Ще има още случаи на ескалация между граждани на протестите

Действията на МВР не целят умишлено създаване на напрежение
20 авг 2020 09:40, Ния Христова
128
Ще има още случаи на ескалация между граждани на протестите
Снимка: БГНЕС
Вероятно ще има и други случаи на ескалация на напрежение между граждани и хора, участващи в антиправителствените протести. Това каза криминалният психолог Тодор Тодоров в ефира на bTV.
 
Той прогнозира, че през септември демонстрантите ще се увеличат. Според него тогава трафикът в столицата се увеличава и е неизбежно да има повишено напрежение. 
 
"Тази жена няма как да тръгне с децата си да минава през място, за което от дни се знае, че е проблемно. В края на краищата, ако толкова държи да стигне бързо до някъде - ще избере алтернативен маршрут", коментира криминалният психолог по повод инцидента между жена и протестиращи на бул. "Ситняково". 
 
Тодоров обясни, че когато човек се изправя сам пред голяма тълпа, не може да разчита на диалог и допълни, че постъпката на жената е рискована. "Аз не казвам, че тя няма право, казвам, че с оглед на това, че е с деца - да влиза в конфликтна ситуация е неразумно", уточни експерта. 
 
Той обясни още, че много неща може да са провокирали жената да действа по този начин. "Не е разбрала какво се случва на място, решила е, че повече няма да се подчинява на това, което се случва покрай блокадите", каза Тодоров.
 
Криминалният психолог изтъкна, че не трябва да се допуска насилие по време на протестите, ако демонстрантите искат да бъдат чути. Относно мъжа, който е на пасажерската седалка до жената в колата, Тодоров обясни, че той би трябвало да е коректив на жената, но заради стреса поведението му може да бъде оправдано. 
 
"Няма тактика в МВР, която да предизвика умишлено напрежение между гражданите. може да има неадекватни действия на ръководителите. Съответно, ако те са неадекватни - те се предават и на подчинение", допълни Тодоров. 
 
Според него вътрешното ведомство е между чука и наковалнията, а служителите са подложени на изключителен стрес, но действията им по време на инцидента на бул. "Ситняково" не са коректни, завърши Тооров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
3
 
! Отговори
В края на крайщата преди 3 години
Едните трябва да победят , крайния Маркс не е бил краставичар и го е измислил ,,диктатура на пролетарията,, не нещо друго, а диктатура.Времената са други ,но и в демокрацията има бая кюлафи ,че хем народа да не те иска ,хем да не ги еааваш и да си седиш. Но при такова превземане на администрация от партия само жестока лустрация оправя частично проблема на страшния последваш саботаж....
80
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С нетърпение чакам кога полицията ще се престраши, ще ги пребие тези терористи и ще освободи кръстовищата! Ще вдигна банкет!
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и да има тактика, спусната отгоре да насъскват обикновени хора едни срещу други, докато полицията се прави на неразбрала, едва ли биха си признали...
78
8
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 3 години
Ей много злоба и завист се лее, *** то винаги е така простака завижда на умните и образованите!Това и лойко го доказва постоянно!Завиждайте! Чувствата които изпитвате ,ви се връщат х10.
77
4
 
17
 
! Отговори
До77 преди 3 години
Така е , ако нямаше пандемия нямаше да има протести!Тези протестиращи са гастарбайтери загубили работата си и сега си го изкарват на Борисов като че ли той е виновен за техните неудачи!И а и лентяи които и зад граница са били такива калпазани!Обобщено това са хора без работа,нагли и безскрупулни!
76
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно ли Бойко станал баджанак на Тръмп? Добре! С простотия и нахалство - към прогрес!
75
4
 
6
 
! Отговори
до 74 преди 3 години
Че какво да и възраждат на България! Тя си е прекрасна! Нищо не трябва да се променя! Дип отлично си е! Спас Гърнето мисли точно като мен! Ти какво искаш да възраждаш?
74
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията е виновна за протестите. Върнали се всички мамини дечица на кварталната десница, реститутките, адвокатите, софийските лобисти като Триото. Събрали се цели класове от класическата гимназия и вече искат властта от българите.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простократа - вън! Какво не ви е ясно!?
72
8
 
26
 
! Отговори
гнус !!! преди 3 години
Тримата комунистически лумпeнa и клепоухия фът|мak, смятащи се за вдъхновители и водачи на протеста , или озверелите диваци по кръстовищата - това ли са умните и кадърни младежи които ще възродят България ??? Жалки фигуранти и слуги на Божков и Цв.Василев !!!
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОооДа ти имам Орлов град !
70
10
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
И между другото, за Г-н Божков има смекчаващо вината обстоятелство, че е съдействал на правосъдието, натопявайки другите двама с риск за живота си.
69
1
 
3
 
! Отговори
До олд преди 3 години
Я уточни какво са пропуснали преди това?
68
0
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Я пак? Че нещо не разбрах?
67
1
 
10
 
! Отговори
Олд преди 3 години
Всички премълчават че преди това *** са пропуснали друга кола.
66
2
 
6
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Не се притеснявай ,от далече ти личи че си ПРОСТИТУИРАЩ.
65
13
 
3
 
! Отговори
Ооо преди 3 години
Лидия, моля те *** виж в гардеробчето на лойко.Не пей тука врели некипели, кой та знае от кое село си и си виждала орлов град само по ТВ.
64
10
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
чичо ти Васко изобщо НЕ Е, не е бил и няма да бъде ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН, занаеш ли какъв му е бизнеса--------Ако е направил това, в което го обвиняват, трябва да влезе в затвора заедно с Горанов и Борисов, а вече и с Гешев, който отказва да ги разследва.
63
4
 
20
 
! Отговори
протеституиращ преди 3 години
Логиката на протестиращия - това е логиката на престъпник. Защото жертвата е ходила по улицата той я изнасилил и я заклал. Жертвата е провокатор, който се е доближил до него. Нищо, че била женичка 50 кила с две ревящи дечица. Полицията била виновна, че в този момент не били около него кордон от полицаи, които без насилие да го възпират от животинските му инстинкти.
62
3
 
7
 
! Отговори
до Сата Нато преди 3 години
е да де ЗАПОДОЗРАН е Баци, чичко ти Васко също е заподозрян, значи... и двамата в затвора, но всъщност ВИЕ ИСКАТЕ ТРИБУНАЛИ и линч

Спонсорирани публикации