Винету!
2
3
 
10
 
! Отговори
ами преди 3 години
"Големият проблем е, че не спазваме законите". Пич, докато тези,които "коват" законите погазват КОНСТИТУЦИЯТА и никой не понася никакви последсвия от действията си, и най-обикновеният българин/турчин/*** няма да има респект и да спазва обикновените правила не само на движението, а на живот.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това експерт ли трябва да ни го каже? Ние не сме шведи, и голяма част от народа има висше образование. Или само се плюнчат вятър да става.Водат е мокра в морето! Факт